Cerven
ohodnotit

Obsah filmu La strada per Forte Alamo

 
Bill Mannerly se vrací z války v přestrojení za důstojníka Unie a náhodně objeví oběti indiánského přepadu vojenské jednotky, která převážela příkaz k vyzvednutí částky 150 tisíc dolarů z banky. Spojí se s Kidem Carsonem a jeho muži a v uniformách severoamerické armády inkasují peníze. Bill se dočká jen zrady svých nových druhů, kteří ho spolu s jeho přítelem Jimem nechají napospas loupeživým Indiánům z kmene Osage.

Oba muže zachrání na poslední chvíli kavalérie doprovázející kolonu civilistů do pevnosti Fort Alamo. Bill a Jim jsou stále považováni velitelem karavany Warwickem za vojáky a seržant je přesvědčen, že zkušenost obou...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2021
"Cesta do Fort Alama"
Jeden ze čtyř prvních italských westernů   vzniklých v roce 1964 jako odezva prvních filmů   Haralda Reindla na motivy románů Karla Maye   (Vinnetou - 1963). První filmy tohoto žánru   odpálily v Itálii tsunami spaghetti westernů.   Zároveň jde o první "špageťák"   režiséra Mario Bavy, jinak klasika hororového   žánru. Příběh se potýká se   začátečnickými nedostatky, když indiánské   bojovníky zabírá raději jen z dálky, pozadí   je namalováno, obrovité kaktusy v popředí   vyřezané z papundeklu atd. Autoři se netají   inspirací u amerických režisérů (John Ford,   Sam Peckinpah), originální je scéna, kdy   Indiáni pouštějí papírové dolarovky po   řece, aby vlákali vojáky do pasti. Takže s   ohledem na dobu vzniku lepší průměr.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama