Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Monsieur Max
Film vypráví o posledních měsících života francouzského básníka a spisovatele Maxe Jacoba (12. 7. 1876 - 5. 3. 1944). Byl členem pařížské umělecké bohémy začátku dvacátého století. Mezi jeho nejbližší přátele patřil Pablo Picasso, kterého seznámil s dalšími umělci G. Apollinairem, J. Cocteauem nebo A. Modiglianim. Původem žid konvertoval v roce 1915 ke katolicismu.

Dne 24. února 1944 zatkne Maxe gestapo po ranní mši v opatství Saint-Benoit-sur-Loire. Spisovatel je deportován do internačního tábora v Drancy, odkud jsou francouzští občané židovského původu odesílání do koncentračních táborů v Německu a Polsku. Nemocný Max, v té době závislý na lécích, těžce snáší internaci. Za jeho osvobození bojuje Alice, které se Max ujal jako sirotka, a kontaktuje jeho přátele - P. Picassa, S. Guitryho, J. Cocteaua, J. Maraise. Vše je zbytečné, Max Jacob onemocní zápalem plic a v Drancy umírá.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Monsieur Max
Max Jacob byl francouzský spisovatel, básník, malíř a kritik, jedna z význačných postav umění 20. století. Dramatizovaný filmový dokument zobrazuje jeho život a tragický osud.

AMC Networks


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama