Cerven
ohodnotit

Milkování

Liebelei

Žánr:
Rok:
1927
Délka:
1430 metrů
Popis / Obsah / Info k filmu Milkování
"Milkování". Kdo by tenkrát neznal ta bledá děvčátka,denně pospíchající do kanceláří, škol a bůhví kam ještě. Už jen název tohoto filmu musel tenkrát na ně působit magickou přitažlivostí. Ať jen jdou tato roztomilá stvoření na filmové představení. Jistě toho tenkrát nelitovala. Vše v tomto tragickém příběhu hříšného flirtu a nesmírné, bolestné lásky, v němž srdce se chce přímo rozkočit, zpívá, směje se, pláče - vše je proto aby jej uneslo, rozechvělo, dojalo.

Jeho hrdinové - ti osudní - jsou bohatí a rafinovaní, bohatí tak, jak se s nimi tehdy mohli diváci bohužel setkat jen v kině, v divadle nebo v románech. Jsou hodní, čistí a bezelstní - ti hodní - jak jsou také vzácní v životě, jejich city jsou nevěrohodně přehnané, životy zmítané, bouřlivé a konce tragické. Nedalo se říci, že "Milkování" bylo určeno výhradně pro vkus a záliby melancholických dívek. Ne, to rozhodně ne. Film měl několik vskutku tragických scén, nepopiratelného účinku, které uspokojily i nejnáročnější.

Bylo jisté, že především divačky sledovaly z uskostnou pozorností neskrývaným pohnutím všechny fáze dramatu. Neskrývaly před těmi takřka pětaosmdesáti lety rozhořčení nad špatností koketní ženy velkoprůmyslníka Valtera a jaty soustrastí s osudem čisté a naivní Christiny jistě zaplakaly nad jejim smutným osudem. Proč by ne? Lehkovážný poměr studenta Lobheimera se svůdnou a zhýčkanou Doris, vrcholící osudně, když zůstal marný pokus vyprostit ho z osidel proradné ženy.

Důvěřivá, tichá a oddaná Christina - je červenou nití tohoto dramatu lidských srdcí, jehož se kdysi zmocnilo Schnitzlerovo pero. Drama je jednoduché, ale ve scéně Lobheimerova souboje s průmyslníkem Veltenem, vlastně jen ve filmu mistrně naznačeném a v tragické scéně bezmezného Christnina zoufalství která v bytě svého miláčka setkává se místo s jeho úsměvem s jeho ověnčenou rakví, nabírá nepopiratelné velikost. Poněkud všedněji melancholická byla závěrečná scéna sebevraždy ubohé Christiny, která za hudby svého starého otce, jsa zachvácena strašlivým, ale nejasným tušením, umírá, když si uvědomila, že nemůže žít bez toho, který probudil její sny. Vivian Gibsonová byla elegantní a žádoucí Doris a její koketnost byla panovačná a rafinovaná.

Evelyn Holtová však přinesla postavě Christiny tolik jemnosti, dívčího půvabu a opravdovosti, že byla bezesporu příjemným objevem tohoto filmu, snad někde připomínající divadelní jeviště, pro něž byl příběh určen, ale rozhodně i četných a příjemných předností, které ho stavěly vysoko nad běžnou úroveň sentimentálních kýčů.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:20 - 04:50

39 minut již uběhlo
111 minut zbývá do konce

ČT2 - Kudy stezkou do nebe

02:35 - 03:00

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Babicovy dobroty (2008) [TV po...

02:30 - 03:05

29 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:55 - 03:50

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bernd Latzel

Latzel Bernd

Ray Ripley

Ripley Ray

Albert Zahn

Zahn Albert

Eric Mack

Mack Eric

Paul Hardtmuth

Hardtmuth Paul

Sylvia Ponsold

Ponsold Sylvia

Tiêt Tôn-Thât

Tôn-Thât Tiêt

Naposled navštívené:
Bernd Latzel

Latzel Bernd

Ray Ripley

Ripley Ray

Albert Zahn

Zahn Albert

Eric Mack

Mack Eric

Paul Hardtmuth

Hardtmuth Paul

Sylvia Ponsold

Ponsold Sylvia

Tiêt Tôn-Thât

Tôn-Thât Tiêt