Cerven
ohodnotit

Láska s výstrahou

Two Weeks Notice

Další název:
Ein Chef zum Verlieben
Rok:
2002
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
13.3.2003
„Příběh muže, který našel dívku svých snů, ale nikdo ho před ní nevaroval“
Popis / Obsah / Info k filmu Láska s výstrahou
Liberálně vychovaná právnička Lucy Kelson je velmi chytrá, výmluvná a osobitá, je trhlý poděs, který bojuje za spásu světa a ekologii. Marně brání staré brooklynské divadlo před demoliční četou. To je však nakonec zbořeno. Mluvčím společnosti Wade Corpo-ration je elegantní George Wade. A právě on napadne Lucy na ulici kvůli budově Občanského centra. Její argumenty zneužije při interview, ale současně si uvědomí, že je možná právě to, co potřebuje. Nabídne jí místo právní poradkyně. Lucy nejprve odmítne, ale získá ji slibem, že nezboří Občanské centrum a dá jí na starosti všechny dobročinné akce společnosti. Když ji odvolá ze svatby jejích nejmilejších přátel jen proto, že potřebuje vybrat oblek, Lucy dá výpověď. Podle smlouvy však může odejít pouze tehdy, pokud jí dá výpověď zaměstnavatel. Žena začne svou práci kazit a George nakonec souhlasí, aby si za sebe našla náhradu. Do firmy nastoupí mladá atraktivní June, která začne s Georgem nezakrytě flirtovat a Lucy nečekaně žárlí. George se omluví za své předchozí chování a ona souhlasí, že s ním půjde na dobročinný večírek. Jenže právě v tu chvíli se George dozví, že Občanské centrum musí být zbořeno. Když o tom řekne Lucy, rozhořčená právnička ho opustí a z večírku odejde. Zklamaný George se věnuje June. Pozve ji do svého apartmá, kde je v poněkud choulostivé situaci přistihne Lucy. Definitivně z firmy odejde a začne pracovat jako právnička, poskytující bezplatné služby chudým lidem v nouzi. Právě tady ji jednoho dne vyhledá George, který má něco důležitého na srdci.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Láska s výstrahou
Lucy Kelsonová (Sandra Bullock) je schopná právnička, která bojuje za záchranu společenského centra ve své čtvrti. George Wade (Hugh Grant) je šarmantní a velice bohatý biznismen podnikající v realitách, který má zálusk na ono společenské centrum. George Wade má ale také problém s krásnými ženami, obvykle přijme krásnou právničku, která ale není schopná prokázat náležité schopnosti. Nakonec je rád, když tu krásnou neschopnou jeho bratr vyhodí. Právě proto je teď místo hlavního právního poradce firmy volné. Toho hodlá využít Lucy, která si myslí, že bude moci přesvědčit George Wadea, aby společenské centrum neboural. Místo toho se stává jeho chůvou. Pomáhá mu vybírat kravaty, rozhodovat se v rozvodovém řízení, bez ní se její šéf nemůže rozhodnout vůbec o ničem. Po čase toho má Lucy dost a odchází. Na její místo přichází překrásná June Carterová (Alicia Witt), která je také přebornicí v intrikách. Teprve když spolu přestanou Lucy a George pracovat, zjistí, že si vlastně nejsou lhostejní.


Autor: vlk1410

Popis / Obsah / Info k filmu Láska s výstrahou
Milionář George Wade potřebuje nového šéfa svých právních poradců. George je charismatický spolumajitel prosperující newyorské firmy podnikající v nemovitostech. Je dokonalým reprezentantem firmy, obdařen nejen okouzlujícím zevnějškem, ale i dokonalým smyslem pro společenský styl. George má pouze jedinou chybu. Pokaždé najme právničku jejíž půvaby vyvažují její profesní neschopnost ...

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Láska s výstrahou
Láska s výstrahou je další z řady romantických komedií, vystavěných podle tradičního receptu. Využívá nejen povahové polarity ústřední dvojice, ale i jejích sociálně-politických odlišností. Rozdílnost hrdinů už od kolébky sugerují fotografie pod úvodními titulky (jež jsou ovšem skutečnými fotografiemi Sandry Bullockové a Hugha Granta). - Lucy Kelsonová byla vychována v duchu liberálních tradic a dnes je zanícenou osamělou bojovnicí a právničkou, specializující se na sociální případy a ekologii. George Wade je zhýčkaný sukničkářský budižkničemu, který pouze umí elegantně prezentovat na veřejnosti rodinnou firmu, řízenou ve skutečnosti jeho bratrem Howardem. Právě na sourozencovo doporučení si George jako svou novou právní poradkyni vybere místo další hloupé a neschopné krasavice energickou a nepříjemnou Lucy. Její loajalitu si zajistí slibem, že nedovolí zbořit historickou budovu Občanského centra a že jí svěří dohled nad dobročinnými akcemi firmy. Po čase se však Lucy cítí ponížená a nespokojená. Sebestředný zaměstnavatel ji využívá především jako poradkyni ve věcech nákupů a oblečení. Když se Lucy rozhodne odejít, George nečekaně zjišťuje, že je na ní závislý nejen jako na spolupracovnici, ale především jako na ženě. - Láska naučí lehkomyslného playboye věrnosti a spolehlivosti, zatímco Lucy se díky němu zbaví vlivu autoritářské matky, pochopí své ženské přednosti a pocítí dosud neznámou radost ze života. - Zatímco Hugh Grant stvrzuje v roli George Wadea své dominantní postavení v šarži romantických komediálních charakterů, Sandra Bullocková (která se na filmu podílela rovněž jako producentka) tvrdošíjně prosazuje samu sebe v další roli "holky ze sousedství", které už neodpovídá věkově ani hereckými schopnostmi. V Lásce s výstrahou, jíž režijně debutoval Marc Lawrence (scenárista jejích předchozích romantických komedií Živelná pohroma (FP 5/99) a Slečna Drsňák (2000, FP 4/2001), navíc marně demonstruje ambici být "druhou Audrey Hepburnovou".
-ap-, Filmový přehled 2003/4,

Autor/Zdroj: -ap-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Horákovi (2006) [TV seriál]

13:20 - 14:15

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta Země - živý organismus

13:35 - 14:25

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:30 - 14:35

16 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama