Cerven
ohodnotit

Nezbedný bakalář

Žánr:
Rok:
1946
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
6.9.1946
„Historická veselohra podle povídek Zikmunda Wintra o svérázném rakovickém učiteli“

Obsah filmu Nezbedný bakalář

 
Příběh o svérázném učiteli, který rozhněval místní měšťany, se odehrává na konci šestnáctého století. Konšelé královského města Rakovníka se rozhodli pozvednout úroveň místní školy, a proto pozvali z Prahy bakaláře Jana. Ten se jako každý inteligentní člověk musel znelíbit, když narazil na povýšenectví, pýchu a lakotu. Jan váhá – má dát vale nehostinnému městu a odejít někam jinam, kde by mohl zapomenout na nešťastnou lásku, nebo se postarat o svěřené studenty a vysloužilce Matěje?
Ve snímku plném komických situací a milostných pletek můžeme sledovat nejen bakalářovu nešťastnou lásku ke krásné paní Anně, která však miluje řezníka...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2017
Excelentní výkon pana Štěpánka povyšuje   celkem obyčejné příběhy na vyšší metu.   Snímek o lidskosti a právu chudých si jistě   získá každého diváka stejně jako mne.   Občasná legrační hláška je jen k dobru. A   proto dávám filmu celých 70%.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2014
Film pro pamětníky - skvěle obsazený   (Z.Štěpánek. V.Matulová, O:Korbelář),   myslím, že by ho v televizi mohli dávat   častěji než jednou za x let - ve srovnání s   jinými filmy pro pamětníky není tak často   uváděný. Že by se některá zastupitelstva v   Rakovníku poznávaly - rozhodují si, jako by jim   město patřilo.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Film o nadutosti a pýše představitelů obce   Rakovníka, i když se psal rok 1587, napadnout   musí každého, že je to velmi poučné a děje   se tohle i v době současné, a to nejen na   městských a krajsých úřadech, ale mnohem,   mnohem výše. Něco lakomosti mají i dnes   různé koalice. Herecké výkony skvělé jak u   generace starší, tak i tehdy   nastupující-Josefa Vinkláře a Vlastimuila   Brodského.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Nezbedný bakalář (1946)Zděnek Štěpánek, Jaroslav VojtaNezbedný bakalář (1946)Nezbedný bakalář (1946)
Reklama