Cerven
ohodnotit

Ledová smrt

Fritt vilt

Další název:
Cold Prey; Mrazivá kořist
Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
93 minut
„Touha po snowboardovém dobrodružství se mění v peklo v populárním norském hororu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ledová smrt
Hra na kočku a na myši, tak by se dal nazvat děj tohoto hororu. Parta těšících se mladých lidí vyráží do hor, ale když se jednomu z nich stane úraz, objeví zanedlouho opuštěnou horskou chatu, která sloužila dříve jako hotel. Jak už to bývá, mobily jsou bez signálu a v okolí ani živáčka. Až na jednoho. Sériový vrah je připraven na to, aby nikdo nepřežil. Má někdo šanci?


Autor: R.RICKIE

Popis / Obsah / Info k filmu Ledová smrt
Pět bezstarostných mladých lidí se vydává na výlet na snowboardech stranou od přecpaných sjezdovek a front na vleky. Vlastními silami chtějí pokořit vrchol uprostřed nedotčené přírody – ale místo toho je čeká zápas s nejděsivějším sériovým vrahem norské historie. Když si totiž jeden z mladých výletníků při sjezdu zlomí nohu, najde pětice dočasné útočiště v opuštěném horském hotelu. Zatím nemají tušení, že jde o místo, odkud se před třiceti lety začali ztrácet lidé. A už vůbec nevědí, že se ve sklepě budovy skrývá muž, jehož nejlepším, respektive jediným, přítelem je sekera ostrá jako břitva…
Hra na kočku a na myš, kterou vraždící šílenec rozehraje, ukáže nejen to, jakou má kdo z vyděšených návštěvníků vůli přežít, ale i jejich charakterové hodnoty. Mrazivá kořist obsahuje všechno, co má současná teenagerovská vyvražďovačka mít, a hororovým fanouškům nabízí zručně natočenou žánrovou podívanou.
(42. MFF Karlovy Vary, 2007)


Popis / Obsah / Info k filmu Ledová smrt
Pro snowboardisty jsou jotunheimenské hory rájem na Zemi. Zimní příroda je zde stejně krásná jako nebezpečná, na turistu ani na horskou hlídku nenarazíte, stačí si jen užívat sníh, dobrodružství a radost z volnosti. Proto sem také vyrazila pětice mladých Norů, vyzbrojených jen prkny a touhou užívat si. Pohoda ale brzy skončí. Tobis, který jako jediný nepřijel v páru, si totiž v průběhu freerideové jízdy zlomí nohu. A v tu chvíli se půvabná divočina, kde je zhruba tolik mobilního signálu jako lidí, stává vysoce nebezpečným soupeřem. A protože slunce pomalu zapadá, rozhodne se parta nakonec uchýlit do mnoho let opuštěného horského hotelu a zde promyslet další postup. Místo, které skýtá zdánlivé bezpečí, je ale přitom skrytou a děsivou pastí. A od dob, kdy zde zmizel syn bývalého majitele, je lepší se ve zdech ponuré budovy dlouho nezdržovat. Zdejší tajemství jsou až příliš hrozivá. A mají svého krvavého ochránce v mrazivém norském hororu režiséra Roara Uthauga.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Ledová smrt III. (2010)

 Ledová smrt III. (2010)
Ledová smrt III. n
Fritt vilt III
Žánr: horor
Země: Norsko
Režie: Mikkel Brænne Sandemose

(pokračování)

Ledová smrt II (2008)

 Ledová smrt II (2008)
Ledová smrt II n
Fritt vilt II
Žánr: horor / thriller
Země: Norsko
Režie: Mats Stenberg

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Debbie Podowski

Podowski Debbie

Sean Kelly

Kelly Sean

Philippe Schirrer

Schirrer Philippe

Cynthia Ireland

Ireland Cynthia

Nick Airus

Airus Nick

Naposled navštívené:
Debbie Podowski

Podowski Debbie

Sean Kelly

Kelly Sean

Philippe Schirrer

Schirrer Philippe

Cynthia Ireland

Ireland Cynthia

Nick Airus

Airus Nick