Cerven
ohodnotit

Neposlušnost

Disobedience

Žánr:
Rok:
2017
Délka:
114 minut

Obsah filmu Neposlušnost

 
Úspěšná fotografka Ronit se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity, aby vypořádala pozůstalost svého otce: rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Střety kolem pohřbu ještě zkomplikuje setkání s bývalou láskou Esti a obnovení vášnivého vztahu teď tak odlišných žen. Mnohovrstevnaté drama o lásce, víře a ženských rolích.

Zdroj: Febiofest

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

corea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2020
Přehnaně dlouhý film s celkem dobrým   ztvárněním židovské komunity, možná až tak   dobrým, že maximálně po deseti minutách   budete chtít přepnout na Al Jazeeru. Nelidské   bigotní židovství, kde vám každý přeje   dlouhý život (plný utrpení), usmívá se a   přemítá, kam vás bodnout. Případně jak vás   obrat o majetek, ale "teď to nebudem   probírat, teď je šabat". Samotná   konfrontace odtržení se od tohoto světa zla a   přetvářky k životu v tzv. svobodném světě   (který si ale nese zase své zlo a přetvářku)   by stačila na vydatný příběh. Linie s   lesbickým vztahem mi proto přijde jen jako   laciný tahák na divácký zájem (hele vony se   tam vošmatrávají). Závěr je velmi   nevěrohodný, ale režisér si zřejmě i tak   přidělal dost problémů.
Petr.c17
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2019
JIDIŠ
Ortodoxní židovské prostředí - obecně:   vyhraněné náboženské niveau a vůči tomu   "zakázaná láska" notabene ke   stejnému pohlaví. Při tom se chce žít podle   kodexu, při tom se chce být "s objektem   naší touhy" - to jsou protichůdné   tendence a jak se k nim postavit? Film je   vyprávěn zkratkovitě, což odkazuje k   art-filmu, který není pro každého. Pour moi 10   *********


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Neposlušnost (2017)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Polénko

Polénko

Izudin Bajrović

Bajrović Izudin

Andy Samberg

Samberg Andy

Naposled navštívené:
Polénko

Polénko

Izudin Bajrović

Bajrović Izudin

Andy Samberg

Samberg Andy