Cerven
ohodnotit

Král Artuš: Legenda o meči

King Arthur: Legend of the Sword

Další název:
King Arthur; Knights of the Roundtable: King Arthur;
Rok:
2017
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
11.5.2017

Komentáře k filmu Král Artuš: Legenda o meči

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2018
Velmi zajímavé podání. Ne   obsahem ale způsobem.   Připadalo mi, že ty mini   sekvence a jejich rychlé   střihy přidaly na tempu. Ale   také mne dost iritovaly. Děj   jednou příliš prudký, pak   zas příliš pomalý. Nevím   proč mně snímek stále   evokoval Robina Hooda.   Excalibur pana Boormana je   lepší.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2017
Guy Ritchie miluje   předělávky klasik a   tentokrát se zhlédl v králi   Artušovi. Jeho styl je   zvláštní, trochu   zkratkovitý, ale zase to   svým způsobem oživuje děj.   Sherlocka Downeyho Holmese   pustil k vodě a nechal si jen   doktora Lawa Watsona. Historii   pustil k vodě, a kdyby se   film nehonosil jménem krále   Artuše, tak by to byl fantasy   snímek o jedné rodinné   pomstě. Výpravný, slušný,   s akčními scénami, Vikingy,   Číňany a kung fu, s vysokou   úmrtností a   čarodějnictvím, s fešným   Ericem Banou, který se   alespoň párkrát vrátil,   aby se bylo na co koukat.   Guinevera daleko a Lancelot   taky. Připomínalo mi to   Velkou čínskou zeď s Mattem   Damonem = výpravné a o   ničem.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2017
Tak tohle zpracování mi   hrubě nesedlo a vůbec   nebavilo. Styl který   "Gáj Ričí" zvolil   je pěkně v P..i! Ty   komediální a moderní vsuvky   se tam moc nehodily, krve   málo, akce tuctová, spousta   vaty a slintů, zůstává tak   slušný design, hudba a   výprava.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak po vizuální stránce to   je pěkný. Zpomalený   záběry mi připomněli   Matrix. Ale ten zbytek stojí   za xxx. Film, který má přes   dvě hodiny a z toho celou   jednu hodinku, bud někam   utíkaj, nebo se řežou, což   je strašně záživný.   Troufám si tvrdit, že kdyby   to na chvilku někdo v těch   šíleně napínavejch   bitkách v ulicích Londýna   přepnul třeba na Fanfána   tulipána tak si toho nikdo   ani nevšimne. Je to pro mě   strašně napínavý, jako   automobilový honičky ze   šedesátých let. Ještě by   mě zajímalo, co dělá ve   středověký Anglii   černoušek. Nebo to byl taky   nějakej Mág? Já nevím, já   tu legendu neznám moc do   hloubky, hodnotím jen film a   to , jak na mě působil. Ale   řekl bych to snad asi takhle,   když mě to nebaví, tak to   ani 3D brejle nezachrání.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2017
Film pojaty spise jako fantasy   nez ze by mel neco spolecnego   s legendou, presto se   zpracovani i podani velmi   povedlo. Herecke obsazeni   skvele, dej zajimavy a   strhujici, efekty take nenudi   a celkove zajimave podano-   hodnotim velice kladne.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $175miliónov║Tržby USA   $39,175,066║Tržby   Celosvetovo $148,675,066 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $7,330,542║ Tržby za predaj   DVD v USA $6,988,485║ Už   jeden komerčný prešľap s   Arthurom tu bol. História sa   opakuje a ani na druhý krát   táto legenda nepovstala. Aj   keď film ako fantasy nie je   zlý. Práve naopak, na to ako   odrádzala ukážka k filmu to   dokáže v celku príjemne   upútať. Má to slušný   náboj, aj vďaka dobrému   prestrihu scén a doprovodnej   hudbe, má to proste svoju   dynamiku. Troška je škoda,   že sa občas Guy Ritchie   nechá uniesť a robí tam   zbytočné dejové výtrty a   niektoré komické vsuvky   nemusia zapasovať. Záver je   troška zle urvaný, tam sa   veru ešte mohol vyhrať.   /videl v kine: 75%/
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.10.2017
Hnijuci Excalibur...
Kritikom velmi neverim, a tak   zvesti o nizkej kvalite tohto   snimku som nebral vazne.Veril   som kvalite rezisera,hercom a   teme.Vysledkom je obrovske   sklamanie.Tento film je   najslabsim
z plejady   filmov Guy Ritchieho.Mnohe   efekty sa opakuju z inych   filmov /napr.Sherlock   Holmes/.Kostymi,efekty a   bojove sceny akoby pochadzali   z B-ckoveho filmu.Herecke   vykony s vynimkou hlavneho   hrdinu Hunnama su slabucke /J.   Law sklamal/.Scenar je   zlepencom exkrementov roznych   tvarov a velkosti...
Film rozhodne   nedoporucujem.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2019
Film v 3D opět jistě   nabízí mnohem lepší   zážitek ne klasický 2D   formát. Vynikající kamera,   skvělá akce a originální   příběh, to jsou velké   klady filmu.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.7.2017
Excalibur opět v akci
Artušovská legenda o   rytířích kulatého stolu ,   čaroději Merlinovi i   dalších postavách z těchto   "temných časů" je   jistě vděčným námětem   pro filmaře. Antoine Fuqua   nám ji přiblížil ve svém   snímku Král Artuš,John   Boorman zase v   nezapomenutelném filmu   Excalibur.Gue Ritchie přišel   se svou trochou do mlýna, kde   účelově pomotal všechno se   vším co už kde bylo k   vidění dříve .Gigantičtí   sloni jako by přes kopírák   vypadli z Pána   prstenů/Návrat krále.   Efekty z mečem zase náramně   připomínají Thorovo   kladivo.Inspirace od jiných   není sama o sobě plagiátem   ,ovšem větší invence v   provedení , zvlášť při   tak obrovském rozpočtu by   určitě byla na   místě.Větším problémem   je však značně urychlený   až překotný děj a snaha o   rádoby vtipné hlášky   které mnohdy nepůsobí jen   nepřirozeně ale i   hloupě.Žánr fantasy má   docela volnější pravidla ,   pokud se však drží velmi   známé legendy měl by je   alespoň rámcově dodržet.   Co dělá černoch ve funkci   velmi vlivného muže v   králově družině je prvkem   sci-fi se snahou vyhovět   politické koreknosti a   multi-culti společnosti. Kde   se v "Londiniu"   vzala parta asiatů   provozujících školu kung-fu   je pak stejným nesmyslem a   snahou naroubovat na děj   všechny a všechno podle   dnešních měřítek bez   ohledu na historické reálie   na kterých je základ této   legendy postaven.Ve stopáži   126 minut bych taky očekával   trochu víc propracovanější   příběh , kde dějové   zvraty v podstatě neexistují   a téměř vše jede od   začátku do konce v   čitelných a jasně   položených kolejích. Lokace   a filmové triky patří k   tomu zdařilejšímu ,   herecké výkony mě nezaujaly   stejně jako obsazení až na   Jude Lawa.Podprůměrný   snímek který měl podstatně   větší potenciál ale   nedokázal dát víc než   jednoduchou podívanou.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2018
Můj nový nejoblíběnější   film o Artušovi. Z těch   posledních, co jsem viděla,   se legendě přibližuje asi   nejvíc. Jenom Guy Ritchie dal   místo Morgany se synem   labilního Vortigena s   dcerou.Když mával davu,   trochu to vypadalo jako   nacistický pozdrav za druhé   světové. Guinevra tam asi   byla, ale nějak to mezi ní a   hlavním hrdinou nejiskřilo,   jak by mělo. Jeho hrál   skvěle zvolený herec,   Charlie Hunnam se do té doby   i hodí. Film byl plný   efektů od začátku do konce.   Ani mi nevadilo přehrávání   časem, film to okořenilo a   poslalo správným směrem.   Takhle by se mohl zhostit   další legendy.
Orin002
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.5.2021
Proč někdo dělá horší   film než je jeho předloha?   Ale mělo to pěkné efekty,   to musím uznat. Proto dávám   2*.
mocca
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2017
Na rozdíl od ostatních mi   nevadilo, že příběh vůbec   neodpovídá klasické   legendě o Artušovi. Přesto   jsem byla z filmu zklamaná.  
Části příběhu,   které mohly být zajímavé a   napínavé, jsme viděli jen v   pár útržkovitých   záblescích a ve finále   zbyla jen hlavní dějová   linka, ve které namistrovaný   Artuš bojuje s přijetím   meče a občas u toho prohodí   nějaký ohraný vtípek.   Mno.... Trochu málo.
Bohužel k zamaskování   tohoto nedostatku nepomohla   ani zběsilá kamera ani skoky   v čase. Jako by kameraman   natočil absolventský projekt   - kde v jednom filmu chtěl   předvést všechno, co se za   roky studií naučil.
Na druhou stranu se mi moc   líbil Jude Law v roli   záporáka. Všechno jsem mu   věřila a to včetně   utrpení, které prožíval,   když se vzdával toho, co   miluje, aby získal to, co   chce nejvíc na světě - Moc.   A nejlepší věc na filmu?   Podle mě rozhodně hudba.   Fantastický soundtrack.

Je jasné, že   Král Artuš: Legenda o meči   je novátorsky pojatý film,   který budí emoce, ale mě si   bohužel nezískal. Přesto,   nebo proto... Dávám 6/10
Jiftach
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2017
Skvělé
Navzdory recenzím jse na film   vsazil a byl jsem nadšený.   Ano, s oficiální legendou ma   film pramálo společného,   ale to nevidím jako   překážku. Ani původní   legenda nemá reálný základ   a vykládat si ji lze s   neomezenou fantazií. Mě   uchvátila ex vizuální   stránka filmu, jasně se   vyvíjející příběh,   jasné vykreslení postav,   perfektní hudební doprovod.   Guy Ritchie natočil skvělý   film, který předčil má   očekávání. Čekal jsem   klasický, 1000x obehraný   příběh, klasická filmová   klišé, prostě nudu   natřenou zlatou barvou a ne.   Bavil jsem se celý film.   Opravdu od začátku do konce.   Skvělé....
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2018
Guy Ritchie už je profláklej   těmito styly tvorby.. A   příběh o Králi Artušovi   je na tento styl jako   dělaný, protože je to   mýtus jako bláz*n a tak si   mohl Ritchie povolit uzdu své   hravě bláznivé fantasii,   která byla doplněna   zajímavými vyprávěcími   prvky a samozřejmě oku   lahodící grafikou... I když   někdy mě ta vizuální   stránka už lezla na nervy.   .... HODNOCENÍ: 70%
bnevolny
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.5.2017
Odpad
Veľká Británia by mala   podať oficiálny protest.   Vhodné len pre Amerického   diváka, ktorý ani netuší,   že existuje nejaká Európa.
TerraFelix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.5.2017
Nesmysl
Totální nesmysl. Jediné, co   má ten film společného s   legendou o králi Artušovi,   jsou jména hrdinů.   Většinou. Je to plné   blbostí, ale namátkou   zmíním třeba, že Artuš   nevyrostl v bordelu, Excalibur   nikdy nepatřil Utherovi,   Tristan nebyl černoch a   Vortigern nebyl Artušův   strejda. Pekelní sloni v   nadživotní velikosti ani   kung-fu fighteři tam taky   nikdy nebyli. Dobře, je to   sice jen legenda a nikdo   neví, jak to bylo doopravdy,   ale tohle je fakt moc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih72241minih72241Bratrstvo (2009) 
Broderskab n
minih24199minih24199Zvláštní dny (1995) 
Strange Days n
minih8550minih8550Hořící Mississippi (1988) 
Mississippi Burning n
minih9954minih9954Karamboly (1963) 
Carambolages n
minih109511minih109511Mladí a pohřbení (2007) 
Buried Alive n
minih100915minih100915Grázlové z vidlákova (2012) 
The Baytown Outlaws n
minih53513minih53513O princi Janovi a princezně Marfušce (1974) [TV inscenace] 
O princi Janovi a princezně Marfušce n
minih7103minih7103Dva v tom (1995) 
Nine Months n
minih71834minih71834Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 
American Reunion n
minih15626minih15626Peníze nebo život (1932) 
Peníze nebo život n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama