Cerven
ohodnotit

Nejtěžší volba

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
57 minut
„Příběhy a rozhodování žen, které se dozvěděly, že se jejich dítě má narodit s těžkou zdravotní vadou.“

Obsah filmu Nejtěžší volba

 
V působivém dokumentu Dagmar Smržové vystupují ženy, kterým byla v těhotenství prenatálně diagnostikována těžká vada plodu a stály před rozhodnutím, jestli svoje dítě donosí a nebo těhotenství ukončí potratem. Všechny sledované hrdinky se nakonec rozhodly své dítě přijmout se vším všudy a případně s ním i přečkat odchod z tohoto světa. Ženy popisují cestu, kterou zvolily a dopady jejich rozhodnutí na ně samotné i jejich blízké okolí.

Režisérka zkoumá především etickou a duchovní rovinu tématu a její pohled je mimořádně osobní. Dokument je jedinečný především nápaditým vizuálním zpracováním a naprostou otevřeností, s jakou pronikáme do...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Matematicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Děkuji za tento dokument
Dokument o ženách, které se dozvěděly, že   čekají postižené dítě, a rozhodly se si ho   ponechat. Děkuji za tato osobní svědectví   všem zúčastněným ženám a tvůrcům za   jejich zprostředkování (zvlášť vzhledem k   tomu, že jde o téma u nás značně   "zasouvané pod koberec"). A že jsou si   ženy v lecčems nápadně podobné, mě spíš   příjemně překvapilo. Všechny měly oporu ve   svém partnerovi a to, co by se dalo nazvat vírou   (byť se asi lišily v tom, v co nebo koho   věřily). Připadalo mi, že to pro ně nebyla   nejtěžší volba - těžší bylo si ji   prosadit, příp. ji vysvětlit svému okolí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Nejtěžší volba (2010)Nejtěžší volba (2010)Nejtěžší volba (2010)Nejtěžší volba (2010)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Aleje

Aleje

Naposled navštívené:
Aleje

Aleje