Cerven
ohodnotit

My 2 [2k digital]

Další název:
MY 2
Rok:
2014
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
20.11.2014
„Nikdy nevíte, co vám noc přinese.“
Popis / Obsah / Info k filmu My 2
POZOR SPOILER
  
Tony má u sebe nějakého mládence na kus sexu. Ale jinak bydlí sám, nechce se zatím vázat, a tak pěstuje spíše krátkodobé vztahy. Je to kadeřník a v noci mu volá jedna ze stálých zákaznic, o něco starší Ema. Přijde k němu domů a chce u něj přespat. On s tím souhlasí.
Druhý den mu dělají novou koupelnu. A večer chce Ema u Tonyho přespat znova. A pak zase a zase.  
Jednou tu začne Ema něco smažit, z čeho Tonyho málem trefí šlak. Přesto zůstává Ema i nadále u něj. A spí spolu dokonce v jedné posteli. Bez akce pochopitelně.  
Emě volá otec, ale je k debatě odmítnut. Ona totiž Ema utekla od manžela. Tony a Ema se spolu koupou v nové vaně.  
Další den ji tu najde její matka, ale není Emou do bytu vpuštěna. Pak ona a Tony si hrají na ženicha a nevěstu.
Později se Ema opět vychrápe s manželem v Tonyho bytě. On si zase pozve přítele a Ema na něj žárlí. 
Nakonec k Tonymu přijíždějí Emini rodiče, kteří chtějí ji zpět. Dojde k prudkému konfliktu, a dokonce na fyzickou potyčku. Další návštěva je Emin manžel, který z bytu vyrobí během chvilky kůlničku na dříví. Tony se s ním pak porve.  
Ema s Tonym pak stráví noc na hotelu, kde si sice užijí sexu, ale každý sám.  
Emin otec ji opět najde a předává obálku. Ema návrat k rodině opět neguje.  
Pak jde s Tonym na diskotéku. A protože se Tony opět věnuje chlapcům, přijde Ema na to, že jejich vztah nemá budoucnost.  
Přesto ještě u Tonyho zůstane... 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu My 2
Milostný příběh manželky na útěku a jejího kadeřníka
Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou.

Česká televize 2014


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu My 2
MY 2 je městská lovestory 21. století. Příběh se točí okolo třicetileté grafičky Emy (Jana Plodková), která utíká od rodiny, opouští manžela, protože touží po změně. Ukryje se na místě, kde ji nikdo nebude hledat – uprostřed noci se zjeví v bytě svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého sama skoro nezná. Postupně se sbližují, někdy si z té nenadálé situace lezou na nervy, ale většinou si rozumí a zažívají nový pocit intimity. Přátelství se nakonec mění v milostný vztah, který je i přes jistá sexuální úskalí velmi intenzivní. Tony je totiž gay. Osvobození se snadno může změnit v nové pouto, nový útěk a nové hledání. MY 2 je lehký a nespoutaný milostný příběh ztracené dívky a jejího kadeřníka, kteří se snaží uniknout touze stále někomu patřit.
Bionaut Films


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu My 2
Na svém celovečerním debutu MY 2 spolupracovala scenáristka a režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou, jejíž jiný text Spací vady inscenovala v Divadle Na Zábradlí. V jejich tandemu vznikl neobvyklý komorní milostný příběh, oscilující na pomezí psychologického dramatu, melodramatu a černé komedie. Autorky samy jej označují jako hravý. – V jednoduchém ději se hned na počátku nastěhuje třicátnice Ema ke svému homosexuálnímu kadeřníkovi Tonymu poté, co opustila nevěrného manžela. Mezi zvláštní dvojicí, která se sotva zná, postupně vzniká kamarádství, měnící se v pozoruhodný milostný vztah, jehož hlavním problémem je zcela zjevně jeho sexuální naplnění. Rozhodující pro vývoj situace jsou především povahy protagonistů ve věrohodném a dobře odstíněném podání Jany Plodkové (která podobnou roli hrála ve filmu Jitky Rudolfové Rozkoš) a Ondřeje Nosálka. Zatímco sebestředná Ema je zhroucená ze zničeného manželství, v němž se snažila být dobrou hospodyní, a neví si teď se sebou rady, Tony je bezstarostný gay, přijímající události i milence tak, jak kolem něj procházejí. Do děje zasahují Emin manžel a také její rodiče, zvláště asertivní panovačná matka, která vehementně podporuje zetě. Pobočným motivem je případ sousedky, která kdysi zabila tyranského manžela. Snímek se opírá o dobře vystavěné sekvence a dialogy, poněkud nadbytečně častá je standardní hudební stopa Jana P. Muchowa. Zajímavostí je, že jednu skladbu do filmu „přátelsky“ složil známý britský filmař Mike Figgis. – Souběžně s premiérou byla vydána stejnojmenná knižní verze scénáře (Mladá fronta, Praha 2014).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lajos Vörös

Vörös Lajos

Paul Regan

Regan Paul

Naposled navštívené:
Lajos Vörös

Vörös Lajos

Paul Regan

Regan Paul