Cerven
ohodnotit

Moderato cantabile

Další název:
Moderato cantabile: Storia di uno strano amore
Žánr:
Země:
Rok:
1960
Délka:
91 minut
„Příběh o lásce dvou lidí z nerovných společenských vrstev, jeden z ukázkových příkladů francouzské nové vlny.“

Obsah filmu Moderato cantabile

 
Anne je žena znuděná životem, jednoho dne je svědkem vraždy v baru, kterou spáchal její přítel. Krátce nato se setkává s mladým mužem, nezaměstnaným dělníkem Chauvinem, s nímž nalezne společné téma – vražda a její okolnosti. Jejich debaty postupně přerůstají ve vztah i přes propastné rozdíly sociálního prostředí, z nějž oba vzešli...

Román Moderato cantabile je dílem spisovatelky Marguerite Duras a vyšel v roce 1958. Jeho převodu na filmové plátno se chopil režisér Peter Brook, autorka předlohy se podílela na scénáři. Film dnes patří ke klasickým zástupcům francouzské nové vlny a vynikl zajímavou prací s kamerou, především ale hereckými...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Moderato cantabile >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2018
Děj milostného a tak trochu i tajemného   příběhu je jednoduchý, avšak velmi pevný v   základech. Pronesené dialogy vyznívají takřka   jako verše a romantickou atmosféru společně s   nádherným soundtrackem velice vynáší. Jeanne   Moreau a Jean-Paul Belmondo vytvořili dvojici, na   kterou je radost se dívat. Příběh je   skutečně jako báseň mající jedno pojítko a   tím je kavárna, kde se stane tragédie z lásky.   Anne a Chauvin se tam seznámí. Kupodivu je to i   místo, kde Anne Chauvina vždy najde. Plamínek   lásky zažehne a je otázkou, jestli to tam, kde   to všechno začalo, zase také skončí. A   hlavně jak. Vše co je ukázáno má nějaký   smysl a symboliku, k čemuž je nutný potřebný   kontext k jejich uchopení. Motorový člun   procházející otevřeným oknem v úvodní   scéně je interpretován jako symbol svobody.   Magnólie v některých scénách představují   sexualitu Anny a když v jedné zavře okna,   signalizuje to její neschopnost sexualitu   zvládnout. A nebo víno, které Anna pije. To jí   pomáhá zapomenout na sociální zátěž, kterou   drží a symbolicky tak popisuje její odloučení   od takového břemene. A jsou tu mnohé další.   Snímek podle knižní předlohy Marguerite Duras   je krásným přepisem a velice láká si onu   knihu přečíst. Snímek se už stal poněkud   zapomenutým a je to škoda. Jako ukázka, jak se   takovéto filmy mají dělat, je velice   příkladná.
Bara.40
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Příběh bohaté paničky, která se zamiluje do   nezaměstnaného dělníka je chvílemi až nudný   a nehrát zde mí dva oblíbenci, šel bych asi s   hodnocením níže.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Na můj vkus to bylo trochu moc ponuré, moc   umělecké. Přesto to mělo nádhernou kameru a   určitě je přínosné připomenout si Belmonda i   trochu jinak než ve zbytečně často   připomínaných komediích. Nejvíc mě ale asi   bavila hudba. Jak jsem ovšem zjistil, ta byla   složená už asi 150 let před tímhle filmem.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Jeanne Moreau a Jean-Paul BelmondoModerato cantabile (1960)Jeanne Moreau a Jean-Paul BelmondoModerato cantabile (1960)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Horečka (Big beat)

Horečka (Big beat)
Horečka (Big beat)

Zaváté studánky

Zaváté studánky
Zaváté studánky

Helen Boll

Boll Helen

Panství

Panství

Nadine

Nadine
Nadine

Naposled navštívené:
Horečka (Big beat)

Horečka (Big beat)
Horečka (Big beat)

Zaváté studánky

Zaváté studánky
Zaváté studánky

Helen Boll

Boll Helen

Panství

Panství

Nadine

Nadine
Nadine