Cerven
ohodnotit

Každý týždeň sedem dní

Rok:
1964
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
28.8.1964

Obsah filmu Každý týždeň sedem dní

 
Psychologické drama ze života vysokoškolské mládeže. V příběhu dvou přátel, astronoma Tura a sochaře Andreje, ukazuje jejich rozdílnou reakci na životní otázku současnosti: co může udělat jednotlive, aby pomohl podle svých sil zachránit lidstvo před zkázou, aby zbavil svět neustálé hrozby nukleární války.

Autor/Zdroj: Bartošková Šárka/Československé filmy


Súdobý psychologický príbeh zo života vysokoškolákov, ktorý si často aj za cenu vlastných omylov a sklamaní hl'adajú svoje miesto v spoločnosti. Film zachytáva pociry neistoty a strachu, ktoré sa zmocňujú l'udí před hroziacim nebezpečenstvom nukleárnej vojny.
Renáta Šmatláková Katalóg...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Misantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2012
Sugestivní snímek. Uprostřed zábav, lásek,   studia a všední práce se kamera náhle   zastaví, nečekaně, jako zákeřná smrt   statisíců v atomové válce. Slovo je nyní   dáno autentickému účastníku hirošimské   apokalypsy, který rozervaným hlasem pomalu   přednáší své vlastní otřesné zážitky z   města mrtvých, spálených na uhel. V lidech   prý odpradávna existuje cosi jako tušení   zániku. Vkrádá se to na mysl jako úzkostný   sen, z kterého se probouzíme zaliti mrazivým   potem uprostřed noci. A nemusí se to týkat jen   atomové hrozby, ale třebas i zničení čistého   životního prostředí, ztráty svobod (měli-li   jsme kdy jaké), bídy z přelidnění apod.   Většina se snaží zapomenout a jiní se   podobají jednookému prodavači výherních   losů, který vyvolává: "Poslední den!   Poslední den! Kupte si své štěstí! Kupte si   svou naději!" Kdo však nezapomene, nemůže   normálně žít. V tomhle světě ne.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Každý týždeň sedem dní (1964)Každý týždeň sedem dní (1964)Každý týždeň sedem dní (1964)
Reklama