Cerven
ohodnotit

Kudrnatá holka

Curly Sue

Další název:
Kučeravá Sue (SK)
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
8.5.1992
„Nečekané setkání změní život dvou tuláků a jedné úspěšné advokátky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kudrnatá holka
Tulák Bill Dancer přijíždí do Chicaga s devítiletou holčičkou, které říká Kudrnatá Sue. Poté co jsou vyhozeni z nóbl restaurace, přesvědčí Bill dívenku, aby ho praštila klackem, a pak předstírá, že ho srazilo auto, které řídila úspěšná mladá advokátka Grey Ellisonová. Vystrašená žena, která pracuje na rozvodu vlivného politika Arnolda, je vezme na jídlo do blízkého podniku. Podivná dvojice jí nejde z hlavy, a když Billa další den opravdu srazí, odveze oba do svého přepychového bytu. V noci se pohádá s milencem Walterem a později také s Billem, když zjistí, že dívka neumí číst. Vyjde najevo, že Bill není dívčin otec. Žil s její matkou, a když zemřela, začal se o Sue starat. Právnička se s dívkou sbližuje a tráví hezké chvíle také s Billem, který si našel práci na stavbě. Po příjemném večeru, který si nenechají pokazit ani urážkami samolibého Waltera, se Grey a Bill poprvé políbí. Walter však zavolá úřadům, po jejichž zásahu skončí Bill ve vězení a Sue v dětském domově. Grey dosáhne propuštění Billa na kauci a od politika Arnolda získá výměnou za kompromitující materiály slib, že Sue bude svěřena do její péče. Dívenka Grey prozradí, že Bill teď asi odejde, protože jen chtěl, aby o ni bylo postaráno. Obě spěchají domů, kde na ně čeká dopis od Billa.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kudrnatá holka
Tulák a příležitostný podvodník Bill Dancer přijíždí do Chicaga se svojí devítiletou společnicí Sue. Za pomoci starého triku, když předstírá, že je sražen autem, se mu podaří vymámit z vyděšené řidičky Frey Ellisonové večeři. Po noci strávené v noclehárně se oba tuláci znovu setkávají s Grey, která tentokrát Billa srazí doopravdy. Mladá žena, která pracuje jako úspěšná advokátka, pozve Billa i jeho kudrnatou partnerku k sobě. Má pocit, že by se především o Sue měla postarat, i když se kvůli tomu pohádá se svým upjatým přítelem Walkerem. Opatří oběma nové šaty a přinutí Billa, aby si sehnal práci. Walker, který vycítí vzrůstající náklonnost mezi Grey a Billem, se postará, aby se Bill, který se zcela nerozloučil se svojí podvodnickou minulostí, dostal do vězení. Sue skončí v dětském domově. Walker však podcenil Greyinu odhodlanost a probouzejí se city. Mladá advokátka dosáhne toho, že Sue je svěřena do její péče a ani Bill ve vězení dlouho nepobude ...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kudrnatá holka
Chicago. Další město, další netušené příhody pro tuláka Billa Dancera (James Belushi) a kudrnatého sirotka, o kterého se stará od dětství. Ale tentokrát má Bill z pekla štěstí: jeho nejnovější společník je oba odvádí z chudobince do střešního bytu a užijí si při tom hodně legrace.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Kudrnatá holka
V americké kinematografii stoupá popularita rodinných filmů a dětskych herců. Po Macaulayovi "Kevinu" Culkinovi dosáhne asi podobné obliby i devítiletá Alisan Porterová, titulni hrdinka sentimentální komedie Kudrnatá .holka. Oba přitom mohou poděkovat za svůj raný úspěch scenáristovi, producentu a režisérovi Johnu Hughesovi. Ten v případě úspěšného vánočního filmu Sám doma přenechal režii Chrisu Colurnbusovi, ale u Kudrnaté holky si realizoval vlastní scénář osobně. Očividně vyšel právě z popularity Kevinových dobrodružství, ale zabrousil tentokrát do jiné polohy. "Udělal" příběh, vycházející nepokrytě vstříc velmi širokému okruhu publika, přesyceného násilím a brutalitou. S dějem si příliš hlavu nelámal. Tulák Bill, starající se o devítiletou Sue, se v Chicagu setká s úspěšnou mladou právničkou. Všichni tři během krátké doby přehodnotí své životní postoje a utvoří novou rodinu. Vývoj příběhu je jasný od samého počátku. Autor si uvědomoval úskalí, jež látka přináší, a snažil se jim vzdorovat humornými scénkami. Jenže melodramatičnosti, sentimentu a prohřeškům proti dobrému vkusu tím nezabránil. Vše je ovšem podáno na standardní americké úrovni.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Novoty (1997) [TV pořad]

07:45 - 09:00

15 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tracey Ullman

Ullman Tracey

Stud (Shame)

Stud
Shame

Frederikke Thomassen

Thomassen Frederikke

Peter Kurth

Kurth Peter

Yves Vincent

Vincent Yves

Shane

Shane
Shane

Stina Ekblad

Ekblad Stina

Jean Dasté

Dasté Jean

Dywizjon 303

Dywizjon 303
Dywizjon 303

Naposled navštívené:
Tracey Ullman

Ullman Tracey

Stud (Shame)

Stud
Shame

Frederikke Thomassen

Thomassen Frederikke

Peter Kurth

Kurth Peter

Yves Vincent

Vincent Yves

Shane

Shane
Shane

Stina Ekblad

Ekblad Stina

Jean Dasté

Dasté Jean

Dywizjon 303

Dywizjon 303
Dywizjon 303