Cerven
ohodnotit

Klér

Kler

Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
133 minut

Komentáře k filmu Klér

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2021
O sexuálním zneužívání   chlapců katolickými   kněžími slyšel snad   každý a do dnes se kvůli   tomu katolická církev   otřásá. Současný polský   režisér a scenárista o tom   natočil film a stejně jako   jeho předešlá filmová   díla se jedná o mistrovské   dílo. Fakt, že je zrovna   Polsko v oblasti katolické   víry značně enormní,   nemůže překvapit   nelichotivé reakce tamního   osazenstva. Ale tak už to   bývá, když se přesně   uhodí hřebíček na   hlavičku. Musí se ale i tak   uznat, že svou výpovědí o   daných skutcích je to   skutečně hodně odvážný   film, které někdo v   obhajobě může něco   takového brát i jako satiru.   Vážně? Dalo by se říci,   že mnohý divák se dozví i   věci, o kterých neměl ani   tušení. Kromě pedofilie   také korupci, libertinismus   (odchylka od uznávané   doktríny a morálky), a mnoho   dalšího. Snímek svým   způsobem jako správný film   baví a děsí zároveň. Tady   vlastně poznáme, že svatí   otcové, jak se kněžím   říká, zase až tak svatí   nejsou. A pokud na tom stále   trvají, je namístě vznést   otázku, jak potom vypadá   člověk hříšný, takřka   až posedlý ďáblem. Děj   má silný začátek, silný   průběh a až emočně   nejsilnější konec,   natočený takřka až   dokumentárním dojmem. Film,   jaký tady ještě nebyl,   který se prostě musí   vidět. A jen tak pro   zajímavost, fanoušky   polského válečného   seriálu 'Čtyři z tanku a   pes' (1966-70) může   potěšit skutečnost, že si   tu zahrál i Janusz Gajos,   známý z onoho seriálu jako   Janek. Pokud ho však vůbec   někdo pozná.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Režisér Smarzowski po   megabrutální Volyni   servíruje další kousek,   kterým si znepřátelil celou   polskou církevní instituci.   Kler se díky perfektně   vystavěnému, pravdou   doloženému příběhu   pouští do církve s takovou   razancí a zaslouženým   odporem, že jsem si říkal,   kam až může dojít. A že   zašel až tak daleko, to jsem   nečekal. Vygradované finále   mě svým způsobem, ač je to   úplně jiný žánr   připomnělo Srpski film. Že   si vezme na paškál biskupa i   arcibiskupa, to je fakt síla!   Pokrytecká polská církev   režisérovi zakázala   natáčet v kostelích a tak   si obstaral povolení u nás a   veškeré tyto scény se   natáčely na našem území.   Musím uznat, že Smarzowski   má velkou odvahu, a pravdu o   pedofilii a korupci v   církevním odvětví se   nebál ukázat naplno a   natvrdo! Tak, jak to ti   zatracení šmejdi dělají!   Herecké obsazení je bomba,   většinu znám už z   dřívějších   režisérových filmů.   Arkadiusz Jakubik, který   hraje kněze Kukuly mě už   delší dobu připomíná   jednoho mého nejmenovaného   kamaráda :D. Moc se těším,   s jakým tématem přijde   Smarzowski příště!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Champagni (2010)

17:00 - 17:30

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr (2013) [TV cyklus]

16:50 - 17:20

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:45

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:45 - 17:55

32 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fernando Wagner

Wagner Fernando

Naposled navštívené:
Fernando Wagner

Wagner Fernando