Cerven
ohodnotit

Komedie štěstí

La Comédie du bonheur

Žánr:
Země:
Rok:
1940
Délka:
108 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Komedie štěstí
Bohatý bankéř pan Jourdain je momentálně v blázinci. Ptáte se proč? Díky svým příbuzným, kteří mu chtěli zabránit dělat svoje bližní šťastnými. Podáří se mu vzít z bohulibého ústavu roha a skrýt se v malém takřka rodinném penzionu. Atmosféra v onom zařízení je však poněkud tesklivá, ba až pochmurná. Zde, v tomto tísnivém prostředí, najde vynikajicí působiště, pro svoje plány učinit každého šťastným. Prvními obyvateli, s kterými se náš hrdina seznámí, jsou ruští emigranti. Táta se synem. Syn Fedor nemá odvahu otci říct, že jeho bratr zemřel v Indočíně a neustále jej deptá tohle skličující tajemství. Třetí nájemnicí je stará panna Aglaé.

Fedor nemůže přijít na jméno Lydii, dceři majitelky penzionu, která mu neustále nadbíhá. Sama majitelka, paní Marie, se stále utápí v hloupostech a v pošetilé přemíře nesmyslné práce. Takže její život není také nic moc. Všem těmto blouznivým nešťastníkům chce pan M. Jourdain připravit lepší příští. Najímá si malou skupinku chudých divadelníků, kteří sehrají komedii v jeho divadle - penzionu Beausoleil. Anneta je skvělou služebnou a dům teď září čistotou, že sama zatrpklá majitelka penzionu nyní usmívá jako majolénka. Bledničková Lydia se cítí velmi žádoucí, když do ní vrká mladý herec Felix. Rychle se mění v roztomilou a půvabnou bytůstku. Dokonce z protivné a hašteřivé Aglaé se stává roztomilá dáma. Je to zásluhou Deribina dalšího z herců v Jourdainově komedii, který ji obletuje. Ale všeho dobrého do času, jak praví pořekadlo. Mračna se začnou stahovat, když začne být Annetta nešťastná, že se Felix vžil do role Lydiina obdivovatele příliš. Felix je zase nakrknutý, když zase Annetta přijímá Fedorovo dvoření. Pan Jourdain to se zneklidněním pozoruje a snaží se tak slibně se rozvíjející tyátr dovést co nejrychleji ku šťastnému konci.

Naaranžuje únos Lydie a Fedora, kteří se domnívají, že jsou opravdu v nebezpečné situaci, sblíží se natolik, že je z toho láska. Annetta a Felix poznají, že ani oni se nepřestali milovat, a že jejich žárlivost byla zbytečná. Pan Jourdain chce tuhle komedii oslavit maškarním plesem, ale je vypátrán svými vykutálenými a chamtivými příbuznými. Aby jim dal za vyučenou donutí Felixe, aby jej šel udat polici, a tímto přátelským počinem získává Felix odměnu 50.000 franků, která byla vypsána na "dopadení" pana Jourdaina. Komedie štěstí končí, ale opravdové štěstí teprve začíná a pan Jourdain svatosvatě prohlašuje, že je hotov utéci znova, pokud to situace bude opět vyžadovat.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Satanella (Herzogin Satanella)

Satanella
Herzogin Satanella

Gianmaria Messeri

Messeri Gianmaria

Vladimir Šamšurin

Šamšurin Vladimir

Quo Vadis?

Quo Vadis?
Quo Vadis?

Nanette Fabray

Fabray Nanette

Anton Tiller

Tiller Anton

Naposled navštívené:
Satanella (Herzogin Satanella)

Satanella
Herzogin Satanella

Gianmaria Messeri

Messeri Gianmaria

Vladimir Šamšurin

Šamšurin Vladimir

Quo Vadis?

Quo Vadis?
Quo Vadis?

Nanette Fabray

Fabray Nanette

Anton Tiller

Tiller Anton