Rijen
ohodnotit

Na odstřel

State of Play

Rok:
2009
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
28.5.2009
„Vše, co řeknete, bude použito.“

Komentáře k filmu Na odstřel

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Celkem dobrý a nadupaný   politický thriller o tom jak   jedny noviny začnou   rozkrývat velký   případ.Film ukazuje to čemu   se dá věřit a děje se   to,má napětí,nenudí a   samozřejmě se vše musí   vyřešit a pravda   zvítězit,,,,
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2017
A opět je tu novinářská   odvaha, trpělivost a   důslednost. Právě o tom je   tento snímek, který svojí   razantností a politickým   námětem velice připomíná   stále dobrou klasiku   ´Všichni prezidentovi   muži´. Novinářská práce   se ani zde v ničem nezadá s   tou policejní. Pátrání po   pravdě za každou cenu jen v   rámci příběhu do novin   tkví ohromným elánem   dosáhnout cíle. Russell   Crowe hraje neupraveného   avšak idealistického   investigativního novináře s   takovou lehkostí a aspektem,   že by snad s přehledem   taktéž rozkryl i kauzu   známou jako tzv. Aféra   Watergate. Ben Affleck naopak   v roli kongresmana nijak   nepřekvapil. Zahrál to sice   dobře, ale jakoby už ve   všech svých filmech hrál   pořád nějak stejně. I   když je film z   novinářského prostředí, o   napětí není nouze.   Příběh je sice místy dosti   komplikovaný, ale právě to   v odhalování skutečností   dává všemu tu správnou   atmosféru. Jedná se o   politický thriller, který   dokáže posadit do křesla.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2021
PROCESOR!
Při takových tipech filmů,   vždy závisí hlavně na   atraktivnosti kauzy a   hereckém obsazení. Obojí   bylo pro mě zajímavý. No   ono je to vlastně všude na   světě v jakémkoli   politickém zřízení   stejný. Nikdo nejde do   politiky s tím, aby dělal   nějakou službu veřejnosti a   plnej ideálů, jak bude   ostatním pomáhat. Jestli tam   někdo takovej je, tak ho   ostatní stejně brzo   vyštípou, aby byl, jako oni,   teda, aby si nahrabal a měl   vliv, proto se dělá   politika. Lidi nikoho   nezajímaj, to je jen divadlo.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2019
Nebýt takových a podobných   novinářů, kterého zde   ztvárnil R.Crowe, mimochodem   zahrál to velmi dobře, tak   by se obyčejní lidé jen   těžko dozvídali o aférách   a kauzách, jež se na této   planetě dějí, ale které by   také mocní tohoto světa   nejraději zatajovali.
Tento filmový příběh o   tom přesně vypovídá.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Thriller s Russell Crowem v   roli ambiciózního novináře   mě mile překvapil a v   další z hlavních rolí   také hvězdný Ben Affleck   mohl být lepší . Příběh   je zajímavý a celkem i   napínavý z novinářského   prostředí a ze života   politika a kamarádství .   Bohužel pro mě politický   film , i když více z   pohlednu novináře , který   se řadí mezi takzvané na   jedno podívání a vrátím   se k němu jen vyjímečně .
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2010
tak tenhle film mě zklamatl,   příznávám se, že jsem   nedokoukal, díval jsem se na   to večer a šel jsem spát,   ale to, že jsem to vypnul   jsem nelitoval. čekal jsem,   že když v tom hraje Russell   Crowe bude to bomba, ale   prostě mě to nějak   nenadchlo. Film mě velmi   zklamal.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Hutný a napínavý thriller   oprašujicí skoro zapomenuté   novinářské téma. Povedená   a napínavá zápletka plná   tajemených postav,   konspiračních teorií a   překvapivých zvratů.   Slušný audiovizuální   kabátek a skvělý výběr   herců zajišťují   vynikající zábavu na celé   dvě hodiny. Jeden z těch   hodně dobrých thrillerů na   dané téma.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $37,017,955║Tržby   Celosvetovo $91,445,389▐   Tržby za predaj DVD v USA   $14,140,039 //počet   predaných kusov 895,318║   Poctivo budovaný politický   thriller so zauzlením   príbehom, kde sa človek   môže aj stratiť vo verve   množstva mien a korporácii,   takže film si vyžaduje plnú   pozornosť diváka, okrem   príbehu zaujme aj herecké   obsadenie na čele s klasicky   výborným "tento krát   novinárom" Russellom   Crowe, sladkou Rachel McAdams,   nestratí sa ani Ben Affleck.   /80%/
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2009
Politicko-novinářský   thriller o konspirací a   "neštastné nehody"   jedné asistentky senátora   Collinse (Affleck), která se   nemusí ukázat až tak moc   "nešťastná".   Herecká esa v podobě Crowea,   Afflecka, Helen Mirren jsou   opravdu skvělá na   přilákání obecenstva do   kin, ale až tak super to   neni. Pravda je, že druhá   půlka filmu vše vynahrazuje.   :-) Když si ale vzpomenu na   herecký koncert Meryl Street   v "Ďábel nosí   Pradu", je Helen Mirren   opravdu mimo mísu.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Vyborny Crowe ziari ako investigativny novinar
Vyborny konspiracny film s   hviezdnym hereckym   obsadenim.Predovsetkym R.Crowe   podal vynikajuci vykon a tato   rola mu perfektne sadla.Scenar   je mozno trochu   komplikovany,takze musite byt   pozorni,aby ste sa vo filme   nestratili,ale stoji to za   to.Jedno prekvapenie strieda   druhe a az do konca budete   napnuti ako guma v trenkach :)   Sledovat co vsetko moze   predchadzat jednemu clanku v   novinach je nesmierne   zaujimave.Film jednoznacne   doporucujem.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Dobry politicky triler zo   zaujimavym dejom, dobrou   hudbou a tiez dabingom.

/21.7.12/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska 2009 [pip]
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Jsou filmy na které čekáte   jako na smilování boží,   jsou filmy na které čekáte   ale po čase zapomenete, a   jsou filmy na které čekáte,   zapomenete a už si   nevzpomenete…Poslední   psané „pravidlo“ je mojí   největší noční můrou, a   přiznám se že se mi   bohužel stává dost   často…Naneštěstí to   nebyl problém tohoto filmu,   nemohl jsem se dočkat   pořádné kvality, a když   jsem otevřel soubor a pustil   film, byl jsem tak moc   zklamán že jsem myslel že   zanevřu na filmy…State of   Play je prach obyčejný   thriller který dávají ve   středu večer na   Nově…Jediné co tento film   vynáší z toho pomyslného   bahna jsou herecká esa…Od   Croweho přes Afflecka po   Helen Mirren, bohužel musím   konstatovat že ani tyto   „esa“ nepředvedli bůhví   jaký herecký koncert jen   hloupě papouškovali   scénář…Napadá mě že   Russell je roli od role   tlustší a zarostlejší ale   že by mu to nějak   přidávalo na osobnosti to se   říci nedá… Filmy   popisující s vážnou   tváří současná americká   válečná dobrodružství v   Iráku a okolí,   moralizující a snažící se   šokovat tím, že se na tom   občas někdo snaží   přiživit a něco si ulít,   ve mně vyvolávají v   kontextu s realitou   okupovaných území   odpor…Kvalitní filmařina,   ovšem na rozpačité a   kontroverzní téma, které by   teoreticky mělo vyvolávat   emoce pouze u řádně   zmasírovaných   Američanů…Velmi   průměrný thriller!!!
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2014
Po výborném Posledním   skotském králi mě Kevin   Macdonald opět poslal si   sednout na prdel. Položit   tolik aktuálních   závažných otázek a   nepůsobit přitom káravým a   poučujícím dojmem je   umění a navíc je to i   odvaha natočit takovýhle   film. K tomu jak skvěle se to   povedlo přispívá nemalou   měrou opět zcela jiný a   opět excelentní Russell   Crowe, ale není zde zdaleka   sám, kdo hraje skvěle a   navíc má co.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Russell investigativec
Profesionálně natočený   thriller, kde vyčnívá jako   obvykle výborný Russel Crowe   v roli novináře, kterému to   pálí a je za pravdu a dobrý   příběh ochoten riskovat   třeba i život. Bohužel   slova chvály se nedají   říct na adresu jeho partnera   Bena Afflecka. Jeho   průměrné herectví by se v   jiném filmu a za jiných   podmínek možná schovalo za   výpravu, triky nebo tempo,   vedle Crowa ten rozdíl   kvality ale vyniká místy   bolestně. Čtvrtá   hvězdička unikla snímku ale   z jiných důvodů -   především kvůli   nedodělkům ve scénáři.   Producent chtěl jet podle   obvyklého vzorce a nalákat   diváky na efektní zvrat, po   kterém se pohled na postavy   příběhu změní, jenže   scénárista se nevyhnul   logickým chybám a   kotrmelcům - viz finální   setkání Crowa s   atentátníkem. Očekávané   vítězství dobra a   svobodného tisku nad lidskou   špínou a intrikami tak   nějak zapadá do představ o   americké studiové produkci,   ale moje sympatie patří   obvykle filmům, které se   zavedené klišé pokoušejí   bořit či se jim aspoň   vyhnout.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Výborně obsazená a zahraná   konspirační zábava, v níž   se komplot nadnárodních   rozměrů postupně osekává,   až nakonec zůstanou jen ti   dva přátelé z vysoké.   Názorná ukázka toho, že   větší cenu má pro   jednotlivce to, co se ho   skutečně osobně dotýká,   tedy především jeho   blízcí, než složitá   politická hra o moc. Závěr   pro mne osobně byl smutný,   neboť ono zdánlivě   nezničitelné chlapské   přátelství skončilo tak,   jak skončilo. Chytrý film z   pera mistra dramatických a   překvapivých životních   osudů Tonyho Gilroye, jehož   pointa není bláznivě   megalomanská, ale „pouze“   emocionálně šokující. Do   té doby sledujeme partu   výborných herců, kteří se   setkávají v práci, v barech   či v hotelových pokojích a   na pozadí té chytré   příběhové roviny o   machinacích jedné vlivné   firmy řeší, co s životem.   Pokud jste si doposud   nedokázali představit   Russella Crowa a Bena Afflecka   bok po boku v jednom filmu,   budete překvapeni, jak jim to   spolu klape. Stejně   příjemně překvapí   sympatická Rachel McAdams,   která již má s kurážnými   dívkami své zkušenosti, a   bezvadně excentrický slizoun   Jasona Batemana.   Osvěžující a napínavý   film, který je v první   řadě o lidech v mezních   životních situacích.
P.S. Scéna v podzemní   garáži je parádně   napínavá.
stanko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2020
Průměrný politický   thriller, který mi svým   zpracováním a tempem   připomněl legendární   Všichni prezidentovi muži s   Robertem Redfordem. Přestože   je ve filmu víceméně pouze   jedna akční scéna dokáže   diváka poměrně snadno   udržet v křesle. Velkou   poklonu si opět zaslouží   Russell Crowe. Díky jeho   hereckému talentu a   charismatu táhne celý film a   za to, že jsem se u filmu sem   tam nenudil může právě on.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Konečně! Už jsem si   myslela, že se skutečná   filmařina někam vypařila.   Po utrpení jménem Michael   Clayton nebo Po přečtení   spalte přišel konečně   politický thriler, který má   napínavý děj a hlavně   hlavu a patu s překvapivým   závěrem. S povděkem také   kvituji, že děj není   rozkouskovaný a nejde   pozpátku, takže můžu   sledovat příběh a ne   přemýšlet, kdy to bylo a   kdo ke komu patří. Russell   Crowe je výborný a Ben   Affleck jako obyčejně   nijaký. Pro mě výborný   film od kterého jsem dvě   hodiny neodtrhla oči.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Russel Crowe je vynikající   jako vždy, příběh je   mimořádně zajímavý, ale   zároveň neskutečně   překombinovaný a místy   zmatečný. Ben Affleck je   děsivě prkenný. Kvůli   Russelovi ale méně než osm   dát nejde.
switch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Neohrané téma, skvělá   zápletka i kombinace   obsazení, nepředvídatelný   děj;) Film mě překvapivě   upoutal.
btip007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Výborná detektivka z   novinářského prostředí.   Russell Crowe jako ošuntělý   chlapík v uváleném obleku,   přesně ten týpek, který   žije jen pro svou práci.   Příběh má strhující   tempo, přitom nevybočuje z   reálnosti a to mám moc rád.   Tedy, až na ten závěr,   bohužel, to je problém   většiny filmu z americké   produkce. A je to důvod,   proč tento jinak velmi   zdařilý film, nemohu   zařadit mezi top snímky.
etos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Na odstrel : Dir.:K.Macdonald, State of Play 2009
Režisér K.Macdonald odviedol   nie ľahkú robotu vo svojom   projekte politického trileru   z amerického mediálneho   prosredia, ktoré je   celosvetove globalizované.  
Médiá a politika sú   také, aké si zaslúži ten   ktorý národ. Americký film   o tom demokraticky bez   zábran, a finančne   úspešne, hovorí minimálne   od roku 1976, keď vznikol   film J. Pakulu Všetci   prezidentovi muži a   analyzoval investigatívnosť   Washington Post.
V roku   1983 to bol triler Rok   živého nebezpečenstva   P.Wiera a o rok neskôr   Mŕtvolné polia   R.Joffého.
Na odstrel   (130 minút) K.Macdonalda z   tohoročnej produkcie je   voľným remarkom   päťhodinového britskáho   televízneho seriálu BBC   (2003).
Na odstrel   začína situáciou, keď sa   vo washingtonskom metre nájde   mŕtvola narkomana - človeka,   ktorý sa hodil pod vlak. Ale   neskôr sa zistí, že   dôvodom bol "zaujímavý   kufrík".
Sebevražda či varažda?   Zrejme vražda, na ktorú sú   postupne namotávané vyššie   a vyššie kruhy.
Vojensko-priemyselný   komplex,   "megalofirma" (   imaginatívny PointCorp) s   nečistými praktikami.   Lobizmom v najvyšších   kruhoch (kongres USA).
Nikdo nemá čisté   svedomie, ruky a ani spodné   prádlo. Bieli sú čierni. A   šedých nie je vidno.   Protagonista je   hyperkomunikatívny a má   módny i "moderný look   priznaného bisexuála".   Pracuje v prestížnom   Washington Post.
Triler   s freudovsky namiešanými   ingredienciami je súčasne   legitimným prvkom žánru   mystery a drámou.
Drámou a tragédiou   mileneckou aj spoločenskou.   Trojuholníky sú premenlivé   a viacnásobne sa meniace. Je   tam polícia (korektná a   schopná ), psychopatický   abnormálny odstrelovač i   vyslúžilý vojenský   profesionál s pomýlenou   logikou .
Problémy si   vyrába kariérny diplomat i   mladá šarmantná mediálna   elévka, ktorá dostáva krst   profisijným ohňom. Neskôr,   respektíve až vo filmovom   finále i skúseného, ale bez   výhrady galantného a veľmi   loajálneho, o niečo   staršieho kolegu s   charakterom i apetítom ako   katarzijný bonus a divácky   happy end.
Relatívne   charakterové maximum je   priznané investigatívcovi-   reportérovi s privátnymi   detektívnymi schopnosťami   Russelovi Crowemu. Tento muž   má priateľa kongresmana   Collinsa ( B.Affleck   ),známeho viacerými   kariérnymi pochybeniami   vrátane obvinení z korupcie   a nevery.
Postavu   mladej novinárky Delly Frye   vytvorila s nadhľadom i   šarmom skúsená, a   typologicky mladá kanaďanka   Rachel McAdams.
Tvorivé zložky filmu   umucňujú takmer bezchybne a   pitoresktne naprojektovanú   dejovú líniu plnú napätia   i prekvapení.
Kameraman R.Pietro   dokázal ustáť dynamiku   tvorivých zvatov   steadicamovým vedením.   Dokonca i filmová hudba je   "štýlovo   funkciunalistická",   nevytŕča, ale nebadane vedie   divácku pozornosť vďaka   H.Heffesovi.
Lokality   sú vizuélne relatívne málo   variabilné.
V   interiéri je dejovo   podstatná tabloidná news   room bez osobitosti i   vtipných detailov.
Exteriér washingtonského   DC mohol byť tiež   nápaditejší, ikeď   ponúknuté má už isté   hrany. Proti minimalistickej   šedi ako tvorivému vkladu   len mierny protest...
Film Na Odstrel je teda   realistickou až dokumentárne   verne vyladenou drámou. Je vo   svojom žánri politického   trileru vydareným produktom(   na IMDb priemerné hodnotenie   8. Kritika 7,5 na škále z   10, na fdb.cz internetovo   zhruba obdobne hodnotený film   ).
..........................   .............................<   br />
Divákom,   ktorých zaujímajú   súvislosti s firemnými   konšpiráciami tajných   oddelení veľkých   nadnárodných korporácií   úzko naviazaných na   mediálnu firemnú propagandu   možno odporúčiť nedávno   uvedenú trpkú komédiu od   dvoch exšpiónoch a ich   (ne)podarených   špekuláciách (O.Owen a   J.Roberts) v titule Dvojitá   hra, ktorý prišiel do   našich kín.
Komunikatívne dezilúzne,   ale tematicky a žánrovo   prínosný film nielen herecky   zrelej (a stále fyzicky in)   J.Roberts z nezabudnuteľného   filmu Pretty Woman.
golman69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Nič prekvapujúce, novinár,   ktorý si vybudoval sieť   svojích zdrojov skoro všade   a ide za informáciami aj   napriek jemu hroziacemu   nebezpečenstvu. Zisťuje   priebeh zvlaštných udalosti,   ktoré sa raz zase stali   nejakemu senátorovi, ktorý   je jeho priateľom. Po   vzájomných rozhovoroch, sa   novinár / Russell Crowe /   rozhodne pomôcť senátorovi   /Ben Affleck /. Všetko   smeruje samozrejme k   zakulisným bojom o vysoke   pozície v informačných a   tajných službách USA.   Nakoniec, ale všetko ma na   svedomí senátor a nie je   toho málo. Priemerný film,   ktorý mne ukázal, že v   amerike sa s politikmi veľmi   nehraju, ak ma niečo na   rováši. :-))
jirikpaty
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Bylo možné uhodnout??
73 % je málo. Ten film stojí   má na víc. Tak ho neváhejte   skouknout.Věřte bude to   snadné, napínavé, s   překvapujícím ukončením.   Nejsem na kluky ale Russell   Crowe je fajn, nemám pravdu   děvčata...?
yuri.ov
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2010
skvělé
výborný film s výborným   obsazením.. doporučuju   všem, kteří mají rádi   tento žánr! Russel Crowe je   naprosto báječný !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44503minih44503Šampióni (1992) 
The Mighty Ducks n
minih16045minih16045Podezření (1972) 
Podezření n
minih156832minih156832Nepřátelé (2017) 
Hostiles n
minih30730minih30730Insomnie (2002) 
Insomnia n
minih187884minih187884Stíny v mlze (2021) [TV seriál] 
Stíny v mlze n
minih21736minih21736Upír v Brooklynu (1995) 
Vampire in Brooklyn n
minih24616minih24616Přátelé bermudského trojúhelníku (1987) 
Přátelé bermudského trojúhelníku n
minih34776minih34776Freeman: Plačící drak (1995) 
Crying Freeman n
minih191522minih191522Zkouška umění (2022) 
Zkouška umění n
minih41250minih41250Křest ohněm (2005) 
American Soldiers n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

53 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

3 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

13 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama