Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Kenau: Bojovnice z Harlemu

 
Zatímco se svou ženskou armádou vede mimořádně tuhý a heroický boj proti španělským uchvatitelům, pohání Kenau v první řadě nenávist a žal ze smrti její mladší dcery, která byla popravena. Ale jakkoli se snaží svůj strach a bolest skrýt pod maskou lhostejného chladu, potají se trápí představou, že by mohla ztratit i svoji starší dceru.

AMC Networks

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.kenaudefilm.nl/
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
holandská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kenau: Bojovnice z Harlemu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2022
Evropa má ve své historii spoustu statečných a   bojovných žen a tak je dobře, že vedle slavné   Johanky z Arku byl filmově zvěčněn o další   taková žena, které se říkalo Kenau, což   znamená Mužatka. Snímek sice není tak   velkolepý, jako ´Johanka z Arku (1999), ale to   neznamená, že by nestál za pozornost. Scénář   byl sepsán na základě skutečného   historického dějství, který se odehrál v roce   1572 během osmdesátileté války mezi   Nizozemskem a Španělskem. Keanu však jako   Johanku nevedl náboženský fanatismus, ale touha   po odplatě za upálení dcery a strach o dceru   druhou. Španělsko tedy útočí na určitou   usedlost, kterou se obyvatelé snaží stůj co   stůj ubránit. A svou roli v boji měly právě i   ženy, které Keanu vedla. Po dějové stránce   kromě bitev jinak dramatická klasika. Politické   intriky, dilemata a osobní oběti. Scénář   vcelku přitažlivý, ale bohužel, výsledek   není zase až tak chvályhodný. Na vině je   výprava a vůbec celková vizuální omšelost.   Snaha vyobrazit onu dobu viditelná je, ale kromě   toho z toho také číší rapidně nízký   rozpočet. Prý šest milionů eur. A tak ani pro   natáčení nebylo použito moc prostoru. Ani CGI   vizualizace tento dojem nevymazala. Bitvy jsou   všechno, jen ne dechberoucí, což je vůbec   škoda. Atmosféra snímku tak více inklinuje k   romantickému dobrodružství. Za zmínku stojí   také fakt, že dějová šablona jakoby   kopírovala hollywoodský snímek ´Patriot´   (2000). Keana si válečné revolty také   zpočátku nevšímá a to až právě do doby,   kdy jí upálením popraví dceru. Záhy se z ní   stává tvrdá a nekompromisní žena, která svou   ženskou křehkost dokáže utajit, byť emoce s   ní nejednou také docela zamávají. Obzvlášť   když se snaží ochránit druhou dceru, která se   samozřejmě jejím požadavkům vzpírá.   Natáčelo se v Maďarsku a na evropskou tvorbu   tohoto druhu je to snímek zase poměrně dobrý,   ale vlivem divácké rozmazlenosti obdobných   snímků z Hollywoodu prostě moc neuchvátí. Ale   je dobře, že vznikl. Alespoň pro Nizozemce.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Kenau: Bojovnice z Harlemu (2014)Kenau: Bojovnice z Harlemu (2014)Kenau: Bojovnice z Harlemu (2014)Kenau: Bojovnice z Harlemu (2014)
Reklama