Cerven
ohodnotit

Kolonie

The Colony

Další název:
The Colony - Hell Freezes Over
Žánr:
Země:
Rok:
2013
Délka:
95 minut

Komentáře k filmu Kolonie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2014
Skvělá věcička s hezkými   záběry. Děj dobře   napínavý, ale bohužel s   několika nesmysly, nebo   chcete li, nevysvětlenými   věcmi. Například to jak se   útočníci dostali přes most   vyhozený do vzduchu. Jasně,   každý most někam vede,   překonává překážku,   která se dá obejít. Ale   záběry ukázaly, že je tam   strž a jak se přes ni   dostali tak rychle? No, třeba   to přeletěli, hihihi.   Těchto podivností je ve   snímku více, a pokud si jich   nebudete všímat, budete se   jen a jen bavit. Herci se   rovněž vytáhli a to i přes   to, že scénář byl,   řekněme upřímně, poněkud   „jednoduchý“. Prostě   mně se film líbil a zcela   jistě mrknu někdy podruhé.   201409098536/9413
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2016
Je otázka, jestli v podobné   situaci není lepším   řešením kulka do hlavy,   nicméně jak hlavní hrdina   na konci filmu   sděluje...nejdůležitější   je přežít.
Asi jsem   čekala něco jiného,   dokážu ocenit, že   "žraví"   protivnívi nebyli zombíci,   ale lidé, kterým prostě   hráblo, ale naivita, se   kterou se šlo pomoci druhé   kolonii neznala mezí. Taky   mě napadly stopy ve sněhu a   tři tuny masa, pak to, že   jedna z osob sledovala okolí   kvůli případnému teplu a   nakonec bylo několik mil od   místa pobytu, tak snad měla   nějaký systém ne....Konec   dost akční a dost mě   překvapilo, že v kolonii   bylo v podstatě dost málo   obyvatel. Ze začátku mi to   tak nepřipadalo.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Věčná zima a (c)hlad!!
Pokud znáte filmy - Den Poté   (2004) Soudný Den (2008)   Cesta (2009) Bílá Smrt   (2009) 30 Dní Dlouhá Noc   (2007) a tyto filmy spolu   promícháte a lehce   dochutíte. Bude vám zřejmě   The Colony blízké. V   některých scénách,   momentech může být   nějakému z jmenovaných   filmů podobný. Směsice   post-apo, thriller, horor zde   slušně funguje a nenudil   jsem se. Film měl napětí je   drsný a má depresivní,   mrazivou náladu. Sledoval   jsem ho večer to zážitek   umocní. Hodnotil bych i   výše, ale některé scény   nebyli reálné, triky mohly   být lepší a rozpočet   také, ale to už bych chtěl   moc. Nakonec ještě jednu   věc film ukazuje dobře a to,   že my lidi jsme stejně   hrozný Svině, hlavně když   máme v ruce zbraň, máme moc   a situace je vyhrocená...viz.   chování Masona. Dobrý a   působivý film.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2023
PROCESOR!
Temná mrazivá atmosféra   budoucího světa, kde   skupinky přeživších jsou   rozesety po Zemi v takzvaných   kolonií a komunikují mezi s   sebou. Jedna kolonie dostane   od sousední signál SOS a   rozhodne se vyslat záchranou   misi. Tento horor mě   překvapil, protože rozhodně   nikam nepospíchal a nechal   diváka v klidu nasát   znepokojivou atmosféru. A i   poté co už bylo jasné,   kolik uhodilo, tak si snímek   stále udržoval napětí. Já   byl spokojený.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.11.2014
Ze začátku se děj vyvíjel   docela slibně, zhruba do   okamžiku, kdy se na scéně   objevili kanibalové. Jenže,   a to ke škodě celého filmu,   to nebyla skupina lidí   lovící jiné lidi jako   potravu, ale partička   dementních otrapů. Jak jinak   si vysvětlit, že v době   celosvětového nedostatku   potravin, si po vyvraždění   kolonie, čítajících   padesát obyvatel, což je   odhadem něco přes tři tuny   živé váhy, nechají tyto   zásoby ladem a jdou   vyvraždit další kolonii. A   což dát mrtvá lidská těla   ven na mráz, aby se nekazila.   Jak říkám, dementi. I   např. veverky, si dělají   zásoby na zimu, takže   nějaká slova o zvířecích   pudech jsou jen hloupé kecy.   Největší nesmysl jsou   ovšem hluboké stopy ve   sněhu po celonočním   sněžení a při   neustávajícím větru.
Těšil jsem se na   nějaké to konfliktní drama   uvnitř komunity žijící v   tísnivých podmínkách a ona   to byla v podstatě bezduchá   vyvražďovačka, ne   nepodobná zombie-filmům, ke   kterým moc kladný vztah   nemám.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Přinejmenším zajímavý   film, který je jistě dobré   vidět.
Opět tady,   sice nezaujatě, ale musím   pochválit FDb - díky tomu   jsem zjistil, že tento   víceméně   "ztracený" film   existuje.
Šel jsem po   L.Fishburnem, když jsem   zjistil, že to má ve   filmotéce. Nakonec mrkněte   sami a uvidíte.
Dá se   to - líbila se mi pointa -   stát se může cokoliv!
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2013
THE COLONY

Všechny vynálezy byly   vyrobeny proto, aby lidem   usnadnily život. Jenže ne   vždy se to povede. Stroje na   ovládání počasí se   pokazily, nikdo je už neumí   opravit a lidé žijí ve   věčném sněhu a ledu.   Jednotlivci nemají šanci,   tak se vytvářejí skupinky   lidí, které bojují o   přežití. Snaží se najít   úkryt nejlépe někde v   podzemních prostorách dávno   opuštěných budov, kde se   snaží „hospodařit“,   pěstovat rostliny a chovat   zvířata v laboratoři. A pak   už nezbývá než věřit a   doufat, že se stane zázrak,   a dříve než zemřou hladem,   něco se změní a oni opět   uvidí slunce…

Když si představíme   takové podmínky, je jasné,   že přinášejí mnoho   nepěkných a vyhrocených   situací. Od stísněnosti   prostředí, přes hlad, obavy   z budoucnosti a skepse z   nevyhnutelného osudu, který   nelze změnit. Bezvýchodnost,   ze které postavy příběhu   neumějí najít cestu ven.   Pocit, kdy se musejí bát i   banální nemoci, protože   pouhé zakašlání může   znamenat rozsudek smrti.   Svěřit svoje životy do   rukou správného vůdce je   lehčí, převezme za vás   odpovědnost a třeba se mu   podaří ochránit ty   slabší. Ale když   pověříte funkcí   nesprávné lidi, je o   potíže postaráno. A do   takové situace a do takové   atmosféry nás přivádí   Jeff Renfroe, aby nám   představil postavy v   nezáviděníhodné situaci.   Příběh poněkud evokuje   film Věc, osvědčený vzorec   se uchytil i tady. Mrazivé   prostředí, malá skupina   lidí v ohrožení,   bezvýchodná situace. Je   pravda, že Věc měla   atmosféru mnohem lepší, ale   jako nenáročná oddechovka   na dlouhé zimní večery   poslouží i The colony.   Myslím, že zase tak špatné   to nebylo.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2013
Průměrný thriller s dobrým   ,ledovým a temným   prostředím,ale bohužel   chybělo tomu víc   napětí,málo akce a slabé   vizuální efekty ani herecké   výkony nic moc.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Chmmm... Jako film na jedno   zkouknutí to nebylo zrovna   nějak špatné. Nečekal jsem   žádné velké zázraky a ani   se mi jich nedostalo. Paxton,   Fishburne, efekty a příběh   celkem v pohodě. Náznak   strachu funguje, ale jen do   chvíle než je spatřen   nepřítel. Pak nastupuje   spíš pár kuchacích   momentů a jiné drsnosti.
T2
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.8.2018
║Rozpočet $16miliónov║   len béčkovina, kde Fishburne   ešte ako tak obstojí ale   Paxton nemá správny ráz   čím film dosť stráca,   triky, príbeh, akcia všetko   dosť mdlé aj keď nie úplne   zlé spracovanie, dohromady to   nemá čo ponúknuť /35%/
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Osadníci
Jakýsi kříženec snímků   Den poté a 30 dní dlouhá   noc. Když je hlad a dojdou   koně i psi, pak jsou jsou na   řadě naši bližní. Levné   počítačové efekty   vyvažuje příběh, který   sice nepřináší nic   nového, alespoň má ale   napětí a v poslední   třetině pěkný spád.   Věrohodnější jsou   interiéry podzemí, kde   nebylo použito nedokonalých   pixelů. Každý správný   snímek má svého padoucha,   zde máme hned dva. A jistě,   samozvaný vůdce s   diktátorskou náturou bude   nakonec po zásluze...nu...na   pečenou kaši...což ovšem   druhému padouchovi nemůže   zabránit v započaté cestě.   Dojde i na hezké gore efekty   - v jednu chvíli se ocitnete   v kuchyni vypůjčené ze   všech těch texaských   masakrů, pachů krve a hor s   očima, pak pro rudou kaluž   není kam šlápnout a v   závěru dojde na pěkné   zúčtování. Příjemný   film na dobrou noc, kdy oheň   v krbu praská, tělo je   zachumláno do deky a ruce   hřeje horký čaj s rumem,   zatímco ve filmu je sníh,   mráz, led a zmrzlé mrtvolky.
zyko46
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2014
5 hvězd za první půlku ...   odpálením se Laurence   Fishburna to končí viz   další komentáře! je to   škoda ze startu to není až   tak blbéé..
willy112
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Hm, moc očekávání od   tohoto filmu jsem neměl a   taky žádné nepřišlo.   Výlet tří odvážných   hrdinů z bodu A do bodu B,   kde se náhle objeví skupina   psychopatických lidožroutů,   návrat do bodu A a bitva na   život a na smrt? Pokud   hledáte film ve spojení   Sci-Fi / Akční / Thriller,   sáhněte radši po něčem   jiném. / 20% /

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66151minih66151Looper (2012) 
Looper n
minih115752minih115752Doupě (2013) [2k digital] 
Brick Mansions n
minih122698minih122698Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 
Scouts Guide to the Zombie Apocalypse n
minih34304minih34304Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith n
minih16460minih16460Poručík Alexander Rjepkin (1937) 
Poručík Alexander Rjepkin n
minih39515minih39515Poklad na Sovím hrádku (2004) [TV film] 
Poklad na Sovím hrádku n
minih34330minih34330Sekretářka (2001) 
Secretary n
minih111126minih111126Modelky s.r.o. (2014) 
Modelky s.r.o. n
minih24559minih24559Smrt na černo (1976) 
n
minih158275minih158275Boj s obry (2017) 
I Kill Giants n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

09:50 - 10:10

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Napoleon, osud a smrt

09:35 - 10:35

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Dáma a Král (2017) [TV seriál]

09:45 - 10:55

23 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:35 - 10:40

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama