Cerven
ohodnotit

Muž, který miloval ženy

Homme qui aimait les femmes, Ľ

Země:
Rok:
1977
Délka:
120 minut
„Zhoubná vášeň ho připravila o skutečnou lásku.“

Obsah filmu Muž, který miloval ženy

 
Hrdina Truffautovy ironické tragikomedie je muž, který je posedlý ženami, na kterých obdivuje především jejich nohy. Film začíná pohřbem Bertranda Morana, který na svou nezdolatelnou vášeň doplatil smrtí. Okolo hřbitovní jámy se sejdou pouze ženy a v retrospektivě se odvíjí příběh muže, jenž při své zoufalé honbě za ženami minul skutečnou a jedinou lásku svého života.

Film byl v roce 1977 nominován na Zlatého medvěda, o rok později film získal tři nominace na Césara za hlavní mužský herecký výkon (Charles Denner) a za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli (Nelly Borgeaudová, Geneviéve Fontanelová). V roce 1983 natočil režisér Blake...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Muž, který miloval ženy >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2021
Opravdu výborná hořko-romantická komedie.   Francois Truffaut byl mimořádný režiesér a   své kvality plně osvědčil i zde. Není to typ   třaskavé komedie při které se člověku od   záchvatů smíchu překrvují vnitřní orgány   ale komika je skrytá v náladě a stylu   počínání postav v dané atmosféře. Vyplatila   se i sázka na tým vyrovnaných kvalitních   herců bez velkých hvězd, které na sebe   strhávají většinu pozornosti. Výsledek je tak   dobře vyvážený a herci jako Charles Denner,   Brigitte Fossey, Nathalie Baye nebo Genevieve   Fontanel dokonale prodali své schopnosti. I po   více než 40 letech velice příjemný zážitek   a opravdu smysluplně prožitý čas.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Tragikomická komedie režiséra Francoise   Truffauta, jeho problémem jsou ženy a jejich   nohy. Skrytý humor režiséra v jednotlivých   scénách vypráví příběh domnělého   sukničkáře. Příběh začíná při pohřbu   Bertranda Moranese a záběry na ženské nohy.   Truffautův hrdina je jenom zdánlivě   lehkomyslný Don Juan, který zaplatil svou   nezdolatelnou vášní k ženským nohám svou   smrtí. Nikdy nenalezl svou velkou lásku, lásku   svého života. Blake Edwards natočil v roce 1983   remake filmu s Burtem Reynoldsem v hlavní roli.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Muž, který miloval ženy (1977)Muž, který miloval ženy (1977)Muž, který miloval ženy (1977)Muž, který miloval ženy (1977)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Valérie Bonnier

Bonnier Valérie

Naposled navštívené:
Valérie Bonnier

Bonnier Valérie