Cerven
ohodnotit

Kings Bay

Žánr:
Země:
Rok:
2017
Délka:
89 minut

Obsah filmu Kings Bay

 
V roce 1962 došlo k výbuchu v norském uhelném dole Kings Bay, který si vyžádal 21 životů. Tehdejší vláda musela odstoupit. Co když ale exploze nebyla nehoda, nýbrž mocenská hra mezi Ruskem a Spojenými státy o vliv nad Arktidou?

Klasický severský thriller je zasazený do dalekého Norska, kde se odepsaná novinářka snaží informovat o tom, co se zpočátku jeví jako důlní neštěstí. Čím hlouběji se však do případu noří, tím naléhavěji zjišťuje, že jsou jeho okolnosti mnohem složitější a nebezpečnější, než dosud předpokládala. Snímek KINGS BAY je inspirován skutečnými událostmi, k nimž došlo v roce 1962, kdy tragický výbuch v uhelném dole zabil...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
norská
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kings Bay >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2018
Další z thrillerů severské kinematografie,   konkrétně norské, tentokrát založený více   než na akčních scénách na poctivém   novinářském pátrání po události staré   padesát let. Přesto se dostává investigativní   novinářka Harriet do nebezpečí života, když   odhalí hru velmocí, zejména tehdejšího   Sovětského svazu vystupujícího vůči Norsku z   pozice velmoci. Politika je sviňa, jak už tu   bylo několikrát citováno z "Rodáků"   V. Jasného. Film určitě upoutá, pokud ho   sledujete pozorně, nebudete litovat.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama