Cerven
ohodnotit

Můj hříšný muž

Další název:
Hroši nepláčou
Žánr:
Rok:
1986
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1987
„Úsměvný příběh o vědeckém manželství s nevědeckými problémy...“
Popis / Obsah / Info k filmu Můj hříšný muž



Hrdiny příběhu jsou dva nadaní mikrobiologové, Marta Hančová a Zdeněk Hradecký. Oba mají velké plány, ty však osudovým způsobem změní fakultní ples, na kterém se poprvé setkají. Stráví spolu noc a v den promoce už Marta představí Zdeňka jako svého ženicha a nastávajícího otce svého dítěte. Marta nastoupí do ústavu molekulární biologie a genetiky, kde je jejím nadřízeným její tajný ctitel Vašek Hořánek. Oba se plně a bez ohledu na čas věnují důležitému výzkumnému úkolu. To ovšem moc neprospívá rodinné pohodě novomanželů Hradeckých. Po narození dcery Aničky zůstává Marta doma, zatímco ctižádostivý Zdeněk aspiruje na místo vedoucího oddělení buněčné fyziologie. Když však po čase Martě hrozí, že by mohla přijít o místo v Hořánkově laboratoři, rozhodne se znovu nastoupit do práce a dceru přenechat přes den babičce. Ta ovšem hlídat dlouho nevydrží…

Český film o lásce a manželské krizi, podobné pracovnímu úrazu, vznikl v roce 1986. Pod pracovním názvem Hroši nepláčou ho natočil režisér volně podle scénáře Haliny Pawlowské a Milana Šteindlera.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Můj hříšný muž



Nadaní mikrobiologové Marta Hančová a Zdeněk Hradecký mají velké plány, ale osudovým způsobem je změní fakultní ples. Stráví spolu noc a v den promoce Marta Zdeňka představí jako svého ženicha a nastávajícího otce. Marta nastoupí do ústavu molekulární biologie a genetiky, kde je jejím nadřízeným a kolegou její tajný ctitel Vašek Hořánek. Oba se plně a bez ohledu na čas věnují důležitému výzkumnému úkolu, což se samozřejmě odrazí v manželské pohodě. Po narození dcery Aničky zůstává Marta doma, zatímco ctižádostivý Zdeněk aspiruje na místo vedoucího oddělení buněčné fyziologie. Když však po čase Martě hrozí, že by mohla přijít o místo, rozhodne se dceru přenechat přes den babičce. Ta ovšem nevydrží dlouho, a tak jsou manželé nuceni najmout chůvu. Napětí roste a situaci ještě zhorší skutečnost, že se Hořánek stává Zdeňkovým konkurentem v boji o místo vedoucího. Problémy nakonec přerostou únosnou mez a Marta s Aničkou Zdeňka opustí. Nejprve se ubytuje u kamarádky, profesionální zpěvačky Ireny, a potom najde útočiště v Hořánkově garsonce. Zdeněk, který se stal milencem ředitelovy ženy Táni, však časem pochopí svůj omyl a po neúspěšné kandidatuře, která zchladila jeho ctižádost, se pokusí dát rodinu znovu dohromady.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Můj hříšný muž



Český film o lásce a manželské krizi jako pracovním úrazu, vznikl v roce 1986 a pod pracovním názvem Hroši nepláčou ho natočil režisér Václav Matějka podle scénáře Haliny Pawlovské a Milana Štaindlera. V hlavních rolích manželské dvojice Marty a Zdeňka Hradeckých se objeví poněkud nezvykle obsazená dvojice Dáša Veškrnová a Oldřich Kaiser, kterým to dozajista více sluší v komediálních rolích. Na další místa obsadil režisér ve své době populární zpěvačku Petru Janů jako zpěvačku Irenu, která rezignovala na lásku, manželství i dítě, jen aby neohrozila svou kariéru v pop music, Jana Hartla jako Vaška Hořánka, Josefa Somra jako ředitele Bártu, Radova Lukavského a Květu Fialovou jako Hradecké, Marii Rosůlkovou jako babičku, Janu Švandovou coby Táňu, Jiřinu Jiráskovou jako Jeníkovou a další.


Popis / Obsah / Info k filmu Můj hříšný muž



Hrdiny příběhu o rodině a kariéře jsou dva nadaní mikrobiologové, Marta Hančová a Zdeněk Hradecký, kteří mají velké plány, ale osudovým způsobem je změní fakultní ples, na němž se oba setkají. Po plese spolu stráví noc, Marta otěhotní a v den promoce už přestaví Zdeňka jako svého ženicha a nastávajícího otce jejich dítěte. Po narození dcery zůstává žena doma, zatímco manžel aspiruje na místo vedoucího oddělení buněčné fyziologie. Po čase i Marta nastoupí do práce, kde je jejím nadřízeným a kolegou její tajný ctitel Vašek Hořánek. Manželé se plně a bez ohledu na čas věnují důležitému výzkumného úkolu, o dcerku má pečovat babička. Ta ovšem dlouho nevydrží, a tak přijde na řadu chůva. To rodinu finančně zatěžuje a napětí mezi manželi roste, Zdeněk ztrácí pochopení pro Martiny ambice. Je jen otázkou času, kdy jejich problémy přerostou únosnou mez…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Walker: Independence

09:00 - 09:40

2 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa z výšky

08:35 - 09:20

27 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

08:25 - 09:45

37 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:05

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama