Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Nanon
"Nanon".Je to německá výpravná hudební veselohra z doby, kdy ve Francii vládl Ludvík XIV. a graciózní lehkomyslnost rokoka se vybíjela v milostných dobrodružstvích a nádherných slavnostech a radovánkách. K těm také přispívá Moliére se svou skupinou komediantů, přičemž zasáhne svou obratností a životní moudrostí i rozhodujícím způsobem do osudů sličné Nanon.

Je to hostinská u "Zlatého beránka", kam za ní a především za jejím zpěvem zajíždějí hosté z Paříže. Kavalíři ukládají o její ctnost, prohrávají sázky o marnost svých tužeb, to proto, že Nanon je zamilovaná do královského bubeníka. Ale to právě se jí stane osudné. Bubeníka jí zatknou a odvedou do Paříže, Nanon v tom netuší lest jednoho z kavalírů, vypraví se do Paříže, dostane se až ke králi, před nímž si vyzpívá milost pro domnělého zločince a nakonec také štěstí, o němž se jí ani nesnilo.

Režie Roberta Matsche vypravila hru s okázalým přepychem výpravy ve slavnostech královského dvora, s níž kontrastovala prostota venkovské hospody, to proto, aby krásný, v nejvyšších polohách téměř zázračný hlas Erny Sackové vynikl v každém prostředí.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Heidi

Heidi
Heidi

Naposled navštívené:
Heidi

Heidi
Heidi