Cerven
ohodnotit

Němá svatba

Nunta mută

Další název:
Silent Wedding
Žánr:
Země:
Rok:
2008
Délka:
87 minut

Obsah filmu Němá svatba

 
Skupina novinářů se rozhodne zmapovat sérii nevysvětlitelných jevů a na své cestě se dostává do zapadlé vesnice, kde prý zmizeli muži. Vzápětí zjišťují, že událostí, která zapříčinila zmizení mužů, je svatba, která se ve vesnici konala v roce 1953 za sovětské okupace hned po Stalinově smrti. Svatební obřad byl náhle přerušen nařízením, které z piety k zesnulému vůdci zakázalo na sedm dní veškeré slavnosti po celé zemi. Vesničané se přesto rozhodli svatbu uspořádat, avšak v naprosté tichosti. Osud vesnice tím byl zpečetěn.
Snímek natočil jako svůj debut Horatiu Malaele, skvělý divadelní herec a režisér, který do filmu vnáší řadu divadelních...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.nuntamuta.ro/
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
rumunská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Němá svatba >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2015
Způsob rumunského budování komunismu zdá se   býti poněkud dekadentním... aneb vyvolávání   duchů minulosti skrze jednu divokou němou svatbu   v čarovné, téměř středověké atmosféře, s   tragickým podtextem a s následky v podobě   paranormálních jevů, jimiž je ono magické   místo prodchnuto podnes. Přípravu a samotný   průběh svatby řadím mezi své   nejúžasnější filmové zážitky i krásnou   ukázku lidské soudržnosti a radosti ze života   za všech okolností, a nebýt rozpačitého   konce, důvod k neudělení plného počtu hvězd   abych pohledala.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Nádherný příběh o tom,jak narychlo obejít   stupidní nařízení tehdejších sovětských   pohlavárů v Rumunsku.Jenomže filmová   divadelní forma příběhu degradovala samotný   příběh.Dívat se na divadelně hranné rozepře   v hospodě,divadelně strojené úleky po   pohřbu,divadelně strojené grimasy při   svatbě,bylo na mě opravdu hodně moc.Kdyby   snímek byl zfilmován bez divadelních   klišovin,mohla být Němá svatba pořádná   "pecka" jak po humorné,tak po   dramatické stránce.Nedočkavě jsem vyhlížel   závěrečné titulky.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2011
Smrt Stalina zrovna když se má konat velká   svatba? Tak tomu se říká podpásovka :-).   Jedné milé vesničce však taková   "maličkost" nemůže zabránit v   řádné oslavě, i když hezky tajně, v tichosti   a beze slov – naprosto ohromující nápad se   setkává s divadelní stylizací, která mu   sluší – humor zaručen (Kusturicu   nezmiňovat), to co bylo před oslavou, budiž   krátce přetrpěno, to co bylo potom, veškeré   salvy němého humoru dokonale zmrazilo v krutém   vyústění.
Ostrý kontrast mezi vtipem a   naprostým zoufalstvím charakterizuje balkánské   i rumunské "komedie" stále stejně   intenzivně, bezprostřední zážitek v podobě   úplného prostřídání nálad pak na sebe   většinou nenechá čekat.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Němá svatba (2008)Němá svatba (2008)Němá svatba (2008)Němá svatba (2008)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Miroslav Vitvar

Vitvar Miroslav

Marek Brichcín

Brichcín Marek

Jakub Bobuski

Bobuski Jakub

Křídová mez (Jaula)

Křídová mez
Jaula

Assouma Sow

Sow Assouma

Když vlci pláčou

Když vlci pláčou

Naposled navštívené:
Miroslav Vitvar

Vitvar Miroslav

Marek Brichcín

Brichcín Marek

Jakub Bobuski

Bobuski Jakub

Křídová mez (Jaula)

Křídová mez
Jaula

Assouma Sow

Sow Assouma

Když vlci pláčou

Když vlci pláčou