Cerven
ohodnotit

Krvavá sklizeň

The Reaping

Další název:
Desať božích rán (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
26.4.2007
„Nikdo nepředpokládal, že by se to mohlo opakovat. Až do teď...“

Obsah filmu Krvavá sklizeň

 
Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda a místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu.

Zdroj: Nova

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Krvavá sklizeň >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2022
Super téma egyptských ran, škoda, že toho   nevyužili mnohem lépe. Mohla to být slušná   pecka. Takhle to nerozčeřilo vodu a je to   průměrný horůrek.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2016
Po filmové stránce ve své vizuálnosti krapet   těžkopádný snímek na téma ´Deset   egyptských ran´. Příběh je jedním z   originálních a kreativních konceptů   spočívající na poukazování problémů vědy   a víry. Obsahuje však dlouhé flashbacky, ve   kterých je snadné se ztratit. ´Krvavá   sklizeň´ je film o střetu zájmů pohybující   se na velmi tenké hranici, takže je nutno k tomu   přistupovat velmi opatrně. Jde o solidní   zábavnou formu vyprávění i přes jistou   předvídatelnost hlavně co se týče   zakončení. Speciálními efekty použité k   vylíčení ran jsou na velmi dobré úrovni.   Celkově to vyloženě pecka není, ale za tu   myšlenku, jakou si to nese, shlédnutí stojí.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.12.2015
Roku tisíc čtyři sta před Kristem uviděli   Egypťané zrudnout Nil. To, co považovali za   krev, byla přebujelá řasa. Ta zabila ryby,   které se živí žabími vajíčky. Z   nesežraných vajíček bylo rázem obrovské   množství žab, které vylezly na souš a   chcíply. Jejich rozkládající se těla   přilákala bzučivky a mouchy které rozšířily   virus katarální horečky, která zabila více   než sedmdesát procent dobytka. Mouchy   rozšířily vozhřivku – bakteriální infekci,   která se u lidí projevuje vředy. Brzy poté   zasáhla údolí Nilu tři dny trvající   písečná bouře, známá jako tma tmoucí.   Horko, nakumulované během bouře, spolu se   studenou frontou způsobilo krupobití a   elektrickou bouři, kterou Egypťané považovali   ze strachu za oheň z nebes. Následný vichr   přinesl celou populaci etiopských kobylek,   takže přistály přímo v Kairu. Kroupy jsou   mokré, kobylky nechávají trus, co dopadne na   obilí a jsou zde mykotoxiny. Při večeři   dostávali v Egyptě největší porci vždy   prvorození, což znamená nejvíce toxinů.   Takže to znamená, že tito zemřeli. Deset ran,   deset vědeckých vysvětlení. (35). Zde jsem   se nemohl udržet smíchy, tvrzení hlavní   hrdinky je pořádně nesmyslné a vůbec   nevysvětluje jiné jevy. No, ale k samotnému   filmu. Pro mne zajímavé pouze tematicky.   Vizuálně skoro bez efektů. Děj však svižný   a bez zbytečných hluchých míst. Takže   hodnotím jako průměrnou podívanou, ale ve   slabším slova smyslu, ta na 20%.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Všechno se dá logicky vysvětlit.
Teda všechno   ne, jinak by nebylo na co koukat. A docela koukat   na co je. Dvakrát, třikrát jsme se lekla,   efekty slušné, řeka byla krvavá docela daleko,   žádný potůček, kobylky taky dost drsné.   Hilary mne fascinovala, když se šla projít v   noční košili, což byla dlouhá sukně a   krátké tričko, asi bych si pragmaticky vzala   alespoň kalhoty, když už mám zkušenosti se   spoustou nezvyklých jevů, ne? Trochu jsem si   musela zopakovat kolik a jakých těch ran od Boha   vlastně bylo. Trochu víc dovysvětlení ohledně   kultu a potenciálu druhorozených by   neuškodilo.
Konec dobrý, všechno   dobré...vlastně ani ne.
Reklama
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Krvavá sklizeň
Poměrně dobrý horor, který nabídne notnou   dávku napětí a velice tajemnou atmosféru.   Hlavní výhodou děje je, že působí poněkud   záhadně a místy dost strašidelně, ikdyž na   druhou stranu se musí film brát s nadsázkou,   neboť někdy působí až moc nadpřirozeně. Ze   všeho nejvíc se mi ovšem líbilo překvapivé   rozuzlení filmu.
Dragoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Zajímavý film,mně osobně se moc líbil,i když   jsem se občas ztrácela v tom,co byla   skutečnost,co vzpomínka a co sen.Ale pěkně   udělané,zvlášť konec byl dost překvapivý a   zvláštní.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Máme zde možnost vidět deset Božích ran,   které se postupně odehrávají v současnosti,   během několika málo dnů. K tomu se nám   odhaluje minulost hlavní hrdinky a vše se zdá   být nad slunce jasné. Konec příběhu nám ale   dává jasně najevo, že antikrist se skrývá   někde úplně jinde. A tudíž cesta k   pokračování snímku je volná. Těžko říct,   zda je tomu tak dobře nebo ne. Snad jen, že   příště by mohlo být více akce, napětí a   hmatatelnější atmosféry. Filmy takového typu   se k tomu přímo nabízí.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Tyhle horory na téma "Pomsta od Boha"   to by se asi vůbec nemělo natáčet.Kde je v   hororu dítě a má více méňe hlavní roli,tak   to vždycky stojí za nic (viz. Satan   přichází).Ačkoli ten konec,ten tedy nezklamal   a řekl bych,že celý ten hrozně nudný děj   alespoň trochu zachránil.
Reklama
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Hillary Swank v hlavní roli mystického   nadpřirozeného thrilleru, který má dva   zásadní problémy. Jednak je po vizuelní   stránce pěkně a zajímavě udělanej, no ale na   druhou stranu je příběh děsivě nudnej a   tisíckrít ohraný kliše. Podobných příběhů   na téma biblických pomst jsme tu měli fakt už   dost. Kdyby to mělo víc šťávy, bylo by to moc   fajn, takhle jde bohužel o průměrný film na   téma "když Bůh seslal na Zem 10 ran a   nastalo 10 katastrof". Takže tak. Jde o   jednohubku, stačí vidět jednou a dost, podruhý   to opravdu nemá smysl, jelikož i to co člověka   na filmu alespoň trochu zaujme, by už při   druhym koukání byla očekávatelná věc a   napětí by bylo pryč už úplně.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Musím přiznat,že se mi tento hororový kousek   dost zamlouval.Je tu správné téma věřit či   nevěřit v boha.Nakonec se z toho vyklube   Satan.No ten konec (úplný konec) jsem teda   nečekal :-).
H.Swank zahrála velmi slušnou   roli doktorky,vyvracující zázraky.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37518minih37518Svěrací kazajka (2004) 
The Jacket n
minih117391minih117391Den D (2008/1) 
Děň "D" n
minih49191minih49191Odpor (2008) 
Defiance n
minih79030minih79030The Living and the Dead (2006) 
The Living and the Dead n
minih89561minih89561LOL (2012) 
LOL n
minih10055minih10055Každá koruna dobrá (1961) 
n
minih32863minih32863Přeber si to znovu (2002) 
Analyze That n
minih44087minih44087Protektor (2009) 
Protektor n
minih140860minih140860Polednice (2016) 
Polednice n
minih82609minih82609O podivném draku na Kamenné hůrce (1979) [TV inscenace] 
O podivném draku na Kamenné hůrce n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Krvavá sklizeň (2007)Krvavá sklizeň (2007)Krvavá sklizeň (2007)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sophie Allet-Coche

Allet-Coche Sophie

James Martin Kelly

Kelly James Martin

Genesis Rodriguez

Rodriguez Genesis

Bronson Pinchot

Pinchot Bronson

Arnošt Vašíček

Vašíček Arnošt

Brian Murphy

Murphy Brian

Larry Lieber

Lieber Larry

Ron Hughart

Hughart Ron

Ivan Vakaráč

Vakaráč Ivan

Sam Barlow

Barlow Sam

Naposled navštívené:
Sophie Allet-Coche

Allet-Coche Sophie

James Martin Kelly

Kelly James Martin

Genesis Rodriguez

Rodriguez Genesis

Bronson Pinchot

Pinchot Bronson

Arnošt Vašíček

Vašíček Arnošt

Brian Murphy

Murphy Brian

Larry Lieber

Lieber Larry

Ron Hughart

Hughart Ron

Ivan Vakaráč

Vakaráč Ivan

Sam Barlow

Barlow Sam