Cerven
ohodnotit

Kytice

Rok:
2000
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
7.12.2000
„Filmová báseň z hororových květů K. J. Erbena“

Komentáře k filmu Kytice

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2020
Odvážný filmařský počin   a na české poměry   obzvlášť. Za odvahu se do   toho vůbec pustit si tenhle   projekt rozhodně zaslouží +   body stejně jako za velmi   působivou vizuální   stránku. Na ní je zřetelně   patrné, že F. A. Brabec je   daleko víc kameraman než   režisér. Určité rezervy   vidím v nesoudržnosti   (hodně kolísající kvalita   zpracování jednotlivývh   básní) a nějaké výhrady   by byly i k obsazení. Jako   celek je ale tento film   určitě nadprůměrný a dá   se rozhodně doporučit.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2008
KYTICE
Tak musím přiznat, že tento   snímek mě opravdu dostal! K.   J. Erben a jeho Kytice jsou   nezapomenutelní. A   kterákoliv inscenace Kytice   musí být překrásná, ale   tahle je PRIM!
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2004
stoprocentně artovní film.   Nejede o obsah, hlavně o   zpracování, které je   výborné.
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2009
i přes výkonostní   rozdílnost mezi jednotlivými   příběhy z celovečerní   filmové kytice, která   vznikla na motivy   stejnojmenné legendární   kytice karla jaromíra erbena,   jde v tomto projektu o zcela   originální počin. brabcova   filmová kytice už díky své   literární předloze měla   zaděláno na zlatý vrchol   filmového nebe a nakonec na   něj v celkovém hodnocení   skutečně dosáhla. akt   splynutí vodníka s milou je   erotikou tolik nabitý, a   přitom není nic vidět,   ztvárnění povídky o   zlatém kolovratu, o svatební   košili či polednice a   logicky i dalších povídek   je natolik nadčasové a   věrohodné, že se k   filmovému ztvárnění budou   vracet další a další   generace diváků. je   výborné, že 1oo% odvedenou   erbenovu práci, která   patří do zlatého fondu   světové literatury,   korunoval na 1oo% i f.a.   brabec se svým tvůrčím   štábem. promarnit takovou   příležitost by bylo   trestuhodné a zaplať bohu,   že se tak nestalo. filmovou   kytici by měl vidět každý   milovník filmů stejně jako   každý, kdo miluje její   literární předlohu.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Kytice
Nenajde se asi nikdo kdo by   neznal soubor balad Kytice od   Karla Jaromíra Erbena,   všichni jsme se o tom učili   ve škole, přinejmenším   viděli právě tenhle   zdařilý snímek. Nikdy jsem   nepatřila k milovníkům   českých filmů nebo snad   české literatury, ale když   jsem se poprvé začetla do   Kytice, zamilovala jsem se do   ní. Jistě, je to poměrně   dost morbidní a temné, ale   tohle je jedna z   nejkrásnějších sbírek   jaká se mi kdy dostala do   rukou. František A. Brabec   tady předvedl skvělou   práci, každá balada má   něco do sebe, ale moje   nejoblíbenější byla a   navždy bude Svatební   košile, kde je naprosto   perfektní Karel Roden. Tahle   podoba Kytice neskutečně   sedí a patří k těm   nejlepších filmům jaké se   u nás točí.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Kytice
Jsou věci, které prostě   zfilmovat nejdou. Říkalo se   to o Pánovi prstenu, o   Watchmenech, ale přesto se   našli machři, kteří to   zmákli, a perfektně. To se   ale o této Erbenově sbírce   balad říci nedá. Pro mě   naprosto příšerné. Nejvíc   odsuzuji kameru, na to se   místy nedalo ani koukat,   režie také špatná   (Brabče, Brabče...). A   Polívka jako Polednice? To   měl být snad fór?
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Tady je skutečně vidět   kvalitní české umění -   klobouk dolů.
Ovšem   nejvíc u mně zřejmě   zazářil Karel Roden - jeho   "houpačka" byla   skvělá :-).
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Barbarství na Erbenově díle...
...jinak tento   "zázrak" nazvat   nelze. Viděla jsem jednou   toto rádoby převedení do   filmové podoby klasických   Erbenových balad a musím   říct upřímně, že jsem   měla dost. B. Polívka jako   Polednice? To raději nebudu   ani hodnotit, protože zde se   mi obracel žaludek odporem.   Ostatní balady - taky hrůza,   snad jen Vodník byl ještě   kouknutelný, ale opravdu jen   se zavřenýma očima. Je   hodně lidí, kterým se to   líbí, neberu jim to, ale   nechci-li si nadosmrti zhnusit   sbírku Erbenových   klasických balad, už se na   tuhle záležitost nikdy   nepodívám. Knihu mám velmi   ráda a není nad sugestivní   vjem jednotlivých   básnických skladeb v   povědomí čtenáře, když   vidím, co z toho udělali   filmaři, vstávají mi vlasy   hrůzou na hlavě.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Tenhle film je moc povedený.   Krásně natočené   jednotlivé básně. Dívali   jsme se na to ve škole a moc   mi to pomohlo, protože to   mám v seznamu čtenářského   deníku. Nejvíc se mi líbila   polednice a nezapomenutelný a   strašidelný Bolek Polívka.   Od shlédnutí mě strašil ve   snech
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Kytice
Povedené zpracování   skvělé literární předlohy   Karla Jaromíra Erbena. Je   pravda, že některé balady   se mi líbily víc na   některé míň, ale to už   tak bývá. Povedlo se také   dokonale vykreslit atmosféru,   která byla správně   mrazivá, ponurá a místy až   hororová. Dále oceňuju   propojení jednotlivých balad   symbolem svíček, kdy každá   reprezentuje jednu baladu a na   jejím konci zhasne. Ale jak   už jsem napsal, film za svůj   úspěch vděčí své   fantastické předloze, které   se však ani zdaleka nemůže   rovnat.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Já si tohoto filmu   cením,protože pokus z   filmovat národní literaturu,   to je velký úkol. Všichni   jsme se to učili a nyní jsme   měli možnost vidět, ty   strašidelný příběhy s   polednicí a nebo   lítajícími   smrtkami.Obrazově to bylo   vynikající.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Zpracování literární   klasiky do filmové podoby   (navíc české!) s sebou   vždy přináší riziko. O to   víc potěší, že se Kytice   povedla. Opravdu povedla.   Podle mě vyjadřuje   představy, které jsme si   odnesli z hodin literatury.   Kytice se může hrdě hlásit   ke své předloze. Díky   tvůrcům, že ji nezprznili.
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Zo zaciatku velmi chytlave po   vsetkych strankach [pritom   basne skoro nepoznam] - od   Polednice to ale ide dolu   vodou az to skonci uplne pod   kytiskami. Keby si to udrzalo   kvalitu prvej polovice tak dam   8 mozno aj 9.

+pekna vizualna podoba
+hudba v prvej polovici
-hudba v druhej   polovici
-prihoda o   zlatom kolovratku bola   vyslovene spatna
-Jakubisko...

/30.5.12/
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Rozhodně příjemný   překvapení, filmek, kerej   má skvělou asi tu úplně   nejdůležitější   věc(aspoň pro mně) -   atmosféru.Spousta super   herců a fakt skvělý   zpracování.Osobně se mi   nejvíc líbí balada Zlatý   kolovrat.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Solidní Brabcův pokus   zfilmovat Kytici. Snímek má   sice některé slabší   místa, ale vcelku se dá   říci, že se Brabcovoi   podařilo vydolovat z námětu   to hlavní, co dělá Kytici   Kyticí.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2006
Celkem artovej snímeček,   skvěle barevnej a s výbornou   hudbou, o scénáři se nemá   cenu bavit protože K.J. Erben   je snad dobrá záruka ne...   Film mě svým podáním   docela připomínal asijskou   tvorbu typu Hrdina atd. ale   při tom si držel český   nádech a tradice, některé   povídky jsou horové, jíné   zase takové poetické a   občas i docela psycho...   Chválím nejen za tu   rozmanitost!
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Velmi zdařilá adaptace   Erbenovy Kytice.Nádherné   obrazy korespondují s krásou   Erbenovy poezie i s temnotou   děje. Je pravda, že ne   všechny balady jsou na   stejné úrovni.   Nejkrásnější je Zlatý   kolovrat, to je prostě něco   úžasného. Částečně i   díky skvělým hercům,   třeba Ivan Vyskočil byl   naprosto famózní. Škoda,   že tomuto výjimečnému   umělci nedal český film   více možností a více   prostoru.
Cardigan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Pamatuju si, ze jsem byla   naprosto unesená z básnické   sbírky Kytice a filmový   zpracování nekolika básní   bylo pro me vítaný. Nejvíc   se mi líbila balada Vodník s   Danem Bártou, který opet   predvedl, ze není jen   výborný zpevák, a potom   Svatební kosile s Karlem   Rodenem. Pri sledování   Kytice mi chvílema mrazilo v   zádech. Je to neco, co by mel   kazdý ceský divák videt.   :o)
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Značná část známky 8/10   patří dokonalé předloze   Karla Jaromíra Erbena jsoucí   jedním z největších   pokladů české literatury   kombinujícím promyšlené a   působivé příběhy   částečně inspirované   lidovými pověstmi s   dokonalou prací s jazykem   vytvořenou obrazomalebností   a místy hororovými scénami.   Soudě jen adaptační   kvalitu, musel bych dát filmu   Kytice známku asi 4/10.
Film jsem bohužel viděl   víceméně poprvé, matně si   pamatuju jedno promítání ve   škole, ale touto vzpomínkou   si už jenom ověřuji, že   pokud neznáte předlohu, z   filmu toho moc nemáte. V   dané době jsem totiž znal   děj spíše jenom Zlatého   kolovratu a ani tento na mě   ve filmu tehdy velký dojem   neudělal.
Při onom   prvním pořádném   zhlížení jsem pak přišel   k televizi někdy v půlce   balady Vodník, a tak nemohu   hodnotit úvodní Kytici,   Vodník mi přišel   zpracovaný možná nejlépe,   zřejmě proto, že byl   jedním z nejvěrnějších. U   Polednice dejme tomu, ale   mohlo to být lepší; celkem   pěkná mi však přišla   Svatební košile.
Jedná se o hororovou   báseň a horory, zdá se,   Brabec točit umí. Přesně   bylo vystiženo, co z   původních slov ponechat a co   odebrat, navíc se povedlo   najít brilantní obsazení,   J. Schmitzer jako   vstávající umrlec byl na   svém místě, jakož hlavní   herci.
Obecně by se   však spíše hodilo nechat   víc Erbenova textu, než si   hrát s jeho úpravami, je   zkrátka problematické   adaptovat cokoliv tak dokonale   propracovaného a přístup   tvůrců se nám nevymstil   snad jen ve Svatební   košili.
Dceřinu   kletbu jako jedinou pořádně   neznám a ačkoliv zrovna tato   byla zpracována celkem   solidně, příliš důvěry   prvnímu dojmu jsem nedával a   se vší kritičností jsem si   ji raději přečetl v   knížce.
Štědrý den   začíná věrně, navíc   člověka ihned upoutá S.   Nováková, ale filmový   závěr jsem nepochopil - pro   neznalé předlohy připomenu,   že Marie původně v jezeře   uvidí svůj vlastní pohřeb   a skutečně, do roka nato   umře. V závěrečném   výjevu si pak autor dovolí   vyjádřit myšlenku: ,,Však   lépe v mylné naději sníti,   před sebou čirou temnotu,   nežli budoucnost odhaliti,   strašlivou poznati   jistotu!"
Taková   myšlenka z filmové verze   rozhodně nevyplývá.

Závěrečná   masopustní scéna je pak   zcela nepochopitelná. Z   aktérů předešlých   příběhů dělá bizarní   figurky a z příběhů   samotných snůšku   nesmyslů.

Nejhorší dojem na mě   rozhodně udělal Zlatý   kolovrat, a to zcela   nesporně. Samotná Erbenova   předloha přitom dává   úplně všechny informace   takovým způsobem, jakému se   těžko kdy jaký odvážný   filmový pokus vyrovná.   Vykreslení reality je v   předloze natolik dokonalé,   že nevím, jak se filmařům   vůbec mohlo podařit udělat   z pohádky Zlatý kolovrat   jakousi zvrácenou hororovou   parodii; uřezané údy a   vydloubané oči v předloze   nijak nenarušují   pohádkovost, na rozdíl od   níže zmíněných i   dalších nepochopitelností   filmu.
Prvním, s čím   je člověk konfrontován, je   vypravěč, který se později   také ukáže být nelogickým   vypravuje příběh místo do   pléna dítěti, jež je   ovšem účastníkem děje.   Záhadnost stařečka, ani   jeho vzhled však nejsou   zdaleka takové, jako u Erbena   - takto jej autor popisuje   vstupujícího do příběhu   zpočátku čtvrté kapitoly:   ,,A tu se z lesních kdesi   skal stařeček nevídaný   vzal: šedivé vousy po kolena   - to tělo vloživ na ramena,   v jeskyni je nes."
První ranou do očí je   ale postava krále - z   moudrého mladého krále   dělá filmová verze věčně   ožralého zhýralce, který   si v ničem nezadá s odpornou   babiznou a snad ji ani na   její radu ,,...za cizí -   dceru vlastní dám..."   nevpálí ,,Špatná je, babo,   rada tvá, vykonej, coť   poroučím já...".
O nic lepší než král   pak nejsou ani obě nevlastní   sestry - splést by si je mohl   snad jenom slepý pitomec,   protože nejenže nejsou moc   krásné, ale ani si nejsou   podobné.
Dále mám   potřebu zkritizovat   řopíkovou kúču, již   rodina obývá, neboť   chaloupka se za prvé   správně nenachází v lese   -,,Okolo lesa pole lán, hoj   jede, jede z lesa   pán..."- a za druhé   příbytek proti předloze   postrádá dveří, takže   král ani nemá na co   zaklepat, kdyby chtěl, avšak   zde ani neráčí při   zádosti o ruku svojí   vyvolené slézt s koně.
Prodej zlatého kolovratu   se původně odehrával na   třikrát, a to z dobrého   důvodu; v případě tohoto   příběhu se zkrátka   ukazuje, že méně může   být více a snad mi   potvrdíte, že násilné   scvrkávání bylo zvláště   u Zlatého kolovratu ke   škodě věci. Například   jsme zbytečně přišli o   další specifikaci   záhadného staříka,   původně vloženou do této   rozmluvy: ,,Za oči!?   Neslýchaná věc! A kdo je,   chlapče, tvůj otec?"   ,,Netřeba znáti otce mého:   kdo by ho hledal, nenajde ho,   jinak přijde sám."
Závěr pak vůbec   nestojí za nic, sestře se   rvou vlasy v kolovratu a král   ničí věci okolo, přitom   původně vůbec nebyl líčen   jako destruktivní. Jak dlouho   pak chudák hledal svou   Dorničku, ačkoliv kolovrat   řekl ,,sestra tvá v lese, v   duté skále, ukradla jsi jí   chotě krále." král pak   jel víceméně najisto a o   dlouhém hledání není v   básni řeč.
Nejlepší dojem ze   Zlatého kolovratu získáte   jeho přečtením - nezabere   vám více času než   zhlížení této části   filmu a jistě mi dáte za   pravdu, že investice do   čtení se v tomto případě   plně vyplatí.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Byli jsme na tom se školou v   kině před léty a potom jsem   se na to podíval i v   televizi. Velmi povedené   filmové zpracování   Erbenových básní, rozhodně   to není pohádka na dobrou   noc ale dost působivý horor.   Ostatně horový nádech   Erbenovy básně mají.   Přenesení na filmové   plátno dopadlo   nadočekávání dobře.   Určitě by se na to měl   každý podívat.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Na české poměry velmi   netradiční   film,zpracovávající   Erbenovu literární   předlohu.Vzpomínám si,že   na tento film chodily školy   povinně a možná proto v   roce svého vzniku trhal   rekordy v návštěvnosti.Mě   osobně nejvíce zaujala   Svatební košile.Působilo to   na mě dost   nepříjemně.Takové to   známé mrazení v zádech.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Erben a jeho horory   zpracované Brabcem jsou jeden   z mála dobrých počinů   českých filmařů. Obsazení   každé jednotlivé básně   doslova sedí a hudba je   úžasná.
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Krása,skutečný filmový   zážitek.Cokoli jiného je   zbytečné dodávat.Bohužel   se nepozdával Vachlerově   "akademii".Snad se   ani nedá říct   nepozdával,ale toto   seskupení, kamarádíčků   filmařů, prostě mezi sebe   nepustí nikoho,kdo by je mohl   ohrozit.Všechno je o   penězích.A tento film,který   měl velký úspěch i v   zahraničí,mohl možná   bojovat o Oskara.To by ho ale   musela ta naše slavná   akademie,která si hraje na   Hollywood,nominovat.Doufám,ž   e režisér Jakubisko s   manželkou Deanou a   kameramanem J.A.Brabcem se   nenechají otrávit.
Ela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Krása a absolutní   stylizace,možná až   přehnaná,lehce to zavání   kýčem,ale pořád   nepřekračuje únosnou   hranici.Samozřejmě hlavním   plusem je výprava-kostýmy
(nejpovedenější jsou u   Vodníka),hudba a zasazení do   nádherných exteriérů.Také   me zaujalo rozčlenění do   různých ročních období a   použití barevných   filtrů.Opravdu povedený film   a já už se těším na MÁJ.
ZuzikD
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Střídání záživných a   dobrých balad (Svatební   košile, Vodník, Zlatý   kolovrat) s nepříliš   dobrými a řekla bych až   nezáživnými baladami   (Polednice, Dceřina kletba,   Kytice). Jinak se to myslím   F.A. Brabocovi povedlo,   určitě to mohlo dopadnout o   mnoho hůř. U mě vyšší   průměr.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Musím uznat, tenhle film je   docela zážitek. A to nejen   pro ty, co mají Erbenovu   Kytici rádi. Přijdou si na   své všichni. Dokonce i   milovníci hororů. A to   hlavně díky Karlovi   Rodenovi. V roli mrtvého   vojáka je fenomenální.   Tohle dílo je celkově velmi   nápadité. Třeba to, jak   jsou jednotlivé balady   leděné do různých   odstínů. Už jen za to, si   tenhle film zaslouží vidět.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Tenhle film se mi moc líbil.   Akurát poslední dvě básně   mě moc nebavily a moc sem je   nepobrala, ale ty první 4   byli opravdu super. Nejvíc   mě bavil Vodník a Zlatej   kolovrat - v obou to bylo   úžasně zahraný. V celym   filmu vládne ponurá   atmosféra, místama až   hororová, hlavně když   ožije mrtvola ve Svatební   košili, to bylo fakt hnusný   :) Rozhodně doporučuju.
Wish
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2008
mně se nejvíc líbilo   zpracování Vodníka s Danem   Bártou...narozdíl od   knížky mu byla v závěru   vtisknuta lidskost a   city...naopak Svatební   košile (která je moje ze   sbírky Erbena   nejoblíbenějí) mě   zklamala. nelíbilo se mi   pojetí role vojáka, kterého   ztvárnil Karel Roden. nešel   z něho strach, spíš mi lezl   na nervy tím svým   kňápáním...jediný plus   byl umrlec v podání Jiřího   Schmitzera:) (btw: Kláru   Sedláčkovou radši   komentovat nebudu - to už   jsem udělala v Románu pro   ženy:))
Tink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Myslím, že kniha se nemohla   dočkat lepšího   zpracování. Unikátní   propojení příběhů se mi   moc líbílo. Byly vybrány ty   nejlepší balady a každá   má hororový nádech. No a   nevím jak vám, ale mě k   sobě Dan Bárta a Linda   Rybová ohromně seděli.
mmaat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2006
domnívala jsem se, že tohle   se nedá natočit, leč   průšvih nejen, že se   nekonal, ale našim filmařům   se snímek mimořádně   povedl. Horror, u kterého se   vám neudělá špatně při   pohledu na potoky krve a   vyhřezlé vnitřnosti, u   kterého se prostě jenom   bojíte. Hodně. A navíc,   tenhle film u mě dokázal   vyvolat chuť vrátit se k   povinné školní četbě.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Dokonalé   zpracování,F.A.Brabec se   svou stylizací mě ohromil.Po   prvním shlédnutí tohoto   snímku jsem byla naprosto   unešena.Také neni divu při   pohledu na jména   scénáristů-   F.A.Brabec,Miloš   Macourek,Deana   Jakubisková....
Naturalistické,temné a   místy děsivé.Nejvíc se mi   líbil Zlatý   kolovrat,Svatební košile   (Schmitzer byl moc pěkný   umrlec)a také úžasný   výkon Aleny Mihulové v   Dceřině kletbě. Její   pojetí rozpolcené osobnosti   mě dostalo.
Shadow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2004
Za každou báseň hoří   jedna svíčka v kostelíku,   každá postupně s   ubíhajícími baladami   uhasíná, což je velmi   pěkné. Zpracování je plné   barev a melodií. A právě to   je na celém filmu to, co mu   dává opravdový nádech   baladičnosti, poetičnosti i   dramatičnosti. Myslím, že   kdyby to někdo chtěl udělat   jinak, tak by to nebylo tak   nádherné, jako tenhle film.
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Výborné
Opravdu vynikající věc.   Tento český film je jeden z   mála, který mám opravdu   velice ráda. Nikdy bych si   nemyslela, že jde tak   krásně zfilmovat Kytice od   Erbena. Opravdu velké dílo.   Doporučuji!
Bouvard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2006
Nádherne Brabcovo zpracovani   a herecke vykony. Hororove to   vyzniva dokonale. Byt o deset   let mladsi, mam ruce pred   ocima jeste ted. Krasny   zazitek filmoveho sklobeni   poezie.
Laila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
dobre prepracovane aby se to   aspon trochu priblizilo   dnesnim lidem,pro me to urcite   nebylo zklamanim,prijemna   podivana
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Za toto mohu dát jedině 10   je to zatím to nejlepší   zpracování Erbenovy sbírky   Kytice co jsem kdy viděla.   Pokud jste Kytici četli tak   Vás také tento film nadchne   pokud ne, tak se Vám bude   líbit. Film je krásně   natočen, každá báseň má   svůj barevný nádech a hudba   také zvírazňuje napětí   filmu.
381381381
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Kytice
Tento film není zpracovaný   vůbec podle předlohy   K.J.Erbena.Mně se   nelíbil,někomu se líbí ale   mně ne.Kdybych měl ocenit   balady ve filmu tak je to   takhle)od dobré až po   špatné
1.Zlatý   kolovrat
2.Polednice
3.Svatební košile
4.Kytice
5.Dceřina   kletba
6.Vodník
7.Štědrý večer
Jámám knihu rád ale   tohle je špatné.
katule
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
Co dodat... skvělé   provedení, výborní herci a   naprosto vynikající herecké   výkony. Lepší to už být   nemohlo.
karolina436
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Skvěle zpracovaný film,   nevíc se mi líbila bajka   Vodník, a hlavně podání   Rybové, byla to skvělá   podívaná, jen doporučuju se   podívat, doopravdy paráda!
Sunnybejby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2008
mě osobně se tohle   zpracování ohromně líbí   .. když jsme na to koukali se   třídou občas se mi   zastavoval strachem dech ...   je to velmi skvělé   zpracování Erbenovi Kytice   .. a jsou v tomto filmu   obsazeni velmi dobří herci   ... Bolek Polívka je jako   polednice přímo super

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih128732minih128732Lance Armstrong: Pád legendy (2015) [DCP] 
The Program n
minih158091minih158091Bůh s námi – od defenestrace k Bílé hoře (2018) [TV film] 
Bůh s námi – od defenestrace k Bílé hoře n
minih148783minih148783Specialisté (2017) [TV seriál] 
Specialisté n
minih190556minih190556Kuratorium (2022) [TV film] 
Kuratorium n
minih41050minih41050O Popelákovi (1986) [TV inscenace] 
O Popelákovi n
minih42107minih42107Ex offo (1998) [TV hra] 
n
minih18896minih18896Skalpel, prosím (1985) 
Skalpel, prosím n
minih24802minih24802Vím, že jsi vrah (1971) 
Vím, že jsi vrah n
minih24387minih24387Mafiánský synek (1994) 
Lookin' Italian n
minih161947minih161947Bourák (2020) 
Bourák n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Máj (2008)

 Máj (2008)
Máj n
 
Žánr: balada / adaptace
Země: Česká republika
Režie: František A. Brabec

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Tři veteráni (1963) [TV inscen...

06:25 - 07:25

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa z výšky

06:25 - 07:15

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:10 - 07:00

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 07:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sněží!

Sněží!
Sněží!

24

24
24

Arvo Iho

Iho Arvo

Halbe Welt

Halbe Welt
Halbe Welt

Stud

Stud

Malovánky

Malovánky
Malovánky

Du & jag

Du & jag
Du & jag

Naposled navštívené:
Sněží!

Sněží!
Sněží!

24

24
24

Arvo Iho

Iho Arvo

Halbe Welt

Halbe Welt
Halbe Welt

Stud

Stud

Malovánky

Malovánky
Malovánky

Du & jag

Du & jag
Du & jag