Cerven
ohodnotit

Křehká identita [BR kinodistribuce]

Krehká identita

Další název:
Fragile Identity
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
19.9.2013

Obsah filmu Křehká identita

 
Ve filmu hledá slovenská režisérka současnou podobu toho, jak její krajané chápou svoji národnost. Vyslovuje obavu, že slovenské národnostní cítění má křehké kořeny a je snadno politicky zneužitelné. Její hrdinové se často vymezují vůči významným českým postavám československých dějin a hledají národní kořeny ve společné „přednacionální“ minulosti Velké Moravy. I když mnohé příběhy působí tragikomicky, bouřlivý vývoj sjednocené Evropy ukazuje, že hledání vlastní identity je křehká věc nejen na Slovensku.
Filmová ročenka 2012

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Film Europe
 
 
Typ:
[BR kinodistribuce]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
slovenská
 
 
Distribuční verze:
s anglickými titulky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Křehká identita >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Vojtěch79
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2013
Velmi aktuální a příjemná tragická anekdota.   Jedinečný a velmi subjektivní pohled, který   nemůže urazit národ, ale troubí na poplach   před blázny, co mohou vědomě či nevědomě   páchat zlo svou zarputilou hloupostí, která je   obecně tolerována. Přinejmenším, i když na   vzorku několika odlišných jedinců, ukázka   menší i větší společenské nebezpečnosti.   Demonstrace eskalujícího problému   postkomunistických zemí. Vlastní výklad   historie, oslava masových vrahů, falešný   nacionalismus, klerofašismus, sektářství,   demagogie, odmítání diskuse, šíření zla   skrze falešná obvinění, závist a maskování   vlastní neschopnosti. Nesmyslná honba za   původem, hrdostí, identitou. Zaměňování fakt   a skrývání se za nedotknutelné ideály při   obraně a útoku. Byť je film řemeslně i   technicky slabší, zaslouží si nejvyšší   pozornost. Tragikomická forma a kompilace   událostí s jejich postavami a důležitost   zmiňovaných pojmů je zásadním přínosem pro   dokumentární film, který není jen zábavou,   ale posláním.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Křehká identita (2012) [BR kinodistribuce]Křehká identita (2012) [BR kinodistribuce]Křehká identita (2012) [BR kinodistribuce]Křehká identita (2012) [BR kinodistribuce]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pojďte s námi na tah

Pojďte s námi na tah
Pojďte s námi na tah

Verbo

Verbo
Verbo

Naposled navštívené:
Pojďte s námi na tah

Pojďte s námi na tah
Pojďte s námi na tah

Verbo

Verbo
Verbo