Cerven
ohodnotit

Můj strýc Benjamin

Mon oncle Benjamin

Země:
Rok:
1969
Délka:
88 minut
„Jacques Brel v roli lékaře, volnomyšlenkáře, pro kterého bylo XVIII. století příliš úzkoprsé.“

Obsah filmu Můj strýc Benjamin

 
V roce 1750 za vlády Ludvíka XV. žil na francouzském venkově lékař chudých Benjamin Rathery. Svobodný tělem i duchem, volnomyšlenkář, sukničkář a neznaboh. Neměla ho ráda vrchnost, všichni ti, kterým nasadil parohy, ale nejvíc měl na něho spadeno hostinský, protože pil na dluh a sváděl jeho krásnou nevinnou dceru. Když ho jednou markýz de Cambyse zesměšnil a ponížil před celou společností, Benjamin se pomstil po svém.

Hlavní roli ve francouzském filmu Můj strýc Benjamin režiséra Édouarda Molinara vytvořil šansoniér a herec Jacques Brel, který je autorem hudby a jehož nezaměnitelný zpěv si tímto filmem znovu připomeneme.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2016
Kravina, ale roztomilá. Jacques Brel exceloval   jako vysírač ve filmu Dotěrný chlap, ale tady   je celkem slabý. Zachraňuje to slušná výprava   a spousta výborných figurek kolem, ale k náboji   Černého tulipána nebo romantice Angelik to má   hodně daleko.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Sympatická a romantická komedie. Jacques Brel   nevytvořil příliš mnoho filmových rolí, ale   ty však většinou byly výborné. Kostýmní   komedie o dobrodružných osudech jednoho   čerstvě vystudovaného doktora je vhodná   spíše pro starší publikum. Filmu nechybí ani   něžné a lehké erotično. Jistě by se takový   film dříve vysílal s hvězdičkou. Parametry se   však stále posouvají. Film má i skvělé   herecké obsazení a skoro každá tvář v ní   vám někoho připomíná. Sledováním filmu   vstoupíte do doby francouzské šlechty,   soubojů, rytířského chování, pitek a   dobrého jídla.
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2007
V roce 1750 za vlády Ludvíka XV. žil na   francouzském venkově lékař chudých Benjamin   Rathery. Svobodný tělem i duchem. Neměla ho   ráda vrchnost, všichni ti, kterým nasadil   parohy,hostinský, protože pil na dluh a sváděl   jeho krásnou dceru. Když ho jednou markýz de   Cambyse(Bernard Blier) zesměšnil a ponížil   před celou společností, Benjamin se pomstil po   svém.Po té jej v žárlivosti králův tajemník   vyzval na souboj a byl poražen,tím se stal z   nepřítele nejlepší přítel a pomocník v   pomstě.Hlavní roli ve francouzském filmu Můj   strýc Benjamin režiséra Édouarda Molinara   vytvořil šansoniér a herec Jacques Brel


Hodnocení:n12345678910
Reklama
dopisovateldopisovateldopisovateldopisovatel
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elinor Donahue

Donahue Elinor

Simon Wiesenthal

Wiesenthal Simon

Eliška Kolářáková

Kolářáková Eliška

Frank O'Rourke

O'Rourke Frank

No Defense

No Defense
No Defense

Vladimir Ševčenko

Ševčenko Vladimir

Manon Rolandová (Manon Roland)

Manon Rolandová
Manon Roland

Girls Town

Girls Town
Girls Town

Naposled navštívené:
Elinor Donahue

Donahue Elinor

Simon Wiesenthal

Wiesenthal Simon

Eliška Kolářáková

Kolářáková Eliška

Frank O'Rourke

O'Rourke Frank

No Defense

No Defense
No Defense

Vladimir Ševčenko

Ševčenko Vladimir

Manon Rolandová (Manon Roland)

Manon Rolandová
Manon Roland

Girls Town

Girls Town
Girls Town