Cerven
ohodnotit

Krvavá revoluce

Detsembrikuumus

Další název:
Prosincové horko / December Heat / Decemberheat
Země:
Rok:
2008
Délka:
92 minut

Komentáře k filmu Krvavá revoluce

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
gabikazavacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Film nemusí byť dráhy, aby   bol dobrý. To dokazuje i   tento film. Nebol ani veľmi   brutálny. Páčil sa mi.
řepešínský
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.1.2014
nuda, nezáživnost a velké   zklamání je v konečném   součtu historický film   krvavá revoluce. toporné   herecké výkony, umělé   dialogy, vykonstruované   vedení jednotlivých obrazů,   nedostatek hudby i totální   absence atmosféry činí z   krvavé revoluce snímek bez   rytmu. film krvavá revoluce   je tak snad vhodný jen pro   estonology, odborné historiky   a zájemce o dějiny ruských   zemí. nic víc. díky výše   uvedenému se krvavá revoluce   ocitá mezi nejslabšími   kinematografickými díly z   dějin, z jehož totálního   dna ji vytáhla snad jen   energie všech tvůrců a   snaha o konstrukci reálných   dějin, ale nakolik je   pravdivá? to už je téma k   jiné diskuzi.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.5.2015
Keď kožuch prepisuje dejiny
Jediný prínos filmu vidím v   tom, že sa dozvieme, že   nejaký pokus o revolúciu v   Estónsku bol. Ale tento film   o nej bol natočený tak   neskutočne pateticky,   diletantsky a šablonovito až   bieda. Samozrejme, že   komunisti tu boli krvilační   idioti a hlavne to boli Rusi.   Zato až na pár drobných   zradcov a váhavcov boli   Estónci chrabrí bojovníci,   ktorí sa neváhali postaviť   za svojich buržoáznych   vládcov a vojakov, ktorí   viac ako na bojisku cvičili   po večierkoch svoj šarm a   lesk uniformy. Inak na   víťazstvo stačil jeden   generál a pár odvážnych   vojakov. Nepochopím krvavé   revolúcie, násilie plodí   násilie, zlo plodí zlo a   nenávisť plodí nenávisť,   ale zasa vtedajšia   buržoázia púšťala   bežnému ľudu riadne žilou,   takže masy sa v takom   prípade ovládajú relatívne   ľahko, len to nesmie byť ako   ten vodca revolúcionárov,   ktorý skôr behal za ženami   ako za myšlienkou. Zato jeho   zástupca bola silnejšia   kapitola a charizma mu   nechýbala. Keby som sa držal   filmu, tak jednoducho podľa   neho vyzerala tá revolúcia   ako pár hodín trvajúci boj   dvoch gangov na jednej ulici,   čo asi tak v skutočnosti   nebolo. Ďalej máme tu   všetky možné charaktery,   váhavé, rozhodné,   odvážne, zradcov, máme tu   ľúbostný trojuholník a   jeden je dôstojník, čo   zachráni Estónsko a druhý   vodca revolúcie, určite   zhoda náhod. Máme tu plno do   očí bijúcich nezmyslov, že   nemá zmysel ich menovať,   nájde každý. Navyše tie   dialógy a hrdinské preslovy   sa nechytajú asi ani na   americké béčka. Nerád   kritizujem, ale prečo, no   lebo Slovákom sa predhadzuje   nacionalizmus, ale vidím, že   estónskemu nacionalizmu sa   ťažko vyrovnať. Ešte by ma   zaujímalo koľko tých   hrdinských chlapcov, čo   zachránili Estónsko pred   Rusmi (dnes moderné ich čo   najviac nenávidieť)   skončili neskôr v 20.   Waffen-Grenadier Division der   SS (estnische Nr. 1)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
American Flyer

American Flyer

Gary Wright

Wright Gary

Latin Lover

Latin Lover
Latin Lover

Lady of Burlesque

Lady of Burlesque
Lady of Burlesque

Gio Gabunia

Gabunia Gio

Possessed

Possessed
Possessed

Naposled navštívené:
American Flyer

American Flyer

Gary Wright

Wright Gary

Latin Lover

Latin Lover
Latin Lover

Lady of Burlesque

Lady of Burlesque
Lady of Burlesque

Gio Gabunia

Gabunia Gio

Possessed

Possessed
Possessed