Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Miluj bližního svého

Arlington Road

Rok:
1998
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
26.8.1999
„Ďábelsky rafinovaný terorista pod maskou laskavého souseda chystá další smrtící útok. Dokáže ho Jeff Bridges zastavit?“

Obsah filmu Miluj bližního svého

 
Hlavní postavou napínavého příběhu je sympatický univerzitní profesor Michael Faraday, který se svým synem bydlí na předměstí Washingtonu. Přednáší historii a od smrti manželky Leah, která jako agentka FBI před dvěma lety tragicky zahynula při teroristickém útoku, vede seminář o terorismu v Americe. Jednoho dne odveze do nemocnice těžce zraněného chlapce Bradyho, jehož rodiče Langovi jsou Faradayovými novými sousedy. Chlapci se rychle stanou kamarády a sbližují se také Michael s Langovými. Drobné nesrovnalosti však v Michaelovi začnou probouzet nedůvěru. Začne pátrat po jejich minulosti. V jedné školní ročence objeví Michael sousedovu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Miluj bližního svého >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2018
║Rozpočet $31miliónov║Tržby USA   $24,756,177║Tržby Celosvetovo $41,067,311 ║   veľmi pôsobivo vystavaný príbeh, ktorý   svojím prevedením fakt berie veškerú   pozornosť, výborný herci, hútna atmosféra,   pre mňa veľké prekvapenie /100%/
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2013
Pomalu se rozjíždějící thriller místy   nudící a s nečekaným až šokujícím koncem.   Hrozba terorizmu byla aktuální i na konci   tisíciletí a tak není divu, že po něm i v   tuto dobu filmaři sáhli. Tentokrát se vyhnuli   drtivých akčních scén a zaměřili se více na   psychologickou část. Paranoia a hysterie je   hlavní linkou příběhu, který se však   rozmělňuje a potácí v patetičnosti. Několik   napínavých scén tu sice je, ale zdá se mi, že   je to nějak málo. Zbytečně dlouhá stopáž by   potřebovala zkrátit a zmírnit tak několik   hluchých míst. Jeff Bridges a Tim Robbins,   jejichž postavy tu spolu soupeří, předvedli   slušný výkon. Jejich potenciál ale nebyl zcela   dotažen až do konce, i když závěrečná   scéna Jeffa Bridgese je obdivuhodná. Vznikl   snímek, který má co nabídnout, ale moc   nenadchne.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2012
MILUJ BLIŽNÍHO SVÉHO

Velmi napínavý   thriller, který získává vyšší hodnocení   zejména díky překvapivému závěru. Pro mne to   byl zpočátku takový nenápadný snímek, který   mi potom začal silně připomínat zvážnělou   verzi komedie Můj soused zabiják bez Bruce   Willise, s velmi sympatickým pokusem napodobit   hitchcockovský styl vyprávění. Pátrání na   vlastní pěst, utvrzování se ve svém   podezření, zklamání z reakcí okolí, žádná   podpora blízkých. Ta touha až posedlost   potvrdit podezření se stává hnacím motorem a   dává hrdinovi nový smysl života. Občas si   zapomíná zachovávat chladnou hlavu a jeho   zapálení postupně graduje téměř až do   extrému. I když tím, kdo na to nejvíc   doplácí, jsou paradoxně jeho blízcí. Prostě   soukromí nesoukromí, v první řadě je třeba   chránit vlast. Uvažování, před kterým film   varuje, nebo k němuž nabádá? Toto ztvárněné   dilema balancující na hraně mezi lhostejností   a všímavostí mi přišlo jako hodně dobrý   nápad.

Film se stal velmi zajímavý a   působivý i díky tomu, že herci si své role   patřičně vychutnali. Jeff Bridges, který se   snaží dokázat své podezření, zahrál své   emoce a zapálení pro věc velice dobře. Byl   protipólem Tima Robbinse s neustále kamennou   tváří. Vše doplnila Joan Cusack v roli   paničky každým coulem, kterou prostě nic   nevyvede z míry.

Nechat snímek jít v lehce   hororových šlépějích bylo skvělým počinem.   Pokud šlo o záměr, beze zbytku se povedl.   Závěr filmu patří k těm nejlepším, které   svět filmu nabízí. Je velmi povedený, přitom   realistický, nečekaný a hodně překvapivý.   Závěr, který mně dostal. Díky němu si film   zaslouží i vysoké hodnocení.
hanicka.kyticka.9
Hodnocení:
Přidáno: 18.7.2012
opravdu strhující příběh velmi překvapivě   se vyvíjející a ještě s více   překvapujícím koncem,oba hlavní protagonisté   filmu podali pro mě velmi kvalitní herecký   výkon
Reklama
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Velmi dobrý psychologický thriller s velmi   dobrými herci, který ale krom skvělých herců   ničím zas tak výrazně nevyniká. Celkový   kladný dojem z filmu má na svědomí hlavně   výborné zakončení, na tenhle konec se jen tak   nezapomíná a bylo to pro mě jedno z   nejlepších filmových zakončení vůbec. Je asi   na úrovni mezi filmy Obvyklí podezřelí a   Nebezpečné hry.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
S postupujícím dějem stále více strhující   příběh, z něhož tuhle krev v žilách.   Postupný náběh na pesimismus se částečně   střídá s výhledem na dobrý konec, který je   poté ve své beznadějnosti značně drtivý.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Už začátek filmu je dost hustej a   následující téměř dvě hodiny jsou beze   zbytku naplněny napětím. Stoupající napětí   a akce úst,í dá se říct, v logický konec.   Trochu jiný než jsme zvyklí u amerických   filmů, ale fakt působivý.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Je to zajímavý thriller s ještě   zajímavějším a překvapivým koncem, který   bych nečekala. Ale díky němu si uvědomíte   tvrdou REALITU. Děj a hlavně závěr tohoto   filmu mě přesvědčil, že se jedná o dobře   zpracovaný film.
Reklama
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Výborný thriller. Nenápadný ale o to lepší.   Skvělý herci, perfektní scénář, zajímavé   zvraty, přesně padnoucí hudba, vypilované   dialogy, překvapivý konec ale hlavně napětí   skvěle graduje od začátku do konce a už na   začátku film přiková do křesla a na konci z   něj dokonale setřese. Takřka dokonalý   thriller.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6701minih6701Domino (1989) 
Domino n
minih2946minih2946Horor z Amityville (1979) 
The Amityville Horror n
minih34288minih34288Jedna ruka netleská (2003) 
Jedna ruka netleská n
minih150387minih150387Nekonečná cesta (2017) 
Ikitie n
minih3545minih3545Bandita (1956) 
Bandido n
minih15441minih15441Pára nad hrncem (1950) 
n
minih51220minih51220Kroky bez stôp (1958) 
Над Тиссой n
minih165185minih165185Chuchotage (2018) 
Susotázs n
minih24752minih24752Třetí rota (1931) 
Třetí rota n
minih66658minih66658Kamarád taky rád (2011) 
Friends with Benefits n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
U nás v Mechově

U nás v Mechově

Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta

Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta
Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta

Miloval jsem svou ženu (A feleségem története)

Miloval jsem svou ženu
A feleségem története

Igor Orozovič

Orozovič Igor

Koati

Koati
Koati

Marco (Marco effekten)

Marco
Marco effekten

Naposled navštívené:
U nás v Mechově

U nás v Mechově

Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta

Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta
Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta

Miloval jsem svou ženu (A feleségem története)

Miloval jsem svou ženu
A feleségem története

Igor Orozovič

Orozovič Igor

Koati

Koati
Koati

Marco (Marco effekten)

Marco
Marco effekten