Cerven
ohodnotit

O nosaté čarodějnici [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1984
Délka:
53 minut
„Laďka Kozderková v titulní roli poťouchlé čarodějky napravuje domýšlivého mládence.“
Popis / Obsah / Info k filmu O nosaté čarodějnici
POZOR, SPOILER

Jsme na trhu. Stará selka se zde trápí se sudem a volá syna Jakuba na pomoc. Ten práci sice vykoná, ale že by ochotně, to se nedá říci. A tu sem přichází nosatá babice a vybírá si zboží. Zdá se, že umí číst myšlenky. Konečně si vybere právě onen sud s okurkami a matka posílá Jakuba, aby jí pomohl.

A tak se milý Jakub ocitá u nosaté paní. Jak se ukáže, baba zde není sama, ale má tu ke stravě rarášky-plivníky, a světe div se, draka. Ne nějakého ouchcápka, ale rovnou pětihlavého. Jakub je z toho na větvi a ani si nevšiml, že mu rarášci přičarovali dlouhé uši. Baba jej láká, aby zůstal, ale on nechce. A když jej přinutí vařit okurkovou omáčku, přičaruje mu jednu okurku místo nosu.

Jakub se vrátí domů, ale v jejich krámku hospodaří docela jiná osoba. O jeho matce nic neví. Takže se vrátí zpátky k babici. Ta jej však odčarovat nemůže. Jakub si musí pomoci sám.

Jde zase na trh, kde promění hubatou a namyšlenou Bětku v husu. Malý problém je v tom, že husa upadne do lakomých rukou současné majitelky krámu. Od ní putuje do zámku, kde se později ocitá i Jakub. Ten husu krmí a místo, aby ji zámeckému pánu připravil, ukryje ji. Pán se pak Jakubovi pomstí tím, že si musí husu veřejně vzít za manželku. A tak se koná velmi prapodivná svatba...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu O nosaté čarodějnici
Na jednom trhu prodávala zelinářka (S. Zázvorková), která měla syna Jakuba (O. Havelka). A protože to byl její jediný syn, tak se v něm doslova viděla. Jenže Jakub byl pěkně rozmazlený synáček, který si zakládal na své pěkné tvářičce a měl rád pouze lidi s hezkým zevnějškem. Takže se mu vůbec nezamlouvalo, když se jednoho dne u zelinářského stánku zastavila podivná žena, která začala všude strkat svůj dlouhý a šeredný nos… Kdyby ovšem věděl, že to není ledajaká žena, ale zkušená a poněkud zlomyslná čarodějnice, mnohá trápení by si ušetřil. Čarodějnice (L. Kozderková) totiž Jakuba za jeho domýšlivost pěkně potrestala…

Jak se z namyšleného panáka stal obětavý a skromný mladík, který si nakonec našel tu pravou nevěstu, se dozvíte v pohádce, kterou podle literární předlohy W. Hauffa O trpaslíku Nosovi napsala K. Kuršová, režii měla J. Pokorná-Makoszová. Titulní roli si s temperamentem sobě vlastním zahrála Laďka Kozderková.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:10 - 17:00

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr (2013) [TV cyklus]

16:50 - 17:20

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Počasí

16:57 - 17:00

2 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:45 - 17:55

14 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama