Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Křidýlko nebo stehýnko

L'Aile ou la cuisse

Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
99 minut
„Dnes ochutnává sám Louis de Funes!“

Obsah filmu Křidýlko nebo stehýnko

 
Charles Duchemin je známý vydavatel gastronomického průvodce a též člověk proslulý svými zcela výjimečnými chuťovými buňkami, které dokáží odhalit jakýkoliv nešvar objevující se mezi pokrmy servírovanými v restauracích. Není tedy divu, že Duchemin jest osobou velmi známou a tak na svých tajných inspekčních cestách již volí možnost nejrůznějších převleků, aby v co největším utajení odhalil další podvodníčky působící v gastronomickém průmyslu. Velkým rivalem Charlese Duchemina je jistý Jacques Tricatel. Tento zcela průměrný dodavatel pokrmů do závodních jídelen těžce nese úspěchy svého konkurenta a neváhá použít všechny možné úskoky, aby...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2024
Je znát, že Funés tento film točil po   infarktu, už do role nedává tolik typické   energie. Na druhou stranu je to povedený film a   pořád klasická "funésovka". 3koda,   že chvílemi mi tempo filmu přišlo slabé.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2021
Další z řady velmi povedených komedií,   kterým vládne nekonečná mimická škála a   rtuťovitost Louise de Funes. Tentokrát je mu   hlavním partnerem v roli jeho syna komik Coluche   a nechybí ani jeho oblíbení přihrávači   Julien Guiomar a Claude Gensac. Nekompromisní   cenzor francouzské gastronomie skýtá široký   prostor pro specifický "funesovský"   humor situační i konverzační. I když už byl   Louis po infarktu fyzicky za zenitem ještě to   není moc patrné.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2021
Kdyby nebylo známo, že tento film točil Louis   de Funès už po infarktu, nikoho by to nenapadlo.   Typické cholerické projevy nahradil   "pouhou" rozhodností a   nekompromisností své postavy. O to více si   můžeme vychutnat širokou škálu jeho   mimických projevů a gestikulace celého těla. V   úsměvných převlecích je prostě zábavný   každou vteřinu filmu.
Claude Gensac,   maskovaná pod parukou stařenky, moc   příležitosti nedostala, ale Coluche, v té   době ne moc známý, Funèsovi zdatně sekunduje.  
Á propós, nejsou dnešní párky vyráběny   podle receptu monsieur Tricatela?
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2020
Tahle Funésovka je ztřeštěná až ad absurdum.   Zprvu jsem si nemohl zvyknout na totálně   bláznivé situace, ale brzy jsem jim přišel na   chuť a už se jen nechal unášet palbou   haluzových scének v rychlém sledu za sebou.   Finální pointa mě rozsekala!! :D A taky mě   dostávala překrásná, téměř dětská   tvářička Ann Zacharias, je velká škoda, že   ji film nevyužil mnohem více.
Reklama
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2018
Těžko hodnotit film S Funesem, když ho   nenamluvil František Filipovský. Nicméně,   když pominu tohle velké mínus, tak je komedie   vcelku zábavná. Funes jako vždy výbornej, u   jeho filmů se nelze nesmát, ale mám radši   jiné jeho filmy. Každopádně účel snímek   plní, takže 80%
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2017
Další skvělá role Louise de Funèse tentokrát   v roli vydavatele gastronomického průvodce a   inspektora restaurací v jednom. Jeho důslednost   a cholerická povaha je opět zdrojem výtečné a   nestárnoucí zábavy. Louis se tak opět   dostává k tématu kvality podávaných jídel,   byť tentokrát z jiné pozice. Ano, před tím to   byl snímek ´Grant restaurant pana Septima´, kde   hlavní postava chodila v přestrojení   kontrolovat vlastní luxusní restauraci. Snímek   ´Křidýlko nebo stehýnko´ sleduje nejen   počínání na inspekcích, ale i rodinný   problém se synem a dokonce i boje s rivalem na   poli gastronomie. Je to zvláštní, ale na to,   že snímek vznikl v roce 1976, svým tématem   vůbec nezestárnul. Spíše naopak je více   aktuálnější. U Luise si nelze nevšimnout, že   už není tak energetický jako dříve, byť se   snaží, aby tomu tak nebylo. Byl po infarktu, tak   se musel šetřit. V roli manželky opět Claude   Gensac. Dle zdrojů tu mě dokoncel hrát i Pierre   Richard a to přímo roli syna, ale nemohl kvůli   jinému projektu. Docela škoda. Mohli být dva   výteční francouzští komici v jednom filmu. I   přesto se jedná o očekávanou bláznivou   komedii, ke které se dá stále bez pochyby   vracet.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2016
Ve Francii mají Tricatela, u nás Babiše. Oba   vyrábí jídlo z pet flašek. Film je docela   fajn. Rád se na něj občas kouknu. Moc mi   nesedí Ducheminovo syn. Ani vzhledem, ani snahou   utáhnout trapný cirkus na předměstí. Něco   holt do zápletky dát museli. Ovšem vždy mě   pobaví kulinářské výpravy do restaurací.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2015
Naprosto skvělá věcička na odreagování a   uklidnění. Funés, i když po nemoci, je   naprosto skvělý. Troufám si tvrdit, že jedna z   jeho nejlepších věcí umocněná skvělým   dabingem./////////Souhlas mým předchozím   komentem.
Vskutku mistrovské dílko! Od   polovičky nebo tak nějak se mi zdá, že to   trošku pozbylo šťávu, ale tento film mohu   klidně i každý druhý rok znovu a znovu. Pan   Funes je skvělý.
s.u.  

20150202 9854/10037
Reklama
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Opět jedna z legendárních komedií z   L.d.Funesem tentokrát jako gurmán a labužník   přes jídlo.Některé scény opět   nezapomenutelné a velmi vtipné.Není co dodat   pravá komedie jak má být.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Duchemin versus Tricatel, to je souboj převleků   a především ze strany Tricatela i podrazů,   postavený na humoru L.de Funése. Odolá   specialista na francouzskou kuchyni, vydavatel   gastronomického průvodce a jeho syn všem   úkladům svého konkurenta, který chce své   výrobky (spíše pavýrobky) prosadit na trhu za   každou cenu?
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6066minih6066Denní světlo (1996) 
Daylight n
minih43862minih43862Jak krtek ke kalhotkám přišel (1957) 
Jak krtek ke kalhotkám přišel n
minih151043minih151043Hudson Taylor (1981) 
Hudson Taylor n
minih27833minih27833Kletba Sethiho hrobky (1981) 
Sphinx n
minih65065minih65065Stíny nad Notre Dame (1966) [TV film] 
Schatten über Notre Dame n
minih30722minih30722Hellboy (2004) 
Hellboy n
minih19190minih19190Smrtelné zlo 2 (1987) 
Evil Dead II. n
minih58846minih58846Zanechám-li já strom zelený (1975) [TV inscenace] 
Zanechám-li já strom zelený n
minih174965minih174965Svatba vzhůru nohama (2017) [TV film] 
Destination Wedding n
minih43081minih43081Já, legenda (2007) 
I Am Legend n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Úplně vyřízený chlap

Úplně vyřízený chlap
Úplně vyřízený chlap

Veřejný nepřítel č. 1 (L’instinct de mort)

Veřejný nepřítel č. 1
L’instinct de mort

Rána do oka (Colpo d´occhio)

Rána do oka
Colpo d´occhio

Velký bazar (Le grand bazar)

Velký bazar
Le grand bazar

Alexis Manenti

Manenti Alexis

Ivetka a hora

Ivetka a hora
Ivetka a hora

Naposled navštívené:
Úplně vyřízený chlap

Úplně vyřízený chlap
Úplně vyřízený chlap

Veřejný nepřítel č. 1 (L’instinct de mort)

Veřejný nepřítel č. 1
L’instinct de mort

Rána do oka (Colpo d´occhio)

Rána do oka
Colpo d´occhio

Velký bazar (Le grand bazar)

Velký bazar
Le grand bazar

Alexis Manenti

Manenti Alexis

Ivetka a hora

Ivetka a hora
Ivetka a hora