Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Megastavby

 
1. SÉRIA

01 - Tau-Tona - mesto zlata
Ľudstvo už oddávna túži cestovať čo najrýchlejšie do čo najväčších vzdialeností. Najďalej, kam sa človek zatiaľ dostal zo svojej rodnej planéty, bolo 55 miliónov kilometrov. Cestovať sa však aj dá opačným smerom. V pokojnom meste s názvom Carletoville, ktoré leží neďaleko od hlavného mesta Južnej Afriky Johannesburgu, doputovali technici, vedci a geológovia najhlbšie pod povrch Zeme, než ktokoľvek v doterajšej histórii. V týchto miestach vykopali najhlbšiu baňu na svete, kde je najväčším nepriateľom zem a najväčšou odmenou zlato. Miesto, siahajúce až do hĺbky 3,6 kilometra dostalo názov Tau-Tona -...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Slovenská televízia
 
 
Typ:
[TV cyklus]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Megastavby >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Je to pěkně udělaný. Myslím, že budoucnost   je stejně v Asii. Když sem viděl, jak tam   prokopali celou horu a srovnal to s naší   Blankou, tak jsme prostě v xxx. V Japonsku   sebralo tsunami x km dálnice a za měsíc jí   měli postavenou. Naše slavná D1, škoda slov. A   jeden díl myslím, že v Koreji stavěj   letište+dálnici+nejmodernější město   najednou, to vše na sebe navazuje do cca. 5x let.   Tady už nejde jen o prachy, ale o disciplínu,   výzvu, morálku, kulturu celé společnosti.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Velice pěkně udělaný dokumentární seriál o   tom jak postavit pro danou dobu téměř nemožnou   věc, který je nabitý opravdu zajímavými   informacemi a mnohdy překvapí jak řešení   daného problému může být jednoduché.   Skvělá věc nejen pro architekty, stavbaře a   techniky. Doporučuji třeba železniční trať   do tibetské Lhasy, to jsem třeba vůbec netušil   na jaké problémy se dá při stavbě železnice   narazit.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Megastavby (2004) [TV cyklus]Megastavby (2004) [TV cyklus]
Reklama