Cerven
ohodnotit

Mrzáci

Les tortillards

Žánr:
Země:
Rok:
1960
Délka:
82 minut
„Louis de Funès v roli nebezpečného vynálezce“

Obsah filmu Mrzáci

 
Úspěšný podnikatel a vynálezce Émile Durand vyvinul insekticid a spřádá plány na jeho využití. Do jeho plánů ale zasahuje syn Gérard, který se zamiluje do herečky z kočovné společnosti. Durand s tím samozřejmě nesouhlasí a s Gérardovým odchodem k divadlu se nemůže smířit. Pak ale dostane nápad, že divadlo by se dalo využít k propagaci jeho vynálezu.

Film MRZÁCI (Les tortillards) natočil francouzský režisér Jean Bastia, který sice tímto počinem nepřesáhl dobový průměr, pomohl ale k růstu Louise de Funese do hlavních rolí tyranských otců a šéfů společnosti, které s přehledem hrál později v šedesátých letech. Film měl premiéru 30. prosince...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2018
Louis de Funès u nás poměrně v neznámém   snímku v pro něj typické roli. Opět   ztvárňuje cholerickou postavu, v tomto   případě vynálezce spreje proti hmyzu   snažícího se dostat výrobek na trh a zároveň   velice přísného otce svého téměř   dospělého syna, který si i přes otcovu nevoli   jde za svým životním snem. Ano, šablona   později použita neskutečně mnohokrát na   různé způsoby. Tato klasická ztřeštěná   komedie z počátku 60. let nemůže fanoušky   Louise de Funèse v žádném případě zklamat.   Vrcholem všeho dění je samotný konec, který   obsahuje dlouhou scénu divadelního   představení, kde nic nefunguje podle plánu.   Louis ve své roli sice sedí v hledišti, ale i   tak poměrně vyčnívá. Celkově úžasný   komediální výkon všech herců, jejichž tempo   pevně drží kamera a střih. Hlavní role tu   vlastně ani není. Všichni zúčastnění mají   dějově své pevné místo a vzájemně se   výborně doplňují. I tak je Louis středem   zájmu a není divu. Jako vyhlášený nejlepší   francouzský komik, který se prosadil poměrně   pozdě, prostě nemůže zklamat.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2015
Zábava lidová a hodně ztřeštěná,   střídající různá sociální prostředí a   tím pádem dost nesourodá. Má to slabší   chvilky (překvapivě některé s Funèsem), ale i   několik výborných vtipných momentů.   Například scéna ve vlaku bravurně   ztvárňující úsloví "mít hlad jako   herec". Úplně mi nesedla hodně svérázná   rodinka bohémských komediantů, ale její   principál Jean Richard byl herecky o třídu   výš než všichni ostatní. A naopak u Funèse   bylo patrné, že role cholerického šéfa   (rodiny i podniku) je přesně to, čeho by se   měl do budoucna držet. Ale pokud bych měl   doporučit něco z doby krátce předtím, než   Funès nakráčel na piedestal evropské filmové   hvězdy, tak raději Pouic pouic nebo Taxi,   maringotka a korida.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Mrzáci (1960)
Reklama