Cerven
ohodnotit

Naboso

Barfuss

Další název:
Bosé nohy
Rok:
2005
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
6.4.2006
„Velká láska nebere ohledy na žádné překážky, natož na odmítnutí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Naboso
Třicátník Nick sice pochází z dobré rodiny, ale jeho nelibost vůči autoritám a svobodomyslnost ho vede z jednoho zaměstnání do druhého. Takto se dostane až na post uklízeče v psychiatrické klinice, kde shodou okolností zabrání sebevraždě devatenáctileté dívky Leily, která trpí posttraumatickými stresovými poruchami a zásadně chodí naboso. Leila, která celý život strávila nejprve pod dozorem despotické matky, jež ji nepouštěla z domu, a posléze v institucionální péči, se do Nicka zakouká, a aby mohla být s ním, uteče z léčebny. Zmatená dívka se poprvé ocitá ve velkém světě a Nick se proti své vůli dostává do pozice jejího přítele. Jejich společná cesta, na jejímž konci Nick doufá, že Leilu dostane z krku a zpátky na kliniku, se stane velkým dobrodružstvím, které Nickovi otevře oči i srdce. Naboso vzniklo jako tvůrčí projekt mezinárodně známého německého herce Tila Schweigera. Ten si ve filmu nejen zahrál hlavní roli, ale také ho produkčně zaštítil i režíroval. Kritika na filmu ovšem vyzdvihovala obzvláště herecký výkon jeho kolegyně Johanny Wokalekové, jejíž ztvárnění Leily dodává přímočaré komedii až pohádkový nádech.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Naboso
Život Nicka Kellera je jeden velký problém. Přijde o každou práci a jeho nevlastní otec a bratr si myslí, že je naprosto k ničemu. Jen jeho matka ho ještě nezatratila. Jako poslední šanci mu na úřadu práce dají místo uklízeče na psychiatrické klinice. Zde, díky jeho nepozornosti, jeden pacient vypije půl láhve čistícího prostředku, ale také se mu podaří zachránit mladou Leilu před sebevraždou. Obě události mají následky: Nicka vyhodí z práce a Leila stojí večer před jeho dveřmi. Nick se jí snaží zbavit, ale marně, protože Leila se rozhodla, že už s ním zůstane navždy. Nick, který ve svém životě ještě nebyl za nikoho zodpovědný, a Leila, která vidí svět užaslýma dětskýma očima, se vydají na cestu k Nickově rodině, na svatbu, protože Nickův bratr Viktor se žení. Během této cesty se pár musí společně prát se životem, což je čím dál více sbližuje…

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Naboso
Nick Keller (Til Schweiger) nemá v životě na růžích ustláno. O práci přichází jak na běžícím páse a jeho rodina, především jeho nevlastní otec Heinrich (Michael Mendl) a jeho bratr Viktor (Steffen Wink), ho považuje za úplného budižkničemu. Jen jeho matka (Nadja Tiller) ho ještě nezatratila.

Jako poslední šanci mu na úřadu práce dohodí místo uklízeče na psychiatrické klinice, kde díky jeho nepozornosti jeden z pacientů vypije půl láhve čistícího prostředku a kde se mu také podaří na poslední chvíli zabránit tomu, aby si mladá Leila (Johanna Wokalek) vzala život. Ani jedna z těchto události nezůstane bez následků. Nick dostane padáka a je úplně na dně. Leila pak svého zachránce potají sleduje a večer stojí před jeho dveřmi, v noční košili a bosá.

Nick se své pronásledovatelky snaží zbavit, ale marně. Leila se rozhodla, že už s ním zůstane navždy. Nick, který ve svém životě ještě nebyl za nikoho zodpovědný, a Leila, která vidí svět užaslýma dětskýma očima, se vydají na cestu k Nickově rodině, Nickův bratr Viktor se totiž žení. Během této cesty se tento neslučitelný pár musí společně prát se životem, což je čím dál více sbližuje…

člen: lenka


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Naboso (2014)

 Naboso (2014)
Naboso n
Barefoot
Žánr: komedie / drama / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Fleming

(remake)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
James Caan

Caan James

Mahir Fekih-Slimane

Fekih-Slimane Mahir

Tom Bateman

Bateman Tom

Jerry Cala

Cala Jerry

Jenna Hildebrand

Hildebrand Jenna

Arnaud Maillard

Maillard Arnaud

Cordelia Piccoli

Piccoli Cordelia

Danny McCarthy

McCarthy Danny

Attila

Attila
Attila

Nissim Renard

Renard Nissim

Naposled navštívené:
James Caan

Caan James

Mahir Fekih-Slimane

Fekih-Slimane Mahir

Tom Bateman

Bateman Tom

Jerry Cala

Cala Jerry

Jenna Hildebrand

Hildebrand Jenna

Arnaud Maillard

Maillard Arnaud

Cordelia Piccoli

Piccoli Cordelia

Danny McCarthy

McCarthy Danny

Attila

Attila
Attila

Nissim Renard

Renard Nissim