Cerven
ohodnotit

Kazatel Kalašnikov

Machine Gun Preacher

Další název:
Kazateľ Kalašnikov (SK)
Rok:
2011
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
12.1.2012
„Bývalý zločinec se pro stovky súdánských dětí stal spasitelem.“

Obsah filmu Kazatel Kalašnikov




 
Inspirativní příběh, natočený podle skutečné události, vypráví o Samovi Childersovi, bývalém zločinci obchodujícím s drogami. Po odpykání trestu se z vězení vrací Sam domů a zjišťuje, že jeho žena opustila práci striptérky a obrátila se na křesťanskou víru. Sam chce ale pokračovat tam, kde skončil, zase fetovat a užívat si života. Jeho žena se mu odmítá podřídit a její nově nalezené křesťanství ho nenadchne. Když se Sam dostane až na samé dno, rozhodne se pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou. Je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají....
 
Související odkaz
 
Recenze: Kazatel Kalašnikov (Machine Gun Preacher)

Další film o neobvyklém příběhu jednoho člověka. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Hollywood Classic Entertainment
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, arabská
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kazatel Kalašnikov >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2016
Pro mě trochu nepřesvědčivý přerod grázla   první třídy Sama Childerse ve "svatého   muže". Proto se na události ve filmu   dívám poněkud s odstupem. Zvěrstva, která se   dějí při neustálých bojích mezi   jednotlivými kmeny v Africe, jsou ve filmu pouze   naznačena. Děje se tak již řadu let a nic   nejsou platná vojska OSN. Jinak Gerard Butler   odvádí standartní herecký výkon. A také se   mi zdá film poněkud zdlouhavý a sklouzává   místy k nudě.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.11.2014
Malo akcny Kazatel s flintou /sry s Kalasnikovom./
Ten kto caka akcny film od zaciatku az do konca,v   ktorom Kazatel s kalasnikovom postriela stovky   nepriatelov bude sklamany.Bojove sceny su   zastupene minimalne a hlavny doraz je vedeny na   moralny prerod realnej osoby Sama Childersa.No nic   proti,ale film pojaty akcnejsie by zaujal viac   ludi,pretoze takto sa nejedna ani o akcny film ani   o psychologicky.Skratit minutaz by tiez nebolo na   skodu.Herecke vykony slusne /Butler   nesklamal/.
Film doporucujem s vyhradami.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Skutečný příběh Sama Childerse, drogového   dealera, který se rozhodl od základu změnit   svůj život a našel poslání jako zachránce   tisíců unesených a osiřelých dětí ve   válkou zmítaném Súdánu. Tak se píše v   oficiální popisce distributora, takže se jedná   o poctu člověka, který dokázal něco, co má v   životě smysl. To dokazuje i jeho autentický   proslov na konci snímku během závěrečných   titulků. Z jeho života tu je toho tolik, že by   to dalo na televizní seriál. Vyprávění je   však velmi křečovité. Že by nelogický zásah   střihačských nůžek? V ději se značně   tlačí na pilu, jako by byla snaha za necelé   dvě hodinky stopáže toho stihnout co nejvíce.   Nedá se z výsledku vůbec určit, co to vlastně   celé je. Humanitární film? Drama? Akční   thriller? Snímek upozorňující na neduhy a   zvěrstva, jaké se dějí v Súdánu? Epizody   Childersova života jsou hodně zkratkovité, což   je ohromná škoda. Na scénáři se mělo ještě   daleko více zapracovat. Jeho předešlý   rebelský život mohl být převyprávěn ve   zkratce, a nebo celkově prodloužit stopáž.   Takhle je to velmi nepovedené.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Machine Gun Preacher
Dalsi akcna drama,polovica filmu nudy 2,3   prestrelky stastny happy end a tak ubehnu 2   hodiny.Kym sa nieco zomelie tak sa uz pozerate na   titulky a nechapete ako to mohlo tak rychlo   ujst.To je plus tohto filmu prebehne to rychlo.
Reklama
jamesek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.11.2013
dej mi pušku.
no a už mě vezli. on má rád zbraně a ak47 je   u něj puška. celý film se nese v podobným   duchu kam se poděl vynikající výkon z   ctihodného občana? kde je král leonidas? vyhnal   je duch walkera texas rangera!! americká   pánbíčkářská vychovavatelská demagogie   ryzí podoby. od někoho kdo režíroval quantum a   válku Z, bych něco tak strašnýho nečekal. na   spravení chuti doporučuju - střelba na psy,   poslední spravedlivý a v první řadě hotel   rwanda.
30% a to jen za obsazení
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2013
Gerartd Butler poslední dobou prokazuje, že to   není jenom král Leonidas ze 300, ale výborný   herec. Zde opět svou roli zahrál fantasticky.   Souhlasím s Kariovým komentářem, že rozjezd   filmu diváka moc nenadchne a jenom čeká, až se   začne něco dít. Postupem času se dočkáme a   příběh dostane tempo.
Války a genocidy v   Africe jsou hrozné, přesto se najdou lidé, jako   Sam Childers, který byl ochoten pomáhat   africkým dětem radši než své vlastní   rodině.
Film se mi ale nakonec líbil. Výborný   Gerard a jeho role Sama.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2013
Přiznám se, že úvod filmu a prezentace   sympaťáka Gerarda v roli mukla feťáka mne moc   nenadchla, ale postupem času jsem měnil názor.   Zajímavej snímek o člověku, který našel   novej smysl života v podobě bílého ochránce   afrických dětí a obětuje proto takřka vše.   Sice příběh, že se takovej rebel potopením do   svěcený vody změní ve spasitele, je spíš z   žánru fantasy, ale výsledek je dobrej. Záběry   na děti s utrženýma nohama po šlápnutí na   minu nebo dokonce záběry hned na celý skupinky   postřílených dětí, měly asi jasný záměr.   Marc Foster chtěl evidentně v divácích   probudit city a ždímat je z nich obdobně jako   to dělá TV Nova v hlavních zprávách, když   pitvá zákeřnou vraždu, jak kapra u   štědrovečerní večeře. Asi se mu to u   některých jedinců povedlo, ale u mě ne. Tak   či onak je to natočený slušně ---->80%
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Machine Gun Preacher
Agresivní kriminálnickej KSINDL jednou vleze do   kostela a nějakej pánbíčkář ho ozáří   svejma kydama a jde zachraňovat děti a další   lidi do Ugandy a Sůdánu, kde zuří občanská   válka a masakry s tím spojené. No tak nějak   jsem moc neuvěřil tomu rychlému převtělení   na fajn chlapíka, ale budiž. Film se odehrává   v Africe a v Americe. Africké scény jsou   smutné, kruté a plné beznaděje a tvrdé   reality, Americké jsou hlavně s rodinou a   přáteli "Kazatele". Film má občas   nudnější momenty, hlavně začátek, ale i   silné scény a jakési poselství.Nakonec si   Kazatel získal i mé určité sympatie a škoda,   že snímku chybí více ostřejší a rychlejší   tempo. Jinak pro Boží stoupence - Povinnost!!   :-)) Podle skutečných událostí a výkon   Gerarda Butlera velmi solidní!
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41807minih41807Hledáme Ydol (2006) 
American Dreamz n
minih122416minih122416Chlap na dvě věci (2014) 
My Man Is a Loser n
minih4473minih4473Bony a klid (1987) 
Bony a klid n
minih62407minih62407Nesmrtelný bojovník (2007) 
Opapatika n
minih156289minih156289Beomjoidosi (2017) 
Beomjoidosi n
minih112830minih112830Pohled na lásku (2013) 
The Face of Love n
minih15547minih15547Patrola prokletých (1989) 
84 Charlie Mopic n
minih37885minih37885Časový posun (1979) 
Sengoku jieitai n
minih13464minih13464Náhlý úder (1983) 
Sudden Impact n
minih154254minih154254Manžel na zkoušku (2018) 
Overboard n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Kazatel Kalašnikov (2011)Kazatel Kalašnikov (2011)Kazatel Kalašnikov (2011)Kazatel Kalašnikov (2011)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anton Adasinskij

Adasinskij Anton

Kristen Stewart

Stewart Kristen

Martin Finger

Finger Martin

Zoe Kazan

Kazan Zoe

Naposled navštívené:
Anton Adasinskij

Adasinskij Anton

Kristen Stewart

Stewart Kristen

Martin Finger

Finger Martin

Zoe Kazan

Kazan Zoe