Cerven
ohodnotit

Není Sherlock jako Holmes

Without a Clue

Další název:
Nevyřešený případ
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
106 minut

Obsah filmu Není Sherlock jako Holmes

 
Světoznámý a uznávaný geniální detektiv Sherlock Holmes, který vyřeší každý zločin díky svým dedukčním schopnostem a jeho dobrý a oddaný přítel Dr. Watson, který trochu zaostává za genialitou svého přítele - stereotyp, kterému věří snad každý, ale co když to bylo poněkud jinak? Co když geniální byl Dr. Watson a Sherlock Holmes byl jen najatý podřadný herec, děvkař a opilec? Pokud chcete vědět víc, podívejte se na britskou detektivní komedii z roku 1988 "Nevyřešený případ" ("Není Sherlock jako Holmes").

Autor: Out-Of-Way
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.9.2015
234
Niekde to označujú ako paródiu, ale podľa mňa   sa o ňu vôbec nejedná. Ide o normálnu   komédiu, akurát postavenú na myšlienke, že   nie Sherlock Holmes je geniálny detektív, on je   iba nastrčená figúrka pre verejnosť, ale vzadu   ťahá nitky a prípady rieši geniálny Dr.   Watson, inými slovami, všetko naopak ako v   predlohe. Navyše Holmesa Watson nabral ako   nejakého céčkoveho ochotníka so sklonom k   pitiu a ženám, čo prináša veru dosť   starostí. Herecká liga je tiež dosť na vysokej   úrovni. No zo začiatku som neveril, že čo to   je za blbosť a čakal som odpad, ale časom to   stále začalo mať väčšie grády a ku konci to   bola celkom napínavá dobrodružná komédia,   kvalita sa stupňovala. Normálne nastal prípad a   riešil sa, humor tu bol, nie moc, ani nie   príliš ostrý a bláznivý, ale to nevadilo a   nakoniec to bola dobrá kombinácia komédie,   detektívky a dobrodružstva. Takže v pohode   filmík o mojom obľúbenom hrdinovi, aj keď tu   bol podaný v inom svetle. Najviac však pobavil   odkaz na falošnej bankovke 234, čiže Baker   Street 234 a nie geniálna dedukcia našich   hrdinov
řepešínský
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2012
slabé, rozvezlé, jaksi neforemné a naprosto i   nevhodné se jeví podpantoflové aranžmá   sherlocka holmese ve filmu nevyřešený případ.   snímku nevyřešený případ chybí také   rytmus, který by měly detektivky mít, o   napětí nemluvě; ale atmosféru doby v   historických reáliích se tvůrcům vykouzlit   podařilo stejně tak jako uvěřitelné herecké   výkony. vše výše uvedené se snahou autorů   dohromady učinilo z nevyřešného případu jen   slabě podprůměrný film v dějinách světové   kinematografie.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
dopisovatel
Reklama