Cerven
ohodnotit

Let 93 [TV film]

Flight 93

Další název:
Flight 93 - Skutečný příběh hrdinů
Rok:
2006
Délka:
89 minut
„Téměř dokumentární popis událostí letu č. 93 z 11. září 2001, jehož cestující se rozhodli přemoci své únosce.“
Popis / Obsah / Info k filmu Let 93
Je 11. září 2001 a do letadla United Airlines nastupuje třicet osm pasažérů. Let č. 93 má namířeno z Newarku do San Franciska. Mezi cestujícími je i čtveřice arabských teroristů. Federální úřad pro civilní letectví mezitím dostane zprávu od letušky Amy Sweeneyové z letadla American Airlines, že byli uneseni a její dvě kolegyně pobodány. Teroristé prý mají bombu a Amy oznámí, že jejich letadlo klesá. Vzápětí naráží do Světového obchodní centra v New Yorku. Zanedlouho do budov narazí druhé letadlo a další o něco později do budovy Pentagonu...

Jeden ze čtveřice Arabů odchází na toaletu, kde sestavuje bombu. Výbušninou se opásá a vrátí se na své místo. Když se United 93 nachází u Clevelandu, dostanou piloti zprávu o tom, co se stalo v New Yorku, a výstrahu, aby nikoho nepovolaného nepouštěli do kabiny. Čtveřice Arabů si ováže čela šátky. Jeden z nich přivolá letušku a s nožem v ruce ji donutí, aby je pustila do kokpitu. Když teroristé proniknou do kabiny, přemůžou piloty, které zraní a vytáhnou do chodbičky. Jeden z teroristů se ujímá řízení letadla a vypne spojení se zemí. Ostatní zaženou vyděšené cestující do zádi letadla. Jeden z pasažérů, Tom Burnett, zavolá svou ženu Deenu, informuje ji o únosu letadla a žádá ji, aby uvědomila úřady. Deena mu řekne, že byla unesena i další letadla, která útočí na vybrané cíle. Cestující volají své příbuzné na zemi, kteří s úděsem sledují televizní reportáže z míst tragédie. Všechna letadla, která jsou ve vzduchu, dostanou příkaz přistát. Piloti armádních stíhaček jsou v pohotovosti. O nebezpečí je informován Bílý dům.

Na zemi zjistí, že letadlo je dvacet pět minut od Washingtonu. Cílem může být Bílý dům nebo Kapitol. Pasažéři letu 93 netuší, kam má letadlo namířeno. Hlasují, jestli se mají pokusit se teroristům postavit a dostat letadlo pod kontrolu. Naprostá většina je pro. Rozhodnou se počkat, až bude letadlo nad neobydlenou oblastí a převzít letadlo zpět. Ze země mezitím startují stíhačky. Jejich piloti se dozvědí, že mají počkat na rozkaz, aby let 93 sestřelili. Vybavení stíhaček však na sestřelení nestačí, letadlo by jen poškodily. Existuje i drastická eventualita, že by piloti do letu 93 narazili. Když je letadlo jen deset minut před Washingtonem, cestující na palubě přejdou do útoku...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Let 93
Na palubě letu 93 společnosti United Airlines ze San Francisca se schyluje k tragédii.

Tento příběh věrně popisuje události z 11. září 2001, kdy byl tento let unesen teroristy s plánem spáchat další teroristický útok v USA.

40 pasažérů a posádka letu 93 se rozhodla vzepřít se teroristům na palubě letadla a rozhodla se zahájit svůj osobní statečný souboj s fanatickými teroristy ve stínu tragických událostí, které nemají ve světě obdoby.


Autor: gatompark

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Let číslo 93 (2006)

 Let číslo 93 (2006)
Let číslo 93 n
United 93
Žánr: katastrofický / historický
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Francie
Režie: Paul Greengrass

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Zlatý ostrov (1990) [TV inscen...

14:40 - 15:25

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Pozoruhodné dějiny Francie

14:15 - 15:25

53 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Hop - a je tu lidoop (1977)

14:25 - 15:50

43 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Muži v naději (2011)

14:00 - 16:20

68 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Socha

Socha Michael

Molly Newman

Newman Molly

Ken Keener

Keener Ken

Tom Butler

Butler Tom

Naposled navštívené:
Michael Socha

Socha Michael

Molly Newman

Newman Molly

Ken Keener

Keener Ken

Tom Butler

Butler Tom