Cerven
ohodnotit

Louise-Michel

Země:
Rok:
2008
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
10.9.2009
„K čertu s odbory, je třeba ztrestat proradného šéfa.“
Popis / Obsah / Info k filmu Louise-Michel
Dělnice Louise (Yolande Moreauová), kterou spolu s jejími kolegyněmi přivedl na dlažbu prohnaný management továrny, přijde jednoho dne s nápadem na svérázné využití odškodného. Najímá nemotorného bezpečáka Michela (Bouli Lanners), aby jejich proradného šéfa zabil. Ač postupně přibývá mrtvol, skutečný cíl zakázky stále uniká. Dvojice hrdinů se tedy vydává za ním a nese si s sebou i jedno malé, docela intimní tajemství. Další bizarní variace na žánr road movie je nesena pro tvůrčí duo typickou pokroucenou optikou vyprávění. Spojuje grotesku se surrealistickou absurditou a přidává pro autory typickou „politickou nekorektnost“. Film autorské dvojice je ironicky věnován památce francouzské anarchistky a revolucionářky Louise Michelové.

Zdroj: ČT
Ve francouzském znění s titulky


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Louise-Michel
Dělnice Louise (Yolande Moreau), kterou spolu s jejími kolegyněmi přivedl na dlažbu prohnaný management továrny, přijde jednoho dne s nápadem na svérázné využití odškodného. Najímá nemotorného bezpečáka Michela (Bouli Lanners), aby jejich proradného šéfa zabil. Ač postupně přibývá mrtvol, skutečný cíl zakázky stále uniká. Dvojice hrdinů se tedy vydává za ním, a nese si s sebou i jedno malé, docela intimní tajemství. Další bizarní variace na žánr road movie je nesena pro tvůrčí duo typickou pokroucenou optikou vyprávění. Spojuje grotesku se surrealistickou absurditou a přidává pro autory typickou „politickou nekorektnost“. Zatím poslední film autorské dvojice je ironicky věnován památce francouzské anarchistky a revolucionářky Louise Michelové.

Zdroj: Film Europe Media Company


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Louise-Michel
V jedné továrně v Pikardii, která oznámila úsporná opatření, panuje napjatá atmosféra. Ředitel ale svolá všechny dělnice, pro které má nachystané překvapení: každé dává pracovní plášť s vyšitým jménem. Dárek všechny uklidní a naděje se vrací. Následující ráno ale nastane zděšení. Šéf dal v noci narychlo továrnu vyklidit a utekl. Konsternované ženy společně odcházejí na kafe, kde se realisticky se rozhodnou dát dohromady své odstupné a najmout zabijáka, který by šéfa zastřelil.
12.FFF


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Louise-Michel
Režisérská dvojice Benoît Delépine (nar. 1958) a Gustave Kervern (nar. 1962) se svými filmy hlásí k tvorbě finského režiséra Akiho Kaurismäkiho. Satirická černohumorná komedie Louise-Michel je jejich třetím celovečerním filmem, jehož název neodkazuje jen k poněkud neujasněné pohlavní orientaci protagonistů, ale i ke slavné francouzské anarchistce Louise Michelové (1830–1905), jíž je snímek věnován. – V malé továrně v Pikardii pracují v provozu jen ženy. Stejně jako jinde ve světě, i zde je cítit dopad ekonomické krize, ale vedení uklidní dělnice novými pracovními plášti. Jenže druhý den najdou ženy fabriku vyklizenou. Rozhodnou se na podnět chlapsky statné a zachmuřené Louise využít své ponižující odstupné k financování zabijáka, který se za ně pomstí. Louise náhodou narazí na upovídaného, navenek sebevědomého Michela a nesourodá dvojice se vydává na cestu, jejímž cílem je vražda. Jenže najít pravého šéfa, který má „jejich“ továrnu na svědomí, se ve spleti globální ekonomiky ukáže jako těžký oříšek. Navíc každý z dvojice mstitelů skrývá své vlastní tajemství. – Louise-Michel je „politicky nekorektní“, zábavný, absurdní, groteskní, cynický, ale i lidský film, s řádnou dávkou krve i ironie a s mnoha více či méně bizarními překvapeními. Režiséři do většiny rolí obsadili neherce. (Na českých kopiích je uveden titulek Louise a Michel.)
-kat-, Filmový přehled 2009/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:25

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Cizinky na Valašsku

06:00 - 06:25

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:10 - 07:00

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:00 - 06:30

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eligio Meléndez

Meléndez Eligio

Zack Ward

Ward Zack

Naposled navštívené:
Eligio Meléndez

Meléndez Eligio

Zack Ward

Ward Zack