Cerven
ohodnotit

Kus

10

Další název:
Ten / 10
Žánr:
Rok:
1979
Délka:
117 minut
„Hollywoodský skladatel prochází krizí středního věku...“
Popis / Obsah / Info k filmu Kus
George Webber je úspěšný skladatel popové hudby. Ve svých 42 letech má už všechny materiální benefity - peníze, krásný dům a talentovanou sexy přítelkyni. Přesto všechno je George nespokojený. Víc a víc ho uchvacují mladistvá ňadra a zadečky. Kamkoliv jde, hodnotí míjející nádheru na stupnici od jedné do deseti a coby hodnotitel je neúprosný. Například taková Venuše Milská by sotva dostala sedmičku a to ještě, kdyby měla ruce.
A pak se to stane, na křižovatce v Hollywoodu, George se pustí do stíhání. Právě našel vysněnou desítku. Chce jí věnovat čistou a trvalou lásku, i kdyby byla čerstvě vdaná, což ona je. George začíná žít svými fantazijními představami. Náhle objevená múza jej přivede na pohovku psychiatra, do zubařského křesla, kde stráví odpoledne plné bolesti a nakonec do příjemného tropického letoviska.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kus
Na pomyslné stupnici smíchu obsazuje skvělá komedie Blaka Edwardse o morálce, lidském chování a krizi středního věku, 10, zcela určitě tu nejvyšší příčku. Je to film mnoha nálad, někdy sexy, někdy zamyšlených, někdy rozpustilých - ale vždycky naprosto přesně namířených na jeden cíl. Tím cílem je dvaačtyřicetiletý skladatel George Webber (Dudley Moore), muž, který má všechno - a který to všechno může ztratit při svém obsesivním dobývání krásné mladé ženy (Bo Dereková), jíž zahlédne při její cestě na svatbu. S filmem 10, odstartoval Moore sérii skvělých komedií (Arthur, Micki and Maude), jež z něj udělali miláčka publika. Julie Andrewsová v roli Georgovi shovívavé maželky se touto komedií vrátila na filmová plátna po dlouhé absenci se stejnou vervou a vtipem, kterou později prokázala i ve filmu Viktor/Viktoria. Pro mnohé je však největší hvězdou filmu Bo Dereková, kterou George odhaduje přinejmenším tak na 12. Návštěvníky kin oceňovaná za fantastický výkon - jejíž role v komedii 10 z ní udělala první velký sexuální symbol osmdesátých let. A i poslední fakt je naprosto zřejmý. Komedie 10 od režiséra Snídaně u Tiffanyho, Dnů vína a Růži a sedmi úspěšných Růžových Panterů je jednou z jeho nejvtipnějších a nejpropracovanějších prací na tomto poli.
Film byl nominován na pět Zlatých glóbů a dva Oscary - za hudbu a originální píseň - "It's easy to Say"

(oficiální text distributora)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kus
Ti umělci. Ti se nikdy s ničím nepářou. A když kolem proletí láska? To pak jde úplně všechno stranou a nezáleží na ničem. Úspěšný skladatel George Webber měl ve svých dvaačtyřiceti letech skoro všechno, co si může člověk přát - schopnosti, uznání i peníze a hlavně pohlednou a shovívavou manželku. A najednou bum. Stačilo zahlédnou náhodou krásnou mladou ženu s tváří plavovlasého sexsymbolu Bo Derekové, navíc odjíždějící na svou svatbu, a bylo vymalováno. George Webber se do dívky ze vteřiny na vteřinu zamiluje jako malý kluk. A krize středního věku byla na světě. Naštěstí George netrpěl nedostatkem sebevědomí, a tak se okamžitě začal poohlížet po způsobu, jak se k mladé krasavici dostat co nejblíže. Dobývání srdce, jak každý ví, není žádná maličkost a jeden si při něm docela vytrpí. A ani George na tom nebyl vůbec jinak.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Nenapravitelný Belmondo

11:35 - 12:25

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

17 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

11:50 - 12:45

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Doug

Doug
Doug

Hal Brav

Brav Hal

Naposled navštívené:
Doug

Doug
Doug

Hal Brav

Brav Hal