Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Nejkrásnější věk




 
Jeden sochařský ateliér v komedii Jaroslava Papouška
Komedie Nejkrásnější věk je debutem scenáristy Jaroslava Papouška z filmařské trojice Forman-Passer-Papoušek. Téměř celý film se odehrává v sochařském ateliéru studentů Akademie výtvarných umění. Jsou v něm skloubeny tři úsměvné příběhy lidí, kteří sem chodí, aby si přivydělali tím, že„sochaříkům“ stojí modelem. Je to příběh starého penzisty Hanzlíka, vyhlášeného spáče, mladé paní Vránové a jejího manžela, který nemá pro takovou pracovní iniciativu své ženy patřičné porozumění, a konečně uhlíře Vošty, jenž se vypracoval na specialistu raněných, ale nadšeně...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2016
Ryze Formanovská škola je na tomto   fenomenálním snímku o typickém češství   velice znát. Výborná práce s neherci, byť už   nějaké ty zkušenosti v této době před   kamerou měli, je základem celého projektu.   Snímek ukazuje svět jednoho uměleckého studia,   kde se studenti učí vytvářet sochy a několik   charakterů postarších lidí chodící si tam   přivydělat jako modelové. Přijde tam dokonce i   jedna mladá maminka s malým dítětem v   kočárku. Byť to vůbec nevypadá, skutečně tu   jsou dohromady tři příběhy, tedy tři osudy   lidí, právě coby modelů. Život plný   starostí, nevraživostí, ale i radovánek a   lumpáren, které jakoby nezestárli a byli stále   na pořadu dne. Ano, snímek představuje   obyčejný syrový lidský život a to zcela bez   jediné přetvářky. A v tom je celé to kouzlo   celého počinu, stejně jako mají Formanovi   snímky. I tento má v dnešní době hodně co   říct.
Misantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Film v jisté fázi nepříjemně připomíná   film ve filmu Absurdistán s názvem   "Prdel". Také se tu zobrazovala jenom   ta prdel a nic jiného. A také ten film získal   cenu za nejlepší scénář jako tento!
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Film, který mě vždycky dostane.   "Sochaříci", jak oslovuje profesor   Šmeral své studenty. Nebo pan Šebánek a Jožka   Mrázek-Hořický ve svých nejlepších rolích.   Moc pěkný, pohodový film.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Nejkrásnější věk (1968)???,Nejkrásnější věk (1968)Hana Brejchová
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
The Cuisine War

The Cuisine War

Ian Inigo

Inigo Ian

Chappaquiddick

Chappaquiddick
Chappaquiddick

Eva Link

Link Eva

Amy

Amy
Amy

TV total

TV total
TV total

Naposled navštívené:
The Cuisine War

The Cuisine War

Ian Inigo

Inigo Ian

Chappaquiddick

Chappaquiddick
Chappaquiddick

Eva Link

Link Eva

Amy

Amy
Amy

TV total

TV total
TV total