Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Martyrs
10letá Lucie (Troian Avery Bellisario) uteče z izolovaného skladiště, kde byla držena jako rukojmí. Hluboce traumatizovaná, je sužována hroznými nočními můrami. Jedinou útěchou jí je Anna (Bailey Noble), dívka jejího věku. Skoro 10 let poté, stále pronásledována démony, Lucie vystopuje rodinu, která ji mučila. Jak se s Annou přiblíží k bolestivé pravdě, ocitnou se lapeny v noční můře - pokud nedokáží utéct, čeká je mučivý osud...


Autor: SvoKar

Popis / Obsah / Info k filmu Martyrs
POZOR SPOILER


V nějaké hale je konstrukce zakrytá bílými plentami. Za nimi se osvobozuje nějaká dívenka z pout. Poté utíká pryč.
Na témže místě je policejní komando. Ale nikde nic nenalézají. Domnívají se, že se uprchlé děvče zmýlilo v udání místa svého utrpení.
O měsíc později jsme v sirotčinci Svaté Marie. Ona dívenka je zde. Jmenuje se Lucie, a trpí hrůznými vidinami. S nikým se moc nekamarádí a je jen jedna dívenka, která se o ni jakoby stará. Jmenuje se Anna.
Ta je později u výslechu, kde se z ní snaží dostat jakoukoli informaci, kterou jí Lucie řekla. Mohlo by to pomoci chytit ty lidi, kteří ji týrali. Jenže Anna tvrdí, že jí Lucie vypráví jen o příšerách, které vidí.
Ani její druhý výslech nepřinese užitek.
O deset let později jsme v rodině Pattersonových, kde otec bagruje jámu a sourozenci se v kuchyni přou. Do té zábavy sem vrazí dívka s brokovnicí. První je zastřelen otec, pak matka, její syn a malá dcerka.
Anně zvoní telefon. Volá Lucie. Tvrdí, že jsou to oni a že je poznala. Anna vyráží Lucii na pomoc. Když však zjistí, co provedla odchází. Lucii pak napadne nějaký tvor ošklivě ji poraní.
Anna se vrací, a spolu začínají odklízet mrtvoly. Hází je do otcem vykopané jámy. Uklidí jen dvě. Pak si jde Lucy lehnout. A pak Anna objeví, že matka ještě žije. Ona nechce její smrt a snaží se to před Lucií zamlčet. Tento plán jí však nevyjde.
Lucie je opět sužována oním tvorem, kterého vidí jen ona. Tak se bodne do nohy a raději dobrovolně přepadne přes zábradlí.
Anna pokračuje v úklidu, když najde tak vstup do podzemí, kde nalézá hodně divné fotografie a také dívku. Anna jde hledat klíče od jejích pout. Dívenka se představí jako Samantha a Anna ji osvobozuje. Berou s sebou Lucii a opouštějí dům. Pozdě. Venku už přijela auta s nějakými lidmi a ti děvčata polapí. Lidé, co přijeli evidentně majících k rodině Pattersonů velmi blízký vztah. Zdá se, že jim velí starší dáma. Anna končí v cele na židli, kde je týrána elektrickými šoky. Pak je předvedena před onu dámu. Ta pak Anně vysvětlí, že Lucie byla jen oběť. Tak jako ostatní. Vytvořit oběť je lehké. Zavřete člověka do temné místnosti, kde on začne trpět. Jeho utrpení je třeba posilovat, a to systematicky, metodicky a bezcitně. A hlavně dlouho, až začne tato oběť procházet jednotlivými stadii. Po nějaké době začne oběť vidět věci, které neexistují. Obětí je spousta, ale mučedníci, to je něco jiného. Ti jsou vzácní. Mučedník neboli martyr, snese jakékoli mučení, utrpení či jakékoli strádání. A když pak opustí tento svět, transcenduje.
Přednáška končí a Anna vidí na velké obrazovce poslední stadium do kterého vstupuje Lucie. Zažívá děsivá muka.
Na Annu je použit hadr v něčem namočený a přitisknutý na její obličej. Následně je její mrtvola hozena do jámy, kterou kopal pan Patterson. Jenže Anna není mrtvá a vleze do potrubí, které ústí kousek od domu.
Zatímco se plazí k záchraně, je prodlužováno Luciino poslední stadium dalším mučením. Ale to už je Anna z potrubí venku. Svede zápas se dvěma muži a v domě bere ukrytou brokovnici. S ní odstaví dalšího muže a vydává se opět po žebříku do místností, kde je tolik bolesti a utrpení. Ví, že má proti sobě přesilu…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mučedníci (2008)

 Mučedníci (2008)
Mučedníci n
Martyrs
Žánr: horor / drama
Země: Francie / Kanada
Režie: Pascal Laugier

(remake)

TV Program

ČT1 - Nezbedná pohádka (1976) [TV in...

13:45 - 14:25

24 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Královna Alžběta II. - povinno...

13:30 - 14:30

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Okresní přebor (2010) [TV seri...

14:05 - 14:40

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

13:45 - 14:45

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama