Cerven
ohodnotit

Matilda

Další název:
Roald Dahl's Matilda
Žánr:
Rok:
1996
Délka:
93 minut
„Příběh neobyčejné holčičky, která se vůbec nehodí do vlastní rodiny. Americká rodinná komedie podle knihy Roalda Dahla“
Popis / Obsah / Info k filmu Matilda
Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny.

Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel.

Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu.

Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti.

Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla.

Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu „Táta v sukni“.

Oficiální text distributora

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Matilda
Malá Matilda je tak milá, neobyčejně zvídavá a inteligentní dívka, že je s podivem, jak se mohla narodit tak hloupým, přízemním a nekultivovaným rodičům, jako jsou Harry a Zina Woormwoodovi. Ti si navíc dívky, která prahne po vzdělání a ze všeho nejraději by ležela v knihách, vůbec nevšímají a dlouho ignorují její touhu jít do školy. Nakonec sice dívenka prosadí svou, škola, do které ji rodiče přihlásí, však na první pohled připomíná spíš peklo. Zejména vinou protivné a despotické ředitelky, slečny Trunchbullové, která nesnáší děti. Naštěstí jsou tu i laskavá slečna Honey a spousta nových kamarádů. Navíc si Matilda začíná uvědomovat, že má neobvyklé telekinetické schopnosti. Zpočátku je příliš neovládá a způsobí jimi víc škody než užitku. Uvědomí si však, že kdyby se naučila ovládat je, mohla by se vypořádat se všemi, kteří jí ztrpčují život. Nesnesitelnými rodiči, protivným starším bratrem i slečnou Trunchbullovou. A tak začne pilně trénovat.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Matilda
Matilda je geniální dítě, které se narodilo špatným rodičům, a tak se musí o sebe postarat. Miluje knížky a má sktyté vlohy, které ji pomalu vynášejí mezi ty nejgeniálnější. Její rodiče jsou bohužel natolik hloupí, že si vyjímečných schopností své dcery vůbec nevšimli. Na školu se od malička těšila, ale temné vězení s přízraky místo pedagogů ji šokovalo. MATILDA proto musí použít hodně chytrosti, odvahy, síly a maličko nadpřirozených kousků, aby vylepšila špatný svět dospělých.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Ta rozkošná mateřská dovolená ...

12:55 - 13:25

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Narozeni 1918 - viděno šesti

12:20 - 13:15

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

40 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:40 - 13:35

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama