Cerven
ohodnotit

Kung-fu nářez

Lin Shi Rong

Další název:
The Magnificent Butcher
Žánr:
Země:
Rok:
1979
Délka:
108 minut

Obsah filmu Kung-fu nářez

 
Řezník Wing se zaplete do konfliktu s panem Ko, mistrem školy Pěti draků. Mistr je přesvědčený, že Wing zabil jeho kmotřenku. Vůbec netuší, že za vším stojí jeho syn Tai-Hoi, který pomocí všemožných intrik svalil vinu na Winga. Wing musí dokázat svou nevinu a pomstít smrt svého bratra, kterého nezavraždil nikdo jiný než Tai-Hoi.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
kantonská, mandarínská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kung-fu nářez >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2013
Sammo Hung je v HK filmu stejný pojem jako Jackie   Chan. Prezentace bojových umění je stejně tak   velkolepá a i stejně okořeněná humorem a HK   taškařicemi. Nejinak je to v tomto snímku.   Schéma příběhu je na svoji dobu typické a tak   opět půjde o zločin, trénink a mstu. Souboje   tu jsou takřka neustále, jejichž choreografie   je vytvořena s velkou precizností. A tak je na   co se dívat a výsledný dojem s filmu je na   výši. Děj je znatelný, místy i dramatický.   Tento počin považuji za jeden z těch   povedenějších.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Tyto hongkongské akčně komediální kung-fu   filmy moc nemusím. Scénář k těmto snímkům   je víceméně univerzální. Dvě školy   bojového umění proti sobě, v průběhu děje   dramatický zvrat a neukázněný žák, který po   tvrdém tréninku zvítězí nad mistrem.   Charakteristický a specifický rys těchto   filmů, kdy se místy až groteskní scény (zde   výstupy opilého potulného mistra) střídají   se scénami dramaticky vypjatými (pokus o   znásilnění a vražda) sice působí dosti   nesourodě, ale je to zkrátka tradice, linoucí   se hongkongskými, potažmo čínskými, kung-fu   komediemi od samých počátků. Středobodem   tohoto žánru je ovšem samotné kung-fu, jehož   choreografie je tradičně na vysoké úrovni,   tudíž nějaký děj není až tak podstatný. V   jednotlivých filmech tohoto typu se však objeví   vždy nějaká perlička osvěžující zavedené   klišé, v tomto případě se jedná o souboj za   využití kaligrafických štětců. Je   samozřejmé, že divák nesmí brát tyto akce   příliš vážně, ale s parodickým nadhledem.   Příznivci asijské kinematografie jistě ocení   možnost vidět, dnes již legendu hongkongského   filmu, Sammo Hunga v jeho začátcích. Jako celek   rozhodně lepší než většina, žánrově   srovnatelných, filmů s Jackie Chanem.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gérard Philipe

Philipe Gérard

Julie Hewett

Hewett Julie

Lorenzo Gioielli

Gioielli Lorenzo

Natalie Avital

Avital Natalie

Eric Weissberg

Weissberg Eric

Noah Hathaway

Hathaway Noah

A Black Sheep

A Black Sheep
A Black Sheep

Chrámy těla

Chrámy těla
Chrámy těla

Naposled navštívené:
Gérard Philipe

Philipe Gérard

Julie Hewett

Hewett Julie

Lorenzo Gioielli

Gioielli Lorenzo

Natalie Avital

Avital Natalie

Eric Weissberg

Weissberg Eric

Noah Hathaway

Hathaway Noah

A Black Sheep

A Black Sheep
A Black Sheep

Chrámy těla

Chrámy těla
Chrámy těla