Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Maska smrti

 
Vyšetřovatel s poněkud pošramoceným morálním kreditem sleduje ženu, která je vražedkyně a vyděračka. Tělesná přitažlivost je ale silnější než profesionální odstup a oba aktéři se během dlouhých let sledování dostávají do hry, v rámci níž čeká na diváka i postavy nejedno překvapení.
Thriller Maska smrti navazuje na osvědčená schémata nového noirového filmu, ze kterého tradičně žádná postava nevyjde úplně čistá a bez následků, zvláště když jde o posedlost, voyeurismus a nevypočitatelné ženské postavy.
Režisér Stephen Elliot se proslavil zejména obskurní "trans" komedií Dobrodružství Priscilly, královny pouště a v Masce smrti se ve své...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stephan ElliottStephan Elliott  
hraje:
Ewan McGregorEwan McGregor.....Stephen Wilson [28]   
Ashley JuddAshley Judd.....Joanna Erisová [31]   
Patrick BerginPatrick Bergin.....Alexander Leonard [48]   
Geneviève BujoldGeneviève Bujold.....Dr. Jeanne Braultová [57]   
k.d. langk.d. lang.....Hilary [37]   
Jason PriestleyJason Priestley.....Gary [29]   
David NermanDavid Nerman.....Mickey Argyle   
Steven McCarthySteven McCarthy.....Paul Hugo   
Vlasta VránaVlasta Vrána.....pan Hugo starší [48]   
Janine TheriaultJanine Theriault.....Nathy [23]   
Don JordanDon Jordan.....Toohey   
Gayle GarfinkleGayle Garfinkle.....servírka   
Russell YuenRussell Yuen.....federál [33]   
Al VandecruysAl Vandecruys.....federál (Aljaška)   
Sam StoneSam Stone.....federál (Aljaška)   
Michel PerronMichel Perron.....tlustý obchodník [45]   
scénář:
Stephan ElliottStephan Elliott  
námět:
Marc BehmMarc Behm.....román [74]   
hudba:
Marius de VriesMarius de Vries  
Chrissie HyndeChrissie Hynde....."I Wish You Love" [47]   
kamera:
Guy DufauxGuy Dufaux  
střih:
Sue BlaineySue Blainey  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Maska smrti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Eye Of The Beholder
Film, který mě dost zklamal. Celkem zajímavý   nápad vraždící žena, myslela jsem a   předpokládala jsem, že v tom duchu bude celý   film ale boužel, film se přehoupl do nudné   části a tak nás příběh zavádí do úplně   jiných vod. Věčně utíkající Ashley Judd, se   stává nebohou ublíženou ženou. Konec filmu   byl naprosto nehorázně debilní. Nechápu proč   ze solidního psychologického thrilleru, se   během pár minut stává totální brak.
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Původně jsem zamýšlela dát vyšší   hodnocení, ale ke konci tento film tvůrci tak   těžce nezvládali, že nejde jinak. Nezvládali,   tím myslím hlavně psychologickou stránku.   Naprosto nezvládli zejména hlavní ženskou   postavu – Ashley Judd to hraje ze začátku   opravdu dobře, ale bohužel scénář jí nedal   možnost, aby se její výkon dal obecně nazvat   jako vynikající, protože ta role byla tak   mizerně napsaná, že by tomu nepomohl vůbec   nikdo. Zcela souhlasím s obsahem, že se to na   nás film snaží hrát na všech frontách – to   je přesné a myslím hlavní problém   filmu.

Ze začátku totiž sledujeme   vraždící a nemilosrdnou kudlanku, která po   sexuálním aktu muže vždy chladnokrevně   zavraždí. Přitom agent, který jí sleduje a   sám stejně jako hlavní představitelka, není   duševně normální, začíná cítit jistou   náklonost k této ženě. To by mohlo být docela   dobré zázemí pro slušný thriller. Jenže,   potom se vše zvrtne a film se všemožně snaží   upoutat a zahrát na city. Rádoby psychologie se   zcela rozplizne ve změti mizerného scénáře,   který přímo křičí po co největší   divácké atraktivnosti.
Z nemilosrdně chladné   vraždící mrchy se tak najednou stává oběť a   chudinka, která nám tlačí na city čím dál   tím víc svým krutým životním příběhem a   ke konci filmu, kdy už nás vše co nejvíc nutí   s ní sympatizovat, je z ní najednou zcela   kladná postava plná citu. No, co to má být? Ta   žena musela být silně duševně narušená,   muže sváděla, po aktu je zavraždila a okradla   a jela dál. Wilsonovy vize dcery mě taky   příliš nenadchly. Kdyby scénář zůstal   svůj, nesnažil se zabušit na divákovy city, a   dotáhl tak postavu silně narušené ženy do   konce, mohlo to být o něčem úplně   jiném.

Velmi primitivní snímek, který si   jenom hraje na psychologicky náročný thriller.   Nakonec je z toho chaos přesládlých klišé.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Maska smrti (1999)Maska smrti (1999)Maska smrti (1999)Maska smrti (1999)
Reklama