Cerven
ohodnotit

Navštívenka [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1967
Délka:
15 minut
„Povídka podle A. P. Čechova o tom, že opilost je špatný rádce.“

Obsah filmu Navštívenka

 
K ránu se vracejí domů dva kamarádi z mokré čtvrti, soudce (M. Růžek) a obchodník (Č. Řanda). Hodně v hospůdce popili a teď kráčejí ruskou krajinou pěšky, přesvědčeni o své důležitosti. Konečně se domnívají, že došli do soudcova domu. Jenže se spletou, vlezou mezi slepice a probudí dva vystrašené vesničany (M. Rosůlková a V. Hlavatý), kteří v nich vidí zloděje. Jako doklad negramotným věnují navštívenku… Čechovovský humor se týká domýšlivých lidiček, kteří se spoléhají na své majetky, postavení a domnělou důležitost. V jejich hlouposti jim nedochází, jak jsou směšní.

Zdroj: Česká televize

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV inscenace]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Navštívenka >
Typ filmu: Krátký

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2020
Krátká televizní komedie podle povídky A. P.   Čechova, ve které excelují Martin Růžek a   Čestmír Řanda. Představitelé dvou opilců,   dobře postavených, kteří hledají cestu domů   v ruské stepi a přitom si stěžují na poměry   v carské Rusi. Versta sem, versta tam, hlavně,   že už jsou doma (snad). Tím, jak Peťka   vychvaluje Aljošovi svojí ženu Věrušku a   její kuchařské umění, povídka silně   připomíná jinou předlohu stejného spisovatele   v režii Martina Friče z roku 1962 "Slzy,   které svět nevidí". Oba herci se svým   výkonem směle mohou postavit po bok nejlepších   českých herců ze "Slz" - Werichovi,   Brodskému, Sovákovi a Šejbalové. Ruská   klasika v podání českých herců mě většinou   dobře pobaví, v televizi stejně jako na   divadelních prknech.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Navštívenka (1967) [TV inscenace]Navštívenka (1967) [TV inscenace]Navštívenka (1967) [TV inscenace]Navštívenka (1967) [TV inscenace]
Reklama