Cerven
ohodnotit

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Další název:
Mission: Impossible IV / Mission: Impossible 4 (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
15.12.2011
„Bez plánu. Bez podpory. Bez šance.“

Komentáře k filmu Mission: Impossible - Ghost Protocol

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.11.2013
Stejně jako u ostatních   dílů, bondovek a podobných   filmů jsem se v příběhu po   čase ztratil, takže bych   skoro mohl hodnotit jen akci   či triky. A jeden jsem   nepochopil: jak postupovali s   tou stěnou - co ta stěna   měla být, to dodnes nevím.   Jinak triky a akce dobré; jen   ta dějová přeplácanost:)
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Nejsem velký znalec této   série a celý jsem viděl jen   film z roku 1996, další díl   mně moc nechytl a třetí   jsem viděl asi cca 50 min.   Nicméně včera jsem   shlídnul Ghost Protocol a v   rámci akčních - thrillerů   jde o solidní práci. Film   ubíhal svižně, akce   solidní občas to   samozřejmě bylo hodně   nereálné nebo přehnané,   ale dávám 70%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2013
Pojetí snímku se krapet   vrací k prvnímu dílu. Akce   ubylo, zato dramatických   chvil je nespočítaně.   Kvalitní scénář tímto   tedy rozehrává další úkol   Ethana Hunta, tentokrát se   zcela novým týmem.   Atmosféra očekávaně   udržuje napětí a komiksově   přepálenost akčních scén.   Pro našince opět potěší   české lokace simulující   Maďarsko a Rusko, a účast,   byť se jedná o štěky,   českých herců. Takový   Pavel Kříž se ukáže   skutečně v neobvyklé roli.   Srovnávat s předchozími   snímky se to opět nedá,   vlivem dalšího odlišného   pojetí. Kvalita se však   drží nastavené laťky a tak   o popkornovou akční zábavu   rozhodně opět není nouze.
Lienocka22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Asi najlepšia časť zo   všetkých M.I., ikeď na   konci som sa už trošku   nudila. Pobavilo ma zase   veľké množstvo   "hračiek", ktoré   by Huntovi mohol James Bond   len závidieť ... Pozitívne   hodnotím odľahčenie filmu v   podobe Simona Pegga a milé   spestrenie vďaka   sympatickému Jeremymu   Rennerovi ...
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2013
MISSION IMPOSSIBLE 4

Tom Cruis jako   Ethan Hunt počtvrté. Sám   samotinký v neútulném   ruském vězení. Nakonec je   zorganizován jeho útěk,   při kterém je mimo plán   přibrán ještě jeden   vězeň – no když   scénárista ví, že ho   později bude potřebovat, tak   proč ne. My ostatní   nechápeme, ale co na tom   záleží…

Opět se rozjíždí   akční nářez. Při   návštěvě Kremlu se za   falešnou stěnou těsně   míjejí dva protivníci.   Agent s krycím názvem Cobalt   zakrývá své stopy mohutnou   detonací. A v základech se   otřásá i celá tajná   služba, na jejíž hlavu   padají veškeré následky.   President vyhlašuje „Ghost   Protocol“, kterým   zanechává agenty svému   osudu. Ethan je svědkem smrti   ministra a spolu se členem   ochranky jen stěží uniknou   ruské policii. Čtyři tajní   agenti, jeden vagón a jeden   plán na to, jak zabránit   jadernému konfliktu. Cesta do   Dubaje, příprava léčky se   záměnou identity, procházka   po venkovní stěně hotelu,   honička v písečné bouři a   podobné akce jsou jako   obvykle na běžném   pořádku. Ale přece je tu   oproti jiným dílům série   použito poněkud více   osobních pohnutek, které   ovlivňují jednání postav.   Agentka, která přišla o   milého se neovládne aby   neoplatila stejnou pozornost   ženě, jenž za to může.   Původně ostýchavý a   nenápadný agent Brandt trpí   výčitkami svědomí, že   neochránil Ethanovu   ženu…

I   když jde o věci tak vážné   jako jsou odpalovací kódy k   jaderným zbraním, přesto si   užijeme i odlehčení v   podobě ctižádostivého   Benjiho. Tento díl sice   nedosahuje kvalit   předchozího dílu, ale   výrazně pozadu taky   nezůstává. U mě dobrý,   ráda se někdy zase   podívám.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Brad Bird se se svým hraným   debutem vypořádal vskutku   obstojně.Trochu jsem byl na   pochybách, jak si režisér   animovaných filmů poradí s   touto látkou.Šlape to   solidně, akční složka je   skvěle zvládnutá.Herecký   tým je bezva, Simon Pegg a   spol. dostávají více   prostoru, aby se každý z   nich mohl blýsknout.Před   Cruisem a jeho kaskadérskými   kousky vážně klobouk dolů.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Ethan Hunt a James Bond - dva   nezničitelní. Opět opravdu   náročná mise, během které   dává od Ethana ruce pryč i   jeho rodná tajná služba.   Hrozí nadnárodní konflikt,   kterému má Ethan zabránit.   Je zajímavé vidět během   dne dva filmy, kde agenti   mají k dispozici neomezené   prostředky všeho druhu, aby   svůj úkol splnili. Stejně   jako u Bonda platí, že   technických vychytávek je   příliš mnoho a člověk   brzy ztrácí přehled, ale   přesto oba dva superagenti   vás pobaví více než jiné   akční "pecky" -   prostě Bonda a Mission   musíte vidět.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Tak už to dorazilo i do IMF -   Ethan Hunt s blížící se   padesátkou musí čelit   faktu, že ho zaměstnavatel s   klidem odstaví od mateřské   organizace a nechá napospas   nesplnitelné misi, no, ne že   by se s úkolem jaksepatří   nepopasoval (nic jiného jsem   ani nečekala), ale co naplat,   únava materiálu agentova   představitele už kalí   čisté vody superakční   podívané, myslím, že to   byla tvoje poslední mise,   Tome, leda bys další řídil   od psacího stolu.
Zklamáním nebyla však   jen Tomova únava ve tváři,   ale i celková koncepce,   která jakoby čerpala ze   všech studenoválečných a   blízkovýchodních   agentských klišé, včetně   jaderné bomby, a tak situaci   nezachránil ani Simon Pegg s   nehodícím se   růžovopanterským humorem,   ani neslaný-nemastný Jeremy   Renner, natož nesympatická   Paula Patton. Chvíle, u   kterých jsem se bavila, tak   zůstávají v režii   akčních nápadů, triků,   efektů a jedné humorné   repliky Toma Cruise.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.12.2012
Fajn akčňák s vynikajícím   obsazením. Bezva   technologické vychytávky,   napětí, trošku   předvídatelný děj a   hlavně v tomto pojetí   žánru mi chybělo více   vtipu.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet   $145miliónov║Tržby USA   $209,397,903║Tržby   Celosvetovo $694,713,380▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $47,974,684 //počet   predaných kusov 2,256,234║   Tržby za predaj DVD v USA   $24,154,410 //počet   predaných kusov 1,576,395║   __Pecka!!!__ Režisér Brad   Bird potvrdzuje svoje kvality   a nechal zaspomínať na   starý dobrý seriál,   nechýba hi-tech akcia, ale   fakt nadupaná, príde aj na   najlepšie bojové sekvencie   od Jasona Bourna, krásne to   je vyvážene s troška   odľahčenými scénkami,   ktoré fakt hrajú s dejom,   tímovka funguje, Paula Patton   doslova na zjedenie(a to   nehovoriac o akcii v Mombaii),   na záver nechýbajú silné   emócie, jednoznačne   najlepšia Mission:   Impossible, miestami som   strácal dych, sila. /videl v   kine: 95%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2015
Ethan Hunt stale vo forme...
Tato spionazno-akcna seria si   drzi svoju uroven.Tom Cruise a   velky budget je zarukou   kvality a nemoze   sklamat.Vyborne akcne   sceny,vyber   prostredia,efekty,hudba a   humor su znackou serie.Scenar   je na tom horsie,ale vymyslat   stale nieco nove a atraktivne   nie je jednoduche.
Film   jednoznacne doporucujem.
jonny.net
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2012
Velmi příjemné
Myslím si, že ze série MI   jde o jeden z   nejpovedenějších dílů.   Spousta hraček, celkem   "nenáročná"   zápletka, ale velmi pěkně   zpracovaná. Bavil jsem se a   na konci jsem neměl žádnou   pachuť toho že mě někdo   zlákal nabouchaným   trailerem, která se mi u   dnešních akčních snímků   velmi často stane. Navíc   jsem rád že se zde občas   objeví ve vedlejším cameu   čeští herci.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Tom je ve formě.
Tom Cruise je ve formě a s   ním i série Mission   impossible.
Nebudu film   dlouho rozpitvávat. Prostě   stojí za shlédnutí. Má   děj ,napětí a hlavně   nenudí. Od první chvíle   vás chytí a vede si vás po   celou stopáž,až do   napínavého konce.
Film stojí a padá s   Tomem Cruisem,ten to ale   rozhodně v pohodě ustojí.  
Pro našince stojí za   zmínku pražské   lokace,které ale suplují   Moskvu a pár známých   tváří (filmem se mihne...a   hned umře   "básník" Štěpán   Šafránek,alias Pavel   Kříž.)
Vyražte na   MI 4 ,neprohloupíte.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
parta klaďasov zachraňuje   svet pred zlým ujom s   pozitronovým mozgom   poručíka data zo star   treku... ako žánrovka   dobré, ale nie výborné.   herci, akcia, hi-tech hračky,   šialené tempo a to všetko   na nič. proste efekt a dojem   filmu vydrží sotva toľko,   čo vyslovenie jeho názvu.  
nulová invencia,   žiaden nápad, predčasné   finále, málo priestoru pre   záporáka, nechutne veľa   klišé. pre mňa len   bezduchý výplach, ktorý som   si síce vychutnal, ale   pochybujem, že sa k nemu kedy   vrátim. príliš nevýrazné   a tuctové, nedokázalo ma to   chytiť. nízke hodnotene   najmä kvôli scenáru.
+ hi-tech hračky
+ herci a vôbec celá   týmovka
+ akcia   (najmä ten dubaj)
+/-   záporák, ktorý temer   vypadol z filmu
-   klišoidný dej, ktorý mi   vôbec nenavodil ten pocit,   že o niečo ide
- až   fatálna nabubrelosť   (najvyššia budova sveta,   kremeľ)
- bezduchosť   a nevýraznosť
-   predvídateľnosť, nulová   dramatičnosť
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2018
O co horší je začátek, o   to lepší konec. Akční   části byly trochu   přeplácané a natahované,   asi ke zvýšení napětí,   ale byly ostatně velmi   povedené a hezky se na ně   dívalo. Cruise zase ukázal   adrenalinové sporty. Ty mě   ve filmech vůbec neva,   zvlášť když je předvádí   poměrně přitažlivý agent,   který má stále už od   prvního dílu trochu   přitroublý výraz. Líbilo   se mi, že tam byl po dlouhé   době náznak nějakého   týmu. Jedna věc mě ale   strašně zklamala. Ne, že   bych neměla ráda šťastné   konce, ale tady by bylo asi   lepší, kdyby ta jeho   manželka opravdu zemřela. Za   prvý, je to trochu moc moc   dobrý a špičkově   nereálný konec. V akčních   sériích musí sem tam někdo   umřít. Za druhý, teď se   chudák Ethan nebude moci   znovu oženit až potká   nějakou sexy britskou   agentku.
Nymeria
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2011
tak takto si predstavujem   Mission   Impossible...humor,výborná   akcia, dobrá hudba, a zase   akcia :) samozrejme nemohli   chýbať "crazy"   momenty, ale tu mi to teda   vôbec nevadilo, veď je to   predsa Ethan Hunt ;) až na   nie moc veľmi vydarený   účes Toma :D a Jeremy Renner   bol tiež úžasný, takže   kvôli nemu 1* navyše ;)
Peracos
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2011
M.I. III nebylo přehnané !
Po vynikající M.I. 3 ,mě   poslední díl zklamal.
Kde že je ta nápaditost   z třetího dílu,logika a   napětí?Nezbylo nic,jen   podruhé nekoukatelný   tuctový americký brak .To   neříkám,je-li mě   devět,tak rozhodně valím   oči a dvě hodiny nezavřu   pusu.
Po přehnaném   výbuchu věže Kremlu,kam se   aktéři dostali snadněji   než na nákup v Lídlu,když   mají v akci máslo,sem si   začal dávat pozor na   nelogičnosti .
Těch   bylo panečku a naivita postav   se nedá ani popsat .
Asijské indiánky jsou   věrohodnější .
Akrobatické výkony Toma   Cruise předčily výkony v   minulých dílech několikrát   a Spiderman se má co učit   .1000 ran do nosu a ani kapka   krve,už jen ten Bruce Lee   chyběl .
Technické   hračky všech filmů   světa,ale předčilo vozítko   postavené na podvozku pidi   tanku na neznámý druh   pohonu,vytvářející tak   silné magnetické pole,že   Maglev (Vlak využívající   bezkontaktní   elektromagnetické levitace)   mít takové magnety,jezdí v   pohodě na všech tratích ČD   .
A vystřihnout   závěrečné melodrama ? To   by byl film o 15min   kratší,jinak nic .
Pokud má někdo chuť na   silně odpočinkový film   (jinak skvělé záběry z   věže Burj Khalifa v Dubai) a   umí vypnout mozek,tak je to   film OK .
Film jsem   shlédl v multikině a krom   klepajícího se   obrazu,žádných basů (holt   všichni chtějí Dolby) ,jsem   prožil (přežil) odpoledne v   pohodě .Pokud natočí   pokračování a to asi   ano,tak radím shlédnout   jedině na BD doma,do kina ať   jdou jen dobrodruzi .
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.9.2018
V poslednej tretine tomu   dôjde nielen dych, ale aj   všetko, čo robí predošlú   stopáž tak skvelou –   komický a inteligentný   nadhľad, sympatická   súdržnosť IMF tímu   Cruise-Patton-Renner-Pegg,   dôvtipné scenáristické   hrátky s klišé, napadité   agentské hi-tech vychytávky,   i eye-candy akcia a napätie.   Dubaj mal byť posledným   dejiskom, nie prostredným. A   hlavný záporák v podaní   charizmatického Michaela   Nyqvista mal dostať viac   priestoru. V jednotlivostiach   M:I-4 poteší, no ako celok   sa radí až na tretie miesto,   za jedničku a trojku.
hunt
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Pochválil bych scenář i   herecké obsazení. Výhradu   bych měl hlavně k dynamice   vyprávění, scény jsou   nakládány na diváka bez   větší snahy o napětí a   rozehrání situace, takže   jejich efekt není tak silný,   jak by mohl být. Tvůrci se   vracejí k podstatě   původního seriálu i   prvního dílu od Briana De   Palmy, což považuji za   velké plus! Možná, kdyby   dostal příležitost   zkušenější režisér, IV.   díl by byl celistvější a   konkurence schopnější   (vůči I. a III. dílu).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih54393minih54393Dědeček je lepší než pes (1989) [TV film] 
Dědeček je lepší než pes n
minih53212minih53212Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party (2001) 
n
minih45844minih45844Nehanobte spánek mrtvých (1974) 
Non si deve profanare il sonno dei morti n
minih62359minih62359Zlatník Ondra (1995) [TV film] 
Zlatník Ondra n
minih4898minih4898Cable Guy (1996) 
The Cable Guy n
minih47930minih47930Smrt čeká všude (2008) 
The Hurt Locker n
minih35808minih35808Šílenci na prknech (2001) 
Out Cold n
minih197800minih197800Oktopus (2023) [TV seriál] 
Oktopus n
minih16216minih16216Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1989) 
No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers n
minih67916minih6791630 minut nebo méně (2011) 
30 Minutes or Less n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

 Mission: Impossible Odplata - První část (2023)
Mission: Impossible Odplata - První část n
Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Fallout (2018)

 Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)

 Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
Mission: Impossible - Národ grázlů n
Mission: Impossible - Rogue Nation
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong / Čína
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible III (2006)

 Mission: Impossible III (2006)
Mission: Impossible III n
 
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mission: Impossible II (2000)

 Mission: Impossible II (2000)
Mission: Impossible II n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Woo

(pokračování)

Mission: Impossible (1996)

 Mission: Impossible (1996)
Mission: Impossible n
 
Žánr: thriller / špionážní / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian De Palma

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:20 - 01:15

73 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Za mřížemi: V nejdrsnějších vě...

00:25 - 01:15

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:45 - 00:45

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:35 - 00:45

58 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama