Cerven
ohodnotit

Křižáci

Crociati

Další název:
Die Kreuzritter
Rok:
2001
Délka:
195 minut

Obsah filmu Křižáci

 
Příběh dobrodružného filmu se odehrává koncem jedenáctého století.Papež vyhlásil křížové výpravy proti Saracénům,kteří při válečných nájezdech plení křesťanské země a okupují Svaté město Jeruzalém.Ke křižákům se chtějí přidat i tři přátelé,každý z nich má jíný důvod.
Po první bitvě se novým vůdcem křižácké jednotky stane stane Andrea,původem chudý pastevec.Ten dovede ostatní k početnému křižáckému Ležení,kde vojáci táboří už tři roky a místo tažení na Jeruzalém,okupovaný Saracény,se starají hlavně o získání obživy.
Teprve Andrea přiměje ostatní velitele,aby se i vojskem vydali na cestu.Křižácké vojsko se blíží k hradbám...

Autor: Jaris44
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Crusaders
Úplně k odepsání to není, ale film mě   přesto nejvíce ze všeho uráží. Oceňuji, že   byly křižácké války použity jako pozadí k   pokusu o obecnější zamyšlení nad válkou i   mezináboženskou nesnášenlivostí, ale proč   tady byly pak použity tak nesmyslné věci jako   jakýsi saracénský plaváček, který odhaluje   svou pravou identitu, anebo pak ty nesmyslné   obraty a rozhodnutí už tak strašlivě odbytých   postav. Jednoduše příběh sám o sobě je více   než nesmyslný. To, že forma je naprosto   úděsná pak musel poznal úplně každý,   nepamatuji si, kdy naposled jsem viděl tak   hrozně odbyté a nechtěně zmatené scény, nad   nimiž suverénně kraluje především   dobývání Jeruzaléma, u kterého jsem se musel   zoufale ptát, jestli to, co vidím, je   zamýšleno vážně, či zda si z nás někdo   tropí hodně špatnou psinu!
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Televizní produkce může být mnohdy kvalitní,   inscenace, komorní dramata, adaptace a   další.
Natáčet ovšem s televizním   rozpočtem historický výpravný film, to musí   kvalitu nutně poznamenat. Nějaké to brnění,   kulisy a stroj na řecký oheň spolykal asi   podstatnou část rozpočtu a tak nezbylo na   honoráře pro kvalitní herce a scénárista   mající na starost dialogy dělal patrně   zadarmo, jinak si nedovedu představit, jak mohl   vyplodit něco tak stupidního. V samotném,   naivně poslepovaném klišovitém příběhu se   ztrácí jakékoliv poselství. Navíc nevím co   bylo horší, jestli poslouchat angličtinu z úst   herců, jejichž rodným jazykem angličtina   není, anebo poslouchat český dabing, ve kterém   byly dvoumetrovým hromotlukům přiřazeny hlasy,   jež budily útrpný posměšek.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Křižáci (2001)Křižáci (2001)Křižáci (2001)Křižáci (2001)
Reklama