Cerven
ohodnotit

Noc

La Notte

Další název:
The night; La Nuit
Země:
Rok:
1961
Délka:
116 minut
„Svědectví jednoho dne života jistého manželského páru“

Obsah filmu Noc

 
Popis čtyřiadvaceti hodin v životě odcizeného manželského páru: návštěva umírajícího přítele, luxusní večírek, chvíle v nočním baru, bloumání po milánských ulicích. Prostřednictvím rafinovaného jazyka proniká režisér do nitra postav, které nemají vážné problémy, a přesto jim jejich existence protéká mezi prsty. Žijí ve stavu "nesnesitelné lehkosti bytí" v průmyslovém světě, z něhož se vytratily tradiční hodnoty. Pod hladinou všedních epizod probleskuje touha, nevěra, strach ze smrti a nejistota.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Jazyková verze:
italská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Noc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Poměrně rozvláčný film, který však   směřuje s pomalou jistotou ke svému   vyvrcholení, resp. k tomu, že něco co je jasné   už na začátku (odcizení) získává stále   ostřejších obrysů a ujasňuje. K tomu   občasné hrátky s kamerou i se zvukem, který   příběh plynule podkládá. Stojí nepochybně   za pozornost.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Psychologická sonda do vztahu jednoho   manželského páru. Film patří do série   snímků režiséra Michelangela Antonioniho, ve   kterých se zaměřil na city. Film je doopravdy   pro náročného diváka a musíte být na něj   řádně naladěni. Příběh se odehrává během   jednoho dne, během kterého sledujeme postupné   odcizení dvou lidí, kteří spolu strávili   deset let.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Noc (1961)Noc (1961)Noc (1961)Noc (1961)
Reklama