Cerven
ohodnotit

O podezíravém králi [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
26.12.1989
„Pohádkový příběh o silném citu lásky, proti kterému je každá pomluva bezmocná“
Popis / Obsah / Info k filmu O podezíravém králi
To, že si španělský král Filip (P. Štěpánek) vyvolil za nevěstu chudou dívku Charlottu (M. Bočanová) z Anglie, nebylo příliš po chuti jeho matce – královně Viktorii (B. Bohdanová). A tak začala za zády svého syna všemožně intrikovat. Jakmile král musel odcestovat, začala v dopisech snachu očerňovat. Dokonce ji obviní z nevěry! Tato záměrně vymyšlená pomluva mohla královskou dvojici navždy rozdělit. Jestliže se tak nakonec přece jen nestalo, měla na tom zásluhu především mladá královna a její věrná láska k podezíravému králi.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu O podezíravém králi
POZOR SPOILER
  
Ve Španělsku žije král Filip se svou manželkou Charlottou a matkou, královnou Viktorií. On je nevýslovně šťastný, ale jeho matka ne. Nemá ráda jeho manželku. Při večeři dochází k dalšímu mírnému konfliktu. Do napjaté situace začne rýpat tajemník Fernando a je mu královnou povoleno dělat co chce. 
Takže se zde objeví snaha zdiskreditovat Charlottu pomocí žárlivosti, ale tento krok napoprvé nevyje. Teprve když má Filip odjet do Francie, rozjede st to vše naplno. Filipovi jeho žena slibuje, že se bez něj ani nehne z komnaty. Jenže matka dělá vše pro to, aby to nemohla dodržet. Nenápadně manipuluje i s hostem, princem Edvardem.  
Matka čte Charlottě z Filipova dopisu, který jí ovšem do rukou nedá, že si Filip přeje, aby šla na ples. Při této příležitosti jí dá šperky, a také nové šaty, které jí přivezl Edvard od jejího strýce. Jenže to jí matka neřekne a tvrdí, že jsou to rodinné šperky a její svatební šaty z jejího mládí. 
Jakmile Charlota s návštěvou plesu souhlasí, matka ihned napíše synovi pomlouvačný dopis, ve kterém jeho ženu znectí a povolává svého syna zpět. 
Filip se tedy ocitá přímo na plese, po kterém dává Charlottu uvrhnout do žaláře s tím, že bude popravena. Žalářník jí však umožní útěk.  
Nyní se ocitáme v Anglii, kde Charlotta žije, avšak v mužském převleku. Má zde i práci u místního notáře Fosche. Strýc, který jí zatím odkazuje veškerý majetek, jako reakci na to, že má Viktorie jisté výhrady vůči jejímu původu, samozřejmě neví, že Foschem poslaný úředník je Charlotta sama.
Projeví zájem o to, by byla Charlota, nyní tedy Juan zaměstnán u něj. Žádá tedy Fochse o uvolnění tohoto zaměstnance a při tom mu neunikne, že Fochsova dcerka je do Juana zamilovaná. Strýc se pak svěří Juanovi, jak to bylo se šaty a šperky. Charlottě tedy okamžitě svitne, jak to tehdy bylo a zařídí to tak, aby se dostala ona i strýc přímo ke španělskému králi. A tak se i stane. Samozřejmě, že je zde i proradný tajemník a Viktorie... 
  


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu O podezíravém králi
Pohádkový příběh, kde žárlivost a pomluvy mohou rozdělit i tu největší lásku.
Španělský král si vyvolil za nevěstu chudou dívku z Anglie, královně matce se to nelíbilo, a tak se snažila za zády svého syna intrikovat. Je posedlá láskou k podezíravému synovi, tak si záměrně vymyslela pomluvu, která měla krále s dívkou rozdělit. Král si později uvědomil, že nesmí všemu věřit, a že dívku stejně miluje.


Autor: georginaa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Paví král (1978) [TV film]

15:10 - 15:55

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Czech Tour 2024

14:15 - 15:45

66 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Nekonečná láska (2014) [2k dig...

14:20 - 16:30

61 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Martin a Venuše (2013)

14:50 - 16:55

31 minut již uběhlo
94 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Hillerman

Hillerman John

Charles Dierkop

Dierkop Charles

Cesta do lidského nitra

Cesta do lidského nitra

Lisa Lössl

Lössl Lisa

Franco Moscon

Moscon Franco

Rolf A. Wilhelm

Wilhelm Rolf A.

Gilbert Kikoïne

Kikoïne Gilbert

Greg Anthony

Anthony Greg

Takže ahoj

Takže ahoj

Peter Staník

Staník Peter

Naposled navštívené:
John Hillerman

Hillerman John

Charles Dierkop

Dierkop Charles

Cesta do lidského nitra

Cesta do lidského nitra

Lisa Lössl

Lössl Lisa

Franco Moscon

Moscon Franco

Rolf A. Wilhelm

Wilhelm Rolf A.

Gilbert Kikoïne

Kikoïne Gilbert

Greg Anthony

Anthony Greg

Takže ahoj

Takže ahoj

Peter Staník

Staník Peter