Cerven
ohodnotit

Marie Stuartovna, královna Skotska

Mary, Queen of Scots

Další název:
Mária Stuart, kráľovná Škótska
Žánr:
Rok:
1971
Délka:
128 minut
„Na sklonku 16. století proti sobě v Británii stanuly dvě velké ženy. Královny Alžběta I. a Marie Stuartovna. Jejich střet nemohl dopadnout jinak...“

Obsah filmu Marie Stuartovna, královna Skotska

 
Toto historické drama zobrazuje období, kdy Marie Stuartovna po smrti svého manžela odchází zpátky do Skotska. Tam si nárokuje právo na trůn, přičemž musí bojovat se svou sestřenicí, královnou Elizabetou I. Po svatbě se skotským lordem se jim narodí syn, okamžiky štěstí však opět vystřídá její neúnavná snaha získat trůn, přičemž dalším dědicem královské koruny by bol její syn. Bojuje tedy nejen s královnou Elizabetou, ale i s bratrem Jamesem a protestanty, kteří zavraždí jejího manžela. Rozpory vyústí do stavu, že královna dá Marii Stuartovnu uvěznit a následně popravit stětím. Její syn -James I. - se 16 let po matčině smrti přece jen stává...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
70mm 6-Track
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Marie Stuartovna, královna Skotska >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2023
Myslím, že tenhle film by mohl potěšit jak   milovníky historie, tak příznivce výborné   filmařiny. Obecně známá etapa britských   dějin je zde podaná až nečekaně přesně,   výprava je jedním slovem skvostná a pokud jde o   hereckou stránku, tak už jen výtečný výkon   Vanessy Redgrave v titulní roli musí uspokojit i   ty hodně náročné diváky. Tahle historická   filmová exkurze se zkrátka mimořádně povedla!
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Vanessa v tomto filmu nemusela už nic dokazovat,   pokud jde o vysokou úroveň jejího herectví,a   totéž i Trevor Howard, který se nedostal na   čelní stranu bukletu DVD vydání v české   verzi. Překvaopil mě docela Timothy Dalton,   kterého jsem měl za průměrného herce: velmi   dobrý film.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Historicky poměrně věrně a zdařile   zpracovaný chronicky známý příběh z   anglických dějin. Tentokrát velkolepě pojatý,   nádherná výprava, výborné obsazení. 5x   nominace na Oscara vč. Vanessy Redgraveové za   výkon v hlavní ženské roli.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Marie Stuartovna, královna Skotska (1971)Marie Stuartovna, královna Skotska (1971)Marie Stuartovna, královna Skotska (1971)Marie Stuartovna, královna Skotska (1971)
Reklama